Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fındıkta,Budama Ve Bakım Uyarısı
15 Eylül 2015, 06:03

Fındıkta,Budama Ve Bakım Uyarısı

Bakım ve budama işlemleri,gelecek yılki ürünü olumlu yönde etkileyecek

Fındıkta,Budama Ve Bakım Uyarısı

Tirebolu İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gencan, fındıkta hasat sonrası yapılacak bakım ve budama işlemlerinin, gelecek yılki ürünü olumlu yönde etkileyeceğini söyledi...

Giresun ili ve ilçelerinde Ağustos ayı başlarında başlayan fındık hasadında sona gelinirken, uzmanlar hasat sonrasında bahçelerde yapılacak budama, bakım ve gübrelemenin önemine dikkat çekiyorlar.

Fındık hasadının ardından bahçelerde yapılacak işlemlerin, hastalıkları büyük ölçüde ortadan kaldırabileceğini ve gelecek yılın ürününü de olumlu yönde etkileyeceğini bildiren Tirebolu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gencan, konuya ilişkin olarak üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

Bahçe bakımlarında ilk sırayı ocak bakımının aldığını kaydeden Gencan, fındık dallarının tekniğine uygun olarak kesilmesi gerektiğini ve kesilen dalların da bahçeden uzaklaştırılarak yakılmasının şart olduğunu söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gencan, fındıkta hasat sonrası gerçekleştirilecek olan budama işlemleriyle ilgili açıklamalarında şu görüşlere yer verdi;

“Fındıkta budama işlemi için en doğru zaman sonbahar dönemidir. Budama ve seyrekleştirme işilemi, verimi doğrudan etkileyen uygulamalardan birisi olduğu kadar, hastalık ve zararlılarla mücadelenin de ilk aşamasında yer alır. Fındık ocaklarında budama işlemi yaparken, özellikle dalkıran zararlısı bulaşmış olan dallardan başlamak üzere, ocağın ışık almasını etkileyen, dikine büyüyen ve ocağın iç kısmını kapatan dallar çıkartılarak yapılmalıdır. Özellikle dalkıran bulaşmış dallar bahçeden uzaklaştırılarak yakılmalıdır. Ayrıca, Fındık Külleme Hastalığı bulaşmış olan bahçelerde bu hastalığın bulaştığı yapraklar bahçeden uzaklaştırılarak  mutlaka yakılmalıdır. İyi bir budama işlemi, bahçenin havalanmasını arttıracağından, külleme hastalığının oluşma riski de azalmış olacaktır”

www.tireboluexpress.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1327 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss