Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soğan üreticisi 'Depo Desteği' istiyor
21 Eylül 2015, 03:52

Soğan üreticisi 'Depo Desteği' istiyor

Çiftçiler,ürünlerini muhafaza edecekleri depoların inşası için finansal destek bekliyor.

Soğan üreticisi ‘depo desteği’ istiyor

Kuru soğan üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada bulunan Eskişehir’deki çiftçiler,ürünlerini muhafaza edecekleri depoların inşası için finansal destek bekliyor.

Eskişehir Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen,Eskişehir’in kuru soğan üretiminde Türkiye’deki önemli bölgelerden olduğunu söyledi. İlde soğan üretiminin uzmanlar eşliğinde bilinçli yapıldığını belirten Şen, gelecek yıllarda üretim miktarı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer almayı hedeflediklerini anlattı.

Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 1 milyon 750 bin ton kuru soğan üretildiği ifade eden Şen,şöyle konuştu:

“Üretim miktarının bu yıl da geçen yılki gibi olacağını düşünüyoruz.Kuru soğanın kilogramı şu an tarladan 35-50 kuruştan satılıyor.Çiftçinin elinden çıkışı ile pazar fiyatı arasında da çok büyük farklar oluyor.Bunun için çiftçinin depolama imkanı olması gerekiyor. Aslında üreticilerin genelinde depolama imkanı yaygınlaşırsa kış aylarında da direkt çiftçiden alınabilirse hem çiftçi hem de tüketici açıcısından uygun olacak. Onun için de tarımdaki destekler verilirken çiftçiye depolama imkanlarında yardımcı olunması gerektiğine inanıyoruz. Depolama imkanı tarla ile pazar fiyatı arasındaki makası da kapatacaktır.Çiftçilere depo için faizsiz,uzun süreli ödemeli kredi verilmesinden yanayız.”

“Üreticiden tüketiciye kadar çok el değiştiriyor”

Kuru soğan üreticisi Mesut Ör ise Eskişehir’in Türkiye piyasasında tanınan iller arasında yer aldığını dile getirerek,her çiftçinin danışman nezaretinde üretimyaptığını bildirdi.

Ör,soğanın yılın her ayında tüketilen bir ürün olduğuna dikkati çekerek, “Elde ettiğimiz ürünün iyi muhafaza edilmesi gerekiyor. Tüketiciler, pazardan alınan fiyatın üreticiye yansıdığını düşünüyor ama bizden sonra birkaç el değiştiriyor.

Bunun için üreticilere depolama konusunda destek verilmesi gerekiyor”ifadelerini kullandı.

AA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 410 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss