Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
20 Bin Fidan Dağıtıldı
20 Kasım 2015, 00:46

20 Bin Fidan Dağıtıldı

Espiye'de arıcılara ve çiftçilere 20 bin adet fidan dağıtıldı

20 Bin Fidan Dağıtıldı

Giresun Valiliği,Orman Bölge Müdürlüğü ve Giresun Arıcılar Birliğinin Espiye’de ortaklaşa düzenlediği fidan dağıtım töreninde arıcılara ve çiftçilere 20 bin adet fidan dağıtıldı. 

“Ballı bitkiler toprakla buluşuyor” projesi kapsamında bugün Espiye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesindeki törende  konuşan Orman Bölge Müdürü Celal Pir, projeyle ilgili bilgi vererek  ormanlardaki doğal hayatın devamı için 20 bin adet fidanın çiftçilere dağıtılacağını söyledi.

Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli de bal konusunda iddialı olduklarını belirterek, bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. 

“Peygamber Efendimizin “Kıyamet kopsa bile fidan dikin” “sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Sayın Valimiz Hasan Karahan da “ Bugün hayırlı bir iş için buradayız.  Peygamber Efendimiz kıyamet kopsa bile bir fidan dikin diyor.  Bu söz bile fidan dikmenin ne kadar önemli ve faziletli bir iş olduğunu gösteriyor. Neticede fidanı dikiyorsunuz, ona bakıyor büyütüyorsunuz. Olgunlaşan ağacın meyvesinden insan da dahil olmak üzere herkes  faydalanıyor. Bundan  rızkını temin ediyor. Onun için hayırlı bir iş. Biz büyük bir nimetin içinde oturuyoruz. Giresun ormanları, Karadeniz ormanları bize büyük bir imkan sunuyor ama insan içinde bulunduğu nimetlerin kıymetini anlayamıyor. Hakikaten ormanlarımız her yönüyle çok kıymetli ve değerli  bir o kadarda zengin. Orman Bölge Müdürlüğünün de ilimizde olması ayrı bir imkan. Bunu kullanalım diyoruz. Arı için önemli olan çiçekli ağaçlar, balın  kalitesi  açısından da önemli. İlimizde de günden güne daha da önem kazanıyor, daha da gelişiyor.  Başkanımız ilgili ve gayretli. Dolayısıyla biz bu konuda arının kıymetini bileceğiz. Arılar olmazsa hayat ta olmaz. Bazı yerlerde arıların olmadığı yerlerde alarm sinyalleri çalıyor. Hepsini bir arada değerlendiriyoruz. Hayırlı bir iş yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Neticede bu hizmetler devletin öncülüğünde yürütülüyor ama vatandaş da bu işi sahip çıkmazsa ben bu işi yapacağım demezse bu zorla olacak işler değil. Sonuçta arıcılık zahmetli bir iş.  Onlara da özellikle teşekkür ediyoruz. Bol bereketli kazançlar diliyoruz. Hepiniz ballı olun inşallah. Bütün emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyoruz. ” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 20 bin kestane, akasya ve ıhlamur fidanı arıcı ve çiftçilere dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine  Sayın Valimiz Hasan Karahan, , Espiye Kaymakamı Mesut Çoban, Orman Bölge Müdürü Celal Pir İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk,  Giresun Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli ile arıcılar ve çiftçiler  katıldı.

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 584 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss