Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adaylardan akıl sağlığı yerinde raporu istenmeli
22 Eylül 2015, 20:53

Adaylardan akıl sağlığı yerinde raporu istenmeli

Milletvekili Adaylarından Akıl ve Ruh Sağlığı Yerindedir Belgesi İstenmeli

Adaylardan akıl sağlığı yerinde raporu istenmeli

Milletvekili Adaylarından Akıl ve Ruh Sağlığı Yerindedir Belgesi İstenmeli

Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akkuş, milletvekili adaylarının ‘Tam teşekküllü hastaneden akıl ve ruh sağlığı yerindedir’ belgesi almaları gerektiğini söyledi.

Aralarında şoförlük, avukatlık ve noterlik gibi 13 farklı meslek grubuna başvurularda istenen belgelere yönelik bir araştırma yaptığını belirten Akkuş,

“Söz konusu meslekleri icra edecek adaylardan yeterlilik belgelerinin yanı sıra bazı branşlarda adaylardan tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmış sağlık raporları ile birlikte akıl melikelerinin tam olduğuna ilişkin rapor istendiğini müşahede ettim. Şoförlük yapmak isteyen taksinin, dolmuşun, kamyonun direksiyonuna geçecek vatandaşlardan sağlık raporu dahil onca belge istenirken, bir ülkenin yönetimine talip olacak adaylardan bunları istemeyecek. Bu hem adil hem de hakkaniyetli bir davranış biçimi değil. Akıl ve ruh sağlıkları bakımından milletvekillerinin bu görev için elverişli olup olmadıklarını belirleyecek belge ya da belgeleri Yüksek seçim Kurulu olmak üzere diğer ilgili kurumlara ve başvurdukları partinin genel merkezlerine vermelerini bir vatandaş ve seçmen olarak talep ediyorum.” diye konuştu. Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akkuş, vekil adaylarından ‘Tam teşekküllü hastaneden akıl ve ruh sağlığı yerindedir’ diye rapor istenmesi hususunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde basın açıklaması yaptı.

26. Dönem Milletvekili seçimleri için yapılan başvuruların tamamlandığını belirten Akkuş,

“Yüksek Seçim Kurulu’nun ve seçimlere katılma hakkı olan partilerin genel merkezlerinin vekil aday adaylarından istenen şartlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ilkokul mezunu olmak ve 25 yaşını doldurmuş olmak yeterli. Aday adaylarından istenen belgeler ise adli sicil belgesi, diploma sureti, askerlik durum belgesi ve adaylık başvurusu için bankalara yatırılan paranın dekontu.” dedi.

Milletvekili dahil olmak üzere çeşitli branşlardaki meslek grupları arasında bir araştırma yaptığını kaydeden Akkuş,

“13 farklı meslek grubu arasındaki araştırmam esnasından söz konusu meslekleri icra edecek adaylardan yeterlilik belgelerinin yanı sıra bazı branşlarda adaylardan tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmış sağlık raporları ile birlikte akıl melikelerinin tam olduğuna ilişkin rapor istendiğini müşahede ettim. Mesela noterlik mesleğini icra edecek olanlardan noterlik görevini devamlı ve gereği gibi yapmaya engel akılca malül olunmadığını açıkça gösterir resmi tabip (sağlık) ocağı veya hastaneden alınacak sağlık raporu istenmekte. Avukatlık mesleğini icra edecek avukatlardan sağlık raporu istenmekte” diye konuştu.

ŞOFÖRLERDEN İSTENİYOR,ÜLKE YÖNETİMİNE TALİP OLANLARDAN NEDEN İSTENMİYOR?

Şoförlük mesleğini icra edeceklerden,mesleğe başlarken ve her 5 yılda bir psikoteknik rapor istendiğini anlatan Akkuş, “Yine şoförlük mesleğini icra edecek kardeşlerimizden il sağlık müdürlüklerinden uyuşturucu kullanmadığına dair rapor ve tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık raporu istenmekte. Şoförlük yapmak isteyen taksinin, dolmuşun, kamyonun direksiyonuna geçecek vatandaşlardan sağlık raporu dahil onca belge isteyecek, öte yandan bir ülkenin yönetimine talip olacak adaylardan bunları istemeyeceksin. Bu hem adil, hem de hakkaniyetli bir davranış biçimi değil. Millet adına vekil olacakların yani millet adına bana vekalet edeceklerin benden ayrıcalıklı olmasını kabul edemiyorum. Dahası benim ve ülkemin siyasal kaderini belirleyecek olanların karar verirken bu kararlarını sağlıklı bir zihin ve ruh iklimi içinde aldıklarından emin olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Bir yurttaş ve bir seçmen olarak vekillerden sağlıklı bir biçimde düşünüp,düşünemediklerini ortaya koyacak belgelerin istenmesi taraftarı olduğunu hatırlatan Akkuş,

“Yani akıl ve ruh sağlıkları bakımından bu görev için elverişli olup olmadıklarını belirleyecek belge ya da belgeleri diğer belgelerle birlikte başta Yüksek Seçim Kurulu olmak üzere diğer ilgili kurumlara ve başvurdukları partinin genel merkezlerine vermelerini bir vatandaş ve seçmen olarak talep ediyorum. Bu talebimi bir dilekçe ile Yüksek Seçim Kurulu’nun değerli üyeleri ve kurula sunacağım. Bu dilekçemin arkasında olacağım” açıklamasında bulundu.

Akkuş, açıklamalarının ardından dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na sundu.

www.olaylaratercüman.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 594 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss