Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakçı Belediyesi Çöp Vergisi Almıyor
16 Nisan 2016, 12:27

Çanakçı Belediyesi Çöp Vergisi Almıyor

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım farklı bir tavır sergileyerek, Katı Atık Zammı yapmadı

Çanakçı Belediyesi Çöp Vergisi Almıyor

Kasım; “Zam yapmak başkanların tercihidir”

Belediyeler “Katı Atık Zammı” yarışına girerken Tuncay Kasım Başkan zam yapmadı.

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım farklı bir tavır sergileyerek, Katı Atık Zammı yapmadı.

Çanakçı Belediye Başkanı Av.Tuncay Kasım;

“Önemli olan Çevre Bilinci yaratmaktır.Katı Atık Zammı yapmak mecburi değildir.Belediye Başkanının insiyatifinde olan bir olaydır.Abonelerden su parasını toplayamıyoruz ki, Katı Atık Zammı yapalım”dedi.

Herkesin çöpü olur ve Çevre Temizlik Vergisi çöp için alınıyor. Ama herkesin katı atığı olmaz. Katı Atık bir üretimin sonucudur. Yani buradan anlaşılacağı  üzere üretim yapılan işyerleri ve fabrikalardır. Yani kodamanlardır. Bunlardan alınamayan paralar garibanlardan alınmaktadır. Yani  % 10’luk kısmın parasını geri kalan % 80’lik kısımdan alınmaktadır. Evindeki  olağan çöp kutusunu doldurmaktan başka bir atığı olmayan hane halkının böylesi bir ücret ödemesi yönetmeliğin amacı ile de bağdaşmaz. Çöp için herkes vergi ödüyor ama katı atık için bunu herkes ödememelidir. Deli  Dumrul gibi köprüden geçenden de geçmeyenden de ücret alınması anlayışı artık geride kalmalıdır.Ayrıca gelirleri dar olan Tüketicilerin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşulları da göz önüne almalıdırlar.

Bütün bu nedenlerle,Katı Atık vergisi alınmasına Tüketici Hakem Heyeti nezdinde itiraz edelim.

BELEDİYELERCE  ALINAN    EVSEL  KATI  ATIK  BEDELİ….!

Belediyelerin  27.10.2010  tarih  ve  27742  sayılı  T.C.  Resmi  Gazete’ de  yayınlanan    ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USUL VE  ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK’ e  göre  Su  abone sahiplerinden  su  tahsilat makbuzu  ile  tahsil  edilen  EVSEL KATI  ATIK  BEDELİ  ikinci  bir  ÇEVRE  TEMİZLİK  VERGİSİ olup,  vatandaştan  iki  defa  ÇEVRE  TEMİZLİK  VERGİSİ  tahsil edilmektedir.  Bu  EVSEL  KATI  ATIK  BEDELİ  altında  alınan  paralar  2464  sayılı  BELEDİYE  GELİRLERİ  KANUNU, 5393 sayılı  BELEDİYELER  KANUNU   ve  yukarıda  adı  geçen  EVSEL  KATI  ATIK  BEDELİ  ile  ilgili  YÖNETMELİK  incelendiği  zaman  açıkça  görülecektir.

EVSEL  KATI ATIK  ATIK BEDELİ  hakkındaki  yönetmeliğine göre bu bedelin alınması sebebi  yönetmeliğin 1. maddesi  olan  AMAÇ  bölümünde  şu şekilde  yazmaktadır;

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; atıksu altyapı tesisleri ile evsel katı atık bertaraf tesislerinin kurulması, bakımı, onarımı, işletilmesi, kapatılması ve izlenmesi, bu tesislerle ilgili olarak verilen tüm hizmetleri karşılayabilecek tam maliyet esaslı tarifelerin; atıksu altyapı yönetimleri, büyükşehir belediyeleri ve belediyeler tarafından belirlenmesi, ayarlanması ve uygulanması yoluyla çevresel altyapı hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamaktır.

Bu  yönetmeliğe  göre  alınan bu bedelin  yönetmeliğin kapsamının 2. nci maddesinin ç  bendinde  aşağıdaki  gibidir.

Kapsam

MADDE 2 – (1)  Bu Yönetmelik,

ç) Evsel katı atıklar için toplama, taşıma, aktarma, geri kazanım (kompost, yakma) ve bertaraf tesisleri kurulması, işletilmesi, kapatılması ve kapatma sonrası izlenmesi ve bakımını,

EVSEL KATI  ATIK  BEDELİ  adı  altında hizmet bedeli  olarak alınan paranın kapsamı   5393  sayılı BELEDİYELER  KANUNU’ nun  14. maddesinin  a  bendi  kanundan alınan metni aşağıya çıkarılmıştır.

Belediyenin görev ve sorumlulukları

Madde 14- Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;

a) İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; coğrafî ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor orta ve yüksek öğrenim öğrenci yurtları, sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır.

2464  sayılı  BELEDİYE  GELİRLERİ  KANUNU’ na  Belediyelerin  vermiş  oldukları  hizmetlerden dolayı  alınan  ÇEVRE  TEMİZLİK  VERGİSİ’ nin  kanunda  yer  olan  konu  kanun  metninden aşağıya çıkarılmıştır.

Çevre temizlik vergisi:

Mükerrer Madde 44 – (Değişik:25/12/2003 - 5035/41 md.)

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabidir.

Su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanan çevre temizlik vergisi,su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılır.

S O N U Ç  :   EVSEL KATI  ATIK  BEDELİ  olarak  alınan  paralar  ikinci  bir  ÇEVRE  TEMİZLİK  VERGİSİ  olarak  alınmaktadır. Yani  bu  paralar  belediyelerin yan  geliri  olmaktadır.  Hangi  kanun da vardır aynı  ad  altında ikinci vergi almak. Yine  bedelin  hizmetleri ise  yukarıda  görüleceği  gibi Belediyelerin  asil  görev  ve  sorumlulukları arasında  yer alan  ve  yapılması,  yaptırılması belediyelere  yükletilmiş  olan temizlik  ve  katı  atık  hizmeti mahiyetindeki  asli görevleridir. Yukarıda  belirtilen yönetmeliğe göre  bedelin yönetmeliğin  amaç  ve kapsamlarının  diğer  kanunlarla ilgili bölümlerle  karşılaştırılarak bedelin haksız alındığı göze  çarpacaktır. 

Ayrıca kısa konu açıklayalım;

Herkesin çöpü olur ve Çevre Temizlik Vergisi çöp için alınıyor. Ama herkesin katı atığı olmaz. Katı Atık bir üretimin sonucudur. Yani buradan anlaşılacağı  üretim yapılan işyerleri ve fabrikalardır. Yani kodamanlardır. Bunlardan alınamayan paralar garibanlardan alınmaktadır. Yani  % 10 luk kısmın parasını geri kalan % 80 lik kısımdan alınmaktadır. Evindeki  olağan çöp kutusunu doldurmaktan başka bir atığı olmayan hane halkının böylesi bir ücret ödemesi yönetmeliğin amacı ile de bağdaşmaz. Çöp için herkes vergi ödüyor ama katı atık için bunu herkes ödememelidir. Deli  Dumrul gibi köprüden geçenden de geçmeyenden de ücret alınması anlayışı artık geride kalmalıdır. Ayrıca gelirleri dar olan Tüketicilerin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşulları da göz önüne almalıdırlar.

NOT :  Buna  göre  de  Isparta Tüketiciler  Derneği  başkanı  olan  MUSTAFA KAHRAMAN  16.Mart.2015  tarihinde bu  konu ile ilgili  olarak  ISPARTA TÜKETİCİ  SORUNLARI  HAKEM  HEYETİ’  ne  bireysel  başvurusunu  yapmıştır. Yalnız  Heyette 20.000 ( Yirmi bin ) civarında dosya olduğundan ne zaman  karara bağlanacağı tahmin edilememektedir. Çünkü şu anda aldığımız duyumlara  göre Ağustos-2014 ayına ait şikayetler  sonuçlanmaktadır. Bilgilerinize sunulur. 

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 585 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss