Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fındık üreticisi umduğunu bulamadı
20 Eylül 2015, 00:51

Fındık üreticisi umduğunu bulamadı

Açıklanan rekoltelerin daha da altında bir ürün ortaya çıktı fındık ancak değerini bulamadı.

Fındık üreticisi umduğunu bulamadı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan,2014 yılında zirai don afetine maruz kalan fındık üreticisinin bu yıl da umduğunu bulamadığını belirtti.

2015 yılı fındık hasat dönemini değerlendiren Karan, çok görülen ürünün kantarda hayal kırıklı oluşturduğunu, küllenme hastalığından kaynaklı fındıkta bu yıl hasarın yüksek olduğunu ifade etti. Fındık hasadında artık sona gelindiğini söyleyen Karan, “Sezon öncesi 4 farkı kurum tarafından rekolte açıklandı. Bu kurumlar rekolte tespitlerini kendine göre belirlendi. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi üreticilerinde kendine göre bir rekoltesi vardı. Bunu da harmana ve pazara inen üründen görmek mümkün. Bu da açıklanan rekoltelerin daha da altında bir ürün ortaya çıkardı” dedi.

Eylül ayının ilk haftası birden emanete bırakılan ürünle birlikte fındık fiyatının düştüğünü hatırlatan Karan, “Bugünlerde pazara fındık arzının kesilmesiyle birlikte fiyat yeniden hareketlendi. Şuanda serbest piyasada Giresun kalite tombul fındığın kilogramı 12 lira ve biraz üzerinde işlem görmektedir. Beklentimiz fiyatların 15 lira seviyelerine kadar yükselmesidir. Fındık fiyatının arz ve talebe göre oluştuğunu iyi bilen sektörün aktörleri bunu çok iyi kullanıyor. Pazara ürün inmeyince fiyatları harekete geçiren alıcı, pazara ürün inmeye başlamasıyla birlikte fiyatları birden kendi istediği seviyeye çekiyor. Üreticilerimizi artık bu tür oyunlara gelmemeye çağırıyoruz. Üretici, alıcı karşısında direncini kaybetse, fındık fiyatı makul seviyelere ulaşacaktır. Unutulmalıdır ki, Fındık Türkiye’nin yeşil altınıdır” diye konuştu.

Giresunışık.net

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 388 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss