Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediyemizin yetkisi neden sorgulanıyor
05 Şubat 2016, 01:07

Belediyemizin yetkisi neden sorgulanıyor

Çavuşlu Belediyesinden bir açıklama yapıldı

Belediyemizin yetkisi neden sorgulanıyor

ADALETİN VE VATANDAŞIN BELEDİYEMİZE TANIDIĞI YETKİ,ÇÖPLÜKLE SORGULANIYOR

1 Şubat 2016 günü kapatılan Çavuşlu Katı atık depolama tesisi,Valilik talimatı ile 3 Şubat 2016 günü açılması ile ilgili Çavuşlu Belediyesinden bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada;

Çavuşlu Belediyemiz mücavir sınırları içersin de bulunan Eski taş ocağı alanına kaçak olarak yapılan Giresun katı atık bertaraf tesisi,Valilik emri ile Jandarma kontrolünde baskı oluşturularak açıldı.

Belediyemiz tarafından Ordu İdari Mahkemesinin 18 Aralık 2015 tarih ve 1885 nolu karar doğrultusunda 01/02/2016 günü tesis mühürlenerek kapatılmış, aradan iki gün geçmeden 03/02/2016 günü Giresun Valisi Hasan Karahan’ın, Görele Kaymakamlığına gönderdiği 02/02/2016 tarihli, M.28.9.GKA.0000/46 Sayılı Tebliği ile Jandarmanın yoğun güvenliği altında, Giresun Katı atık birliği çalışanları tarafından mühür sökülerek feshedilmiştir.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çavuşlu Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Arslan; “Kanunlar çerçevesinde bir mahkeme kazandım iptal ettiler, onlar mahkeme kazandı, temyize gittik. Ankara Danıştay’dan karar geldi. Ordu Bölge İdare Mahkemesi kararı vermiş. Ben bu karar doğrultusunda burayı mühürledim. Biz kanunlara saygılıyız biz burada yasadışı bir şey yapmıyoruz. Bugün gelinen nokta ortada, Adaleti sorgulatıyorlar, Sayın Vali adalettin ve benim seçilmişliğimi sorgulamakta. Ordu idari mahkemesinin gönderdiği karar onlarında elinde mevcut, yapılması gereken ortada. 

Arslan; Mührün sökülmesiyle ilgili sıkıntılarımızı olay günü Komutanlarımıza da aktardık, mührün usulsüz söküldüğünü sökenler hakkında gerekli kamara çekimi ile tutanakların tutulacağını belirtmiştik. Bugün (04/02/2016) Görele Cumhuriyet Başsavcılığına mührü söken görevliler hakkında elimizdeki deliller ile suç duyurusunda bulunduk. Çavuşlu Belediye Başkanı olarak tüm Çavuşlu’lu halkımıza ve hemşehrilerimize desteklerinden ötürü 7’den 70’e herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Çavuşlu Belediyesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 656 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss