Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Espiye'liler sağlık için yürüdü
29 Kasım 2015, 01:26

Espiye'liler sağlık için yürüdü

Espiye'liler "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenledi.

Espiye’liler sağlık için yürüdü

Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Espiye’de İlçe Toplum Sağlığı Merkezi organizasyonuyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenledi.

Espiye Toplum Sağlığı Merkezinin organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe; Espiye Kaymakamı Mesut Çoban, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Belediye Başkan Yrd. İbrahim Yanık, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erdem Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Yusuf İnci, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Selman Koç, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Bulut, İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Kazım Yüksel, sağlık çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Espiye İlçe merkezinde gerçekleşen yürüyüş sonrasında Kaymakamlık önünde bisiklet dağıtım törenine geçildi.  Toplamda 17 adet olan bisikletler Seçmeli Spor ve Fiziksel Etkinlikler dersinde kullanılmak üzere okul yönetimlerine teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan Dr. Fazıl Özden, sağlıklı beslenmeye ve hareketli yaşamın ruh ve beden sağlığımıza olan olumlu etkilerine dikkat çekti. Hareketli olmanın bir yaşam şekli haline dönüşmesinin çok kıymetli olduğunun altını çizen Dr. Fazıl Özden, okul çağındaki çocuklara bu alışkanlığı kazandırmanın önemine vurgu yaptı.

Dr.Fazıl Özden: “Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar açısından hayati önemdedir. Bu nedenle Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplumumuzda hareketli yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz.

Sağlığımızın korunması adına en az 30 dakika fiziksel aktivite gerçekleştirmeliyiz. Haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması; sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır.

Espiye İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Selman Koç, bu etkinlik sayesinde ilçede bir farkındalık yarattıklarını ve yıl boyunca gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilçe halkını hareketli yaşama teşvik ettiklerini dile getirdi.

www.espiyem.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 484 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss