Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakçı'lı Bahadırhan Ateş'e Gözaltı
20 Nisan 2016, 01:41

Çanakçı'lı Bahadırhan Ateş'e Gözaltı

Çanakçı'lı Bedirhan Ateş,Feto Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Çanakçı’lı Bahadırhan Ateş Tutuklandı

Çanakçı’lı Bahadırhan Ateş,Feto Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında,yapılan kapsamlı tutuklamalar içerisinde Çanakçı’lı Şaban Ateş’in oğlu Bahadırhan Ateş’te gözaltına alındı.

Eski BANK ASYA çalışanı olan Bedirhan Ateş,daha sonra ODEA BANK’ta çalışmaya başlamıştı.

Bahadırhan Ateş’in gözaltına alınması aile çevresinde ve Çanakçı’da üzüntüyle karşılandı.

Paralel'e İstanbul şoku: 140 gözaltı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 41 Bank Asya çalışanı, 45 iş adamının da aralarında olduğu bu kişilerden 105'ü gözaltına alınırken diğerlerinin aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor. Bu operasyonun FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonların en büyüğü olduğu açıklandı. Soruşturmanın, bir vatandaşın Bank Asya'daki hesabının 'himmet amaçlı' kullanıldığından şüphelenmesi üzerine geçen yıl yaptığı ihbar neticesinde başlatıldığı öğrenildi. Şüphelilere 'terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak', 'terör örgütüne finansman sağlamak', 'terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama' suçlamaları yöneltiliyor.

18.04.2016 19:32 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 105 kişi gözaltına alındı. Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturma 2004-2015 yılları arasında 'Paralel Devlet Yapılanması'na 'himmet' adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasını kapsadığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'ye "himmet" aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, 41 Bank Asya çalışanı, 45 iş adamı ile FETÖ/PDY yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 140 kişi hakkında Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğince gözaltı kararı verildi.

Sulh Ceza hakimliğinin kararında, şüphelilerin "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "terör örgütüne finansman sağlamak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama" iddialarına ilişkin soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Gözaltı kararı doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 800 polisin katılımıyla, İstanbul merkezli Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon'da operasyon düzenlendi. Operasyonda, 92'si İstanbul'da 101 kişi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya'nın da olduğu öğrenildi.

Operasyonlar devam ediyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan yapılan açıklamada, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca, yasa dışı FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak, üye olmak, örgütün propagandasını yapmak ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak suçlarından gizli soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında, Bank Asya hakkında Teftiş Kurulu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) rapor hazırladığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce de tahkikat yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan tahkikat sonucunda, burs, kurban parası, abonelik ücretleri ve himmet olarak verilen ve toplanılan paraların, yardım ve bağışta bulunan kişilere vaat edilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı, dini duygular istismar edilerek toplanılan para ve çeklerin, Bank Asya'nın bazı şubelerindeki belirli hesaplara aktarıldığı, bu hesaplarla ve hesap sahipleri ile bağlantısı ve ticari ilişkileri bulunmayan örgüt yöneticilerince usulsüz işlem ve tasarruflarla, örgütün amacı doğrultusunda legalize edilerek kullanıldığı, bu işlem ve eylemlerin bir kısım banka personeli, örgüt adına hesabını kullandıran ve kullanan esnaf ve şirket sahipleri ile bu hesaplarda bulunan paraları örgüt adına tasarruf eden, örgütün ileri gelen üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine yönelik bilgi ve bulgulara ulaşılmıştır."

Başsavcılıkça, soruşturmaya konu suçları işlediklerine yönelik iddia ve delil elde edilen 140 kişinin gözaltına alınması talimatı verildiği aktarılan açıklamada, yine başsavcılığın talebi üzerine Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğinin bir kısım şüphelilerin adreslerinde soruşturma konusu suçların unsuru ve delili olabilecek eşya ve belgelerin tespit ve temin edilebilmesi amacıyla arama ve el koyma kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında 105 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerden 41'inin Bank Asya'nın değişik şubelerinde çalışan personel, diğerlerinin ise 2014-2015 yılları arasında örgüte finansman sağlayan, finansmana aracılık eden şirket yöneticisi ve çalışanları ile himmet hesaplarını örgüt adına kontrol ve tasarruf eden kişiler olduğu kaydedildi.

Soruşturmanın Bank Asya'nın İstanbul'daki 4 şubesine yönelik yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "İstanbul merkezli olmak üzere 8 ili kapsayan soruşturma, Başsavcılığımızca her yönü detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde sürdürülmekte olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi.

İHBAR ÜZERİNE BAŞLADI

Bu arada soruşturmanın, H.Z. adlı bir vatandaşın Bank Asya'daki hesabının "himmet amaçlı" kullanıldığından şüphelenmesi üzerine yaptığı ihbar neticesinde geçen yıl başlatıldığı öğrenildi.

İhbar üzerine, Teftiş Kurulunun, BDDK'nın ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Bank Asya'da inceleme başlatıldığı, inceleme sonucunda, kurban bağışı, abonelik paraları ve himmet paralarının Bank Asya'nın bazı şubelerinde özel şahıslara ait hesaplarda toplandığı ve paraların örgütün faaliyetleri doğrultusunda kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

Soruşturmanın Bank Asya'nın Maltepe, Bahçelievler, Pendik merkez şubeleri ile Pendik'teki Dolayoba şubesi üzerinde yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

DETAYLAR

19.04.2016 18:27 Dün İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne (FETÖ/PYD) yönelik ‘himmet’ operasyonunda 105 kişi gözaltına alındı. Polis 35 kişiyi ise arıyor. Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat’ın Onursal Başkanı ve eski milletvekili Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya, ile ‘emniyet imamı’ olarak adı geçen ‘Kozanlı Ömer’ lakaplı Osman Hilmi Özdil’in oğlu Arif Şükrü Özdil de bulunuyor.

HESABINA HİMMET ADI ALTINDA EL KONULAN VATANDAŞ İHBAR ETTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği soruşturma, H.Z. isimli bir kişinin ihbarıyla başladı. H.Z. Bank Asya’da hesabı bulunduğunu ve 1 milyon 60 bin TL’sine ‘himmet’ adı altında el konulduğunu iddia etti. İddiaları soruşturan savcılık, dün aralarında işadamları ve bankacıların da bulunduğu 140 kişi için terör örgütüne üye olma, terörün finansmanına dair kanuna muhalefet suçlamalarıyla gözaltı talep etti.

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın talebiyle gözaltı kararı aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 800 polisin katılımıyla, İstanbul merkezli Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon’da operasyon düzenlendi. Operasyonda, 92’si İstanbul’da 105 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

‘PARA LEGALİZE EDİLİYOR’

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişilerden 41’nin Bank Asya çalışanı olduğu belirtilerek şöyle denildi: “Burs, kurban parası, abonelik ücretleri ile himmet olarak verilen ve toplanılan paraların, yardım ve bağışta bulunan kişilere vaat edilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı, dini duygular istismar edilerek toplanılan para ve çeklerin Bank Asya’nın bazı şubelerindeki belirli hesaplara aktarıldığı, bu hesaplarla ve hesap sahipleri ile bağlantısı ve ticari ilişkileri bulunmayan örgüt yöneticilerince usulsüz işlem ve tasarruflarla, örgütün amacı doğrultusunda legalize edilerek kullanıldığı, bu işlem ve eylemlerin, bir kısım banka personeli, örgüt adına hesabını kullandıran ve kullanan esnaf ve şirket sahipleri ile bu hesaplarda bulunan paraları örgüt adına tasarruf eden örgütün ileri gelen üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine yönelik bilgi ve bulgulara ulaşılmıştır.”

DÖRT ŞUBE ODAKLI

“Bank Asya’nın İstanbul’da bulunan 4 şubesinde (Maltepe Merkez, Bahçelievler, Pendik Merkez ve Pendik Dolayoba) yoğunlaşan ve İstanbul merkezli olmak üzere, 8 ili de kapsayan soruşturma, Başsavcılığımızca her yönü ile detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde sürdürülmekte olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir.”

Dumankaya: 53 yıldır ülke için çalışıyoruz

Operasyonun en çarpıcı detayı ise, inşaat devi Dumankaya’nın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Semih Serhat Dumankaya ile Uğur Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi’nin de gözaltına alınması oldu. Dumankaya İnşaat’tan yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir. 53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır” denildi.

Kozanlı Ömer’in oğlu da gözaltında

Gözaltına alınan isimler arasında, cemaatin ‘emniyet imamı’ olarak ismi anılan ve soruşturmanın başlamasının ardından yurt dışına çıkan ‘Kozanlı Ömer’ lakaplı Ömer Hilmi Özdil’in oğlu Arif Şükrü Özdil de vardı. Arif Şükrü Özdil’in operasyon yapılan bir adresten gözaltına alındığı belirtildi.

GALATASARAY’IN GÖĞÜS SPONSORU

Sezon başında Galatasaray, Dumankaya İnşaat ile forma göğüs sponsorluğu konusunda el sıkışmıştı. Galatasaray’ın bu sponsorluktan 30 milyon lira gelir ede etmesi bekleniyordu. 27 Ekim 2015’te imzalanan anlaşmayı Galatasaray, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda şöyle duyurmuştu: “Galatasaray, lig ve Türkiye Kupası maçlarında giyeceği forma reklamı ile görünürlük haklarının pazarlanmasını devrettiğimiz bağlı ortaklığımız Galatasaray Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş, ilgili reklam haklarına ilişkin olarak Dumankaya İnşaat ile 2015-2016 sezonlarında 9 milyon TL, 2016-2017 sezonlarında 10 milyon TL ve 2017- 2018 sezonunda 11 milyon TL bedel karşılığında sözleşme imzalamıştır.”

Dumankaya kardeşler 3 yıl önce ayrılmıştı

1963’te İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan Dumankaya Grubu, başta inşaat sektörü olmak üzere otomotiv, rent a car, sigorta ve PVC kapı pencere üretimi alanında faaliyet gösteriyor. İbrahim Dumankaya’nın oğlu Ali Dumankaya ile Halit Dumankaya’nın oğlu Uğur Dumankaya’nın yönetimde olduğu şirkette mayıs 2013’te yılında yol ayrılığına gidildi.

Uğur Dumankaya ‘Dumankaya İnşaat’ adıyla faaliyetlerine devam ederken, Ali Dumankaya ‘DKY İnşaat’ adında yeni bir şirket kurdu. Bugüne kadar 20 binden fazla aileyi ev sahibi yapan Dumankaya İnşaat 2015 yılında 1.199 konut sattı. Dumankaya İnşaat’ın İstanbul’da Maltepe, Sancaktepe, Kartal, Halkalı ve Bahçeşehir’de devam eden yaklaşık 3 bin 500 konutluk projesi var.

Geçen yılı 463 milyon lira ciro ile kapatan, bu yıl ise 750 milyon lira ciro hedefleyen şirket, 2016’da Gebze ve Fikirtepe’de 5 bin konut planlıyor. Dumankaya, 2014 yılı finansal bilgileri ile Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer almıştı. Yine aynı yıl verileri ile Fortune 500 Türkiye “En Hızlı Büyüyen Şirketler” başlığında faiz ve vergiden önceki kazancını en çok artıran 5. şirket unvanına almaya hak kazanmıştı.

Dumankaya İnşaat projeleri

* Dumankaya hi-fit (Bahçeşehir)

* Dumankaya Ritim (Maltepe) İstanbul

* Dumankaya Mozaik (Sancaktepe)

* Dumankaya Miks (Halkalı)

* Dumankaya Horizon (Kartal)

* Flex Offices (Bahçeşehir)

(18 Nisan 2016, 19:32), son güncel.: (19 Nisan 2016, 18:27)

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

http://www.kontrgerilla.com/mansetgoster.asp?haber_no=7907    yazdır/print

http://www.kontrgerilla.com/mansetgoster.asp?haber_no=7907#.VxaUsKFrPcc

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1242 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss