Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trabzonspor - Fenerbahçe maçı tatil edildi
24 Nisan 2016, 23:24

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı tatil edildi

88.dakikada sahaya giren taraftarların önce çizgi hakemine daha sonra da futbolculara saldırması üzerine maç yarıda kaldı.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı tatil edildi

Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmas Sarı-Lacivertlilerin 4-0 üstünlüğüyle devam ederken 88. dakikada sahaya giren taraftarların önce çizgi hakemine daha sonra da futbolculara saldırması üzerine yarıda kaldı. Soyunma odasına gitmek zorunda kalan hakem Bülent Yıldırım olaylardan 10 dakika sonra maçın tatil edildiğini açıkladı.

Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın sonlarına doğru Onur Recep Kıvrak'ın bulunduğu kalenin arkasında bulanan tribündeki taraftarlar, önce tel örgülerin olduğu direği kırdı. Örgülerin sökülmesi üzerine sahaya yabancı maddeler atan taraftarlardan birkaçı güvenlik görevlilerine rağmen sahaya girdi.

Bir taraftar, karşılaşmanın ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı. Bordo-mavili taraftar yere düşürdüğü Bayarslan'a vurmaya başladı. Daha sonra güvenlik görevlileri, bu taraftarı yakalayarak gözaltına aldı.

Daha sonra Fenerbahçeli futbolcular, bazı Trabzonsporlu oyuncular ve hakemler koşarak soyunma odasına gitti. Kaleci Onur'un da soyunma odasına giderken forması ve eldivenlerini saha kenarına bıraktığı gözlendi.

Güvenlik güçleri saha kenarında önlemlerini sürdürürken bir taraftar da skorboardın üzerine çıkarak Fenerbahçe bayrağını indirdi, yerine Trabzonspor atkısını astı.

Oyunun durmasının ardından bordo-mavili taraftarlar stadı terk etmeye başladı. Güvenlik güçleri bu sırada saha içinde ve etrafından geniş önlemler aldı.

Soyunma odasına giden Bülent Yıldırım karşılaşmanın devam edemeyeceğini ve maçın iptal edildiğini açıkladı.

TFF'DEN AÇIKLAMA:

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 30. Hafta müsabakası, maçın 89. dakikasında müsabakanın ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan'a yapılan saldırı ve yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilmiştir. Müsabakayla ilgili karar TFF Yönetim Kurulu tarafından verilecektir.

TRABZONSPOR 0 - 4 FENERBAHÇE

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

TRABZONSPOR: Onur, Salih (Dk. 46 Douglas), Musa, Bosingwa, Aykut, Mehmet, Okay, Özer (Dk. 73 Melih), Güray, Muhammet (Dk. 61 Yusuf Erdoğan), Cardozo

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 69 Ozan Tufan), Josef, Alper (Dk. 70 Fernandao), Volkan, Nani (Dk. 75 Diego), Van Persie

GOLLER: Dk. 23 Alper Potuk, Dk. 27 Volkan Şen, Dk. 57 Nani, Dk. 62 Van Persie (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Cardozo, Salih (Trabzonspor), Alper, Van Persie (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, savunmasında önemli eksikliklerle sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın savunmasında geçen hafta Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Mustafa Yumlu ile sakatlıkları bulunan Akakpo ve Cavanda, forma giyemedi. Savunmanın sağında Salih Dursun, stoperde ise Aykut Demir'in yanında Bosingwa görev yaptı. Savunmanın solunda ise Musa Nizam forma giyen isim oldu.

KALEDE ONUR, GÖREV YAPTI

Trabzonspor'da kalede Estaban'ın yerine Onur Recep Kıvrak, forma giydi. Ligin en son 23. haftasındaki Osmanlıspor maçında oynayan ve daha sonra dizinden menüsküs ameliyatı olan Onur Recep Kıvrak, 7 maç sonra tekrar 11'deki formasına kavuşarak, kaptan olarak sahaya çıktı.

Bordo-mavili taraftarlar sahaya çıkan kaptanlarına sevgi gösterileriyle tezahüratta bulundu. Onur, taraftarların kendisini çağırması üzerine karşılaşmada yedek soyunan kaleci Estaban Alvarado ile tribünler önüne gitti.

-Salih Dursun, kırmızı kartın ardından ilk kez Trabzonspor'da ligin 22. haftasında Galatasaray ile oynanılan maçta hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesinin ardından gündeme oturan Salih Dursun, savunmadaki eksikliklerin ardından ilk kez oynadı.

Galatasaray maçında aldığı 3 maçlık kırmızı kart cezasının ardından 5 maçta da görev yapamayan Salih Dursun, 8 maç sonra Fenerbahçe karşısında forma hasretini sonlandırdı. Forvette ise Muhammet Demir ile görev alan Cardozo, 2 maç sonra 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta oynayan futbolculardan Erkan Zengin yedek beklerken, Marin 18 kişilik kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta ligde 4-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde değişiklik yapmadı. Hafta içi Torku Konyaspor ile oynanılan Ziraat Türkiye Kupası'nda rotasyona giden Portekizli çalıştırıcı, Trabzonspor deplasmanında Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu ile yaptıkları son 2 lig maçındaki kadroyu bozmadı.

FENERBAHÇE'YE TEPKİ

Fenerbahçe Futbol Takımı, gece konakladığı otelden saat 18.20'de Hüseyin Avni Aker Stadı'na hareket etti. Geniş güvenlik önlemleri altında stada gelen sarı-lacivertli takıma, protokol tribününe girişte bordo-mavili taraftarlar tezahüratlarla tepki gösterdi. Bordo-mavili taraftarlar, maçın hakemi Bülent Yıldırım'a da stat girişinde aynı şekilde tepkide bulundu.

Trabzonsporlu taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel'e tepki gösterdi. Kale arkası tribünündeki taraftarlar, Volkan Demirel'in bulunduğu yere az sayıda maytap ve su şişesi attı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın son sezonunda Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara, "Vefa Plaketi" takdim törenlerine Fenerbahçe maçı öncesi de devam edildi. Eski bordo-mavili oyuncuları Tolunay Kafkas, Necmi Perekli, Soner Boz, Bahattin Güneş, Osman Özköylü, Semavi Uzun, Hasan Özer'in de bulunduğu bazı isimlere plaket verildi.

TARAFTAR İLGİSİ

Trabzonspor taraftarları, karşılaşmaya oldukça ilgi gösterdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu sezon taraftar desteğinden fazla yararlanamayan bordo-mavililer, bu kez taraftarını arkasında buldu. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nda misafir takım tribünü haricinde az yerde boşluklar gözlendi.

Trabzonsporlu futbolcular sahaya "Yetim gülerse, dünya güler" yazılı pankart ile çıktı. Trabzonspor taraftarları maç başlarken, "Unutturamazsınız, Susturamazsınız, Yıldıramazsınız, şike var, kumpas yok" yazılı pankart açtı.

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2469 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor

Giresunspor - Fenerbahçe 0-2

Giresunspor - Fenerbahçe 0-2 Fenerbahçe deplasmanda Giresunspor'u 2-0 mağlup etti.

Altın kemerini Atatürk'e götürdü

Altın kemerini Atatürk'e götürdü Dünya Boks Şampiyonu Ünsal Arık altın kemerini Atatürk'e götürdü.

Elazığspor 1-1 Giresunspor

Elazığspor 1-1 Giresunspor Giresunspor deplasmanda Elazığspor'la 1-1 berabere kaldı

Yeşilgiresun Belediyespor,TBL'ye yükseldi

Yeşilgiresun Belediyespor,TBL'ye yükseldi Yeşilgiresun Belediyespor,Türkiye Basketbol Ligi'ne bu sene merhaba dedi

Kenan Sofuoğlu üst üste 3. kez kazandı

Kenan Sofuoğlu üst üste 3. kez kazandı Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, üst üste 3.galibiyetini aldı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss