Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami yaptırmak moda oldu!
14 Eylül 2015, 03:09

Cami yaptırmak moda oldu!

Okulu,sağlık ocağı olmayan köylerde milyonluk camiye kalkışmışlar

Cami yaptırmak moda oldu!

Okulu,sağlık ocağı olmayan köylerde milyonluk camiye kalkışmışlar.

Kış aylarında neredeyse kimsenin olmadığı köylerimizden Düzköy’de başlatılan milyonluk cami maddi imkansızlıklar nedeniyle bitirilemiyor.

Maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kalan Düzköy Köy’ü cami yardım bekliyor.Dernek Başkanı Yılmaz, siyasilere sitemde bulunarak,hayırsever vatandaşların bu köyü kendi köyleri gibi görmesini istedi.

MADDİYATSIZLIKTAN YARIDA KALDI!

Çanakçı’nın Düzköy Köyü’nde inşaatı devam eden cami maddiyatsızlık yüzünden yarıda kaldı.

Çanakçı Düzköy Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevzat Yılmaz, kaba inşaatına 2012 yılında başlanan caminin maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kaldığını söyledi.

Caminin teslim maliyetinin 1 Milyon 250 Bin lira olduğunu belirten Yılmaz, “Camimizin yapımına 2012 yılında başladık. Caminin bize teslim maliyeti 1 Milyon 250 Bin Liradır. Camimizin kaba sıvasını bitirdik. Üst kaplamasını yaptık. Üst avize siparişlerini verdik. Mihrabın minderi yapılacak. Köylü olarak baya bir yorulduk. Köyün kaldıramayacağı bir yüke girdik. Yardım talep edeceğimiz esnaf ve ticaret adamımız olmadığı için camimiz şuanda maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kaldı” dedi.

Caminin yapımı için nerelerden yardım talep edildiyse kapıların hep yüzlerine kapandığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

“Camimiz kırsal kesimde kaldığı için iş adamlarımız, hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız bu camiyi görme şansı yok. Biz Görele’den 36, Çanakçı’dan ise 17 kilometre uzaklıkta yer alıyoruz. Bu camimizin yapımı için nereden yardım talep ettiysem hiç kimseden yardım alamadık. Önümüz hep kesildi. Bu işten kaçmak ve yardım etmemek için bu cami bu köye büyük olmuş diye sıkıntı yaratılıyor. Bu köy sadece benim değil, hepimizin köyüdür. Ben şunu istiyorum ve şu sözü hatırlatmakta fayda görüyorum. ‘Varmasak da, Gitmesek de bu köy bizim köyümüzdür.’ Siyasilerimizde devreye girerek, maddi durumu yerinde olanlar bu Düzköy’ü de kendi köyleri gibi kabul ederek, ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. Şuanda hakikatten zor durumda ve yarı yolda kaldık. Camimizin yapımından ziyade birçok eksikliklerini siparişini versek de maddiyattan dolayı getirttiremiyoruz. Bireysel olarak sağa sola giderek, yakın dost ve arkadaşlardan isteyerek, köy ve mahallelilerimizin desteğiyle camimizi ancak bu aşamaya getirebildik” dedi.

Yılmaz, caminin5 kattan oluştuğunu, birinci katında tuvalet, şadırvan, gasilhane, ikinci katında lojman ve kuran kursu, üçüncü katında köy toplantı evi, dördüncü ve beşinci katlarında da erkek ve kadınların ibadetlerini edeceği yerlerin yer aldığını söyledi.

Camiye yardımda bulunmak isteyenlerin Ziraat Bankası Hesap Numarasına İBAN: TR480001001006622362975001 yardımda bulunabilirler. 0546 235 12 54 numaralı telefonu arayarak da yardımda bulunabilirsiniz.

Korhan Emanetoğlu isimli hemşerimiz şunları ifade etmiş;

 

“Abicim hepimiz müslümanız elhamdulillah,camilerimizde yüzümüzün nuru ama küçük bir köye bu kadar büyük camiye gerek varmı Allah aşkına!..Görele merkez camisi bile bu kadar büyük değil,köyün nüfusuna ve cemaatine uygun daha ufak bir camii yapılsaydı hem israf olmazdı hem de madden de sorun yaşanmazdı”dedi.

 

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com - Kamil Yılmaz

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 910 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss