Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soyguncuyu tanıyorum
15 Kasım 2015, 12:23

Soyguncuyu tanıyorum

Soyguncunun kimliğinin belli olmasından sonra,Hüseyin Meme hayretler içinde kaldı

HÜSEYİN MEME; "SOYGUNCUYU TANIYORUM"

Gölcük Halk Bankası'nda giren silahlı soyguncu saatlerce süren ikna çabasının ardından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Soyguncunun kimliğinin belli olmasından sonra,Gölcük Beko Bayii ve Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı,Eynesil'li hemşerimiz işadamı Hüseyin Meme hayretler içinde kaldı.

Hüseyin Meme yaptığı açıklamada ; "GÖLCÜK HALK BANKASI SOYGUNCUSU OLAN ŞAHIS 2007 YILINDAN BERİ BENİM MÜŞTERİMDİ, HİÇ BEKLEMEZDİM, HAYRET EDİLECEK BİRŞEY"dedi.

SOYGUNCU TERSANE DE ÇALIŞIYORDU

Hüseyin Meme; “Konyalı ve 42 yaşında olan soyguncu ,Başiskele tersanede torpido da çalışıyordu,eşinden ayrılmış,psikolojik sorunları varmış”dedi.

Soyguncu vurularak etkisiz hale getirildi

Gölcük Halk Bankası'nda giren silahlı soyguncu saatlerce süren ikna çabasının ardından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Gölcük'te 6 saat süren rehine krizi operasyonla sona erdi. Banka şubesine giren silahlı soyguncu 6 saat süren ikna çabasına rağmen her hangi bir sonuç elde edilemedi. İkna çabası sonuç vermeyince özel harekat polisleri bankaya operasyon düzenledi. Silahlı soyguncu vurularak etkisiz hale getirilirken rehine personel yara almadan kurtarıldı.

Gölcük Halk Bankası şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla çalışanları rehin aldı. Silahlı soyguncu, yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralandı. İçerideki rehineler ise sağ olarak kurtarıldı. İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyledi.

6 SAATLİK İKNA ÇABASI İŞE YARAMADI

 Daha sonra olay yerine İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel geldi. Emniyet müdürü, soyguncu ile telefonla irtibata geçti. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı. Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kilitleyerek bekledi. Soyguncu için banka şubesinin önünde bir otomobil yanaştırıldı. Bir süre dörtlüleri yakarak bekleyen otomobil, daha sonra uzaklaştırıldı. Ardından yine bankanın kapısına kadar getirildi. Bu sırada soyguncu da bankanın kapısına geldi. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurup etkisiz hale getirdi. Bu sırada biri bayan, biri erkek iki rehinenin dışarıya koşarak çıktığı görüldü. İki rehininde kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

"OLAY ADİ BİR SUÇ”

Olaydan sonra bomba imha ekipler içeriye girdi. Şahsın üzerindeki düzeneğin bomba olup olmadığını kontrol etti. Bomba olmadığı, bomba süsü verildiği belirlendi. Ağır yaralanan soyguncu, ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istendi. Bu sırada orada saatlerce bekleyen vatandaşlar soyguncuya tepki gösterdi. Soyguncunun içinde bulunduğu ambulansın geçişine izin vermek istemedi. Ağır yaralı soyguncuyu hastaneye götürmek için ambulans başka yolu kullandı. Çevik kuvvet polisi vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Bir kadında şubede yakını bulunduğu için fenalık geçirdi. Kadını teskin etmekte güçlük çekildi. Olaydan sonra, banka içerisinde soyguncunun çarşafı ve kan izleri görüldü. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yarımel, soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini belirterek, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Soyguncu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" dedi. Öte yandan, bazı vatandaşlar, soyguncunun tedavi için ilk götürüldüğü Gölcük Devlet Hastanesi'ne tepki amaçlı akın etti. Polis ekipleri vatandaşları uzaklaştırdı ve burada güvenlik önlemi aldı.

Kocaelibarış

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 929 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss