Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Basın kartında bekleme süresi kısaltıldı
23 Eylül 2015, 01:23

Basın kartında bekleme süresi kısaltıldı

Bekir Bayram Yeni Basın Kartı Yönetmeliği'nin önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Basın kartında bekleme süresi kısaltıldı

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram Yeni Basın Kartı Yönetmeliği’nin önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

“Bekleme süresi kısaltıldı”

Yapılan değişikliklere ilişkin bir açıklama yapan Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, “Değişiklikle birlikte meslektaşlarımıza özellikle bekleme sürelerinde önemli kazanımlar sağlandı” dedi.

Bayram, yönetmelikte yapılan değişiklikle, bin 200 gazeteyi temsilen 3 kişinin Basın Kartları Komisyonu’na eklendiğini, böylece komisyonun katılımcı bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin komisyonda yer alması gerektiğini ifade eden Başkan Bayram, yeni yönetmelikle bekleme sürelerinin kısaltıldığını ve online başvuru kolaylığı getirildiğini kaydetti.

Bayram, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Öncelikle, gazetecilerin Basın Kartı almak için beklemeleri gereken sürelerin kısaldığını görüyoruz. Ayrıca, engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilecek. Öte yandan, Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmayacak. Bilindiği gibi Basın Kartı olmayan meslektaşlarımız emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı. Bekleme süresinin kısaltılması ve en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmadan Basın Kartı verilmesi, emeklilik işlemlerine olumlu yansıyacaktır. Böylece bekleme sürelerinin uzun olduğu yönündeki şikayetler göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmış oldu. Gazetecilerin bekleme süresi meslekle ilgili lisans veya lisansüstü programından mezun olanlar için altı, diğer lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için dokuz, başka bir ön lisans mezunları için on iki ve lise mezunları için on sekiz ay oldu. Bizim için, bekleme süreleri kadar önemli olan diğer konu ise, Basın Kartı Komisyonunun yapısının değiştirilerek; komisyonun daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıdır. Yeni yönetmelik ile sektörün çeşitli kesimlerinin komisyonda temsilinin sağlandığını görüyoruz. Hemşehrimiz Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan’ın da Basın Kartı Komisyonu’nda yer alması bizleri son derece sevindirmiştir. Kendisini tebrik ediyoruz. Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin komisyonda yer almasını bekliyoruz.”

Bekir BAYRAM bekirbayram1@hotmail.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 661 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss