Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRGEV şimdi de EDEP'e el attı!
15 Ağustos 2015, 00:34

TÜRGEV şimdi de EDEP'e el attı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak İstanbul'da EDEP Merkezi kurdu.

TÜRGEV şimdi de EDEP’e el attı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak İstanbul’da EDEP Merkezi kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak İstanbul’da EDEP Merkezi kurdu, merkez edepli davranma eğitimi verecek. Sloganı “Edeple gelen, lutüfla gider” olan merkez TÜRGEV çatısı altında kuruldu. EDEP’in açılımı “Eğitime Destek Programı Merkezi”. Web sitesine göre “Zülcenaheyn İslam alimleri yetiştirme”yi hedefleyen EDEP Merkezi “klasik ve modern ilimleri kapsayan, ilim ve irfanı birleştiren eğitim programları” sunacak.

Merkezin sitesinde “modern akademik eğitimin yeterli olmadığının altı çizilerek EDEP’lilere “Doğu ve Batı ilimlerine vakıf küresel bir alim olma” hedefi çiziliyor. Sadece kadınlara yönelik eğitim veren merkezde edepli davranma eğitimi veriliyor. Bu kapsamda “ Edep ve Takva eğitimi” programı oluşturulmuş. Programda genç kızlara “ahlak ve adab-ı muaşeret” dersleri verilmesi öngörülüyor. Edep programı kapsamında verilecek diğer derslerse “Sahabe hayatı, Tabakat-Teracim, Tezkiye, tasavvuf ve sosyal sorumluluk projeleri” olarak yer alıyor.

EDEP’Lİ KIZLARA EDEP YURDU

Tüm bunların yanı sıra vakfın 5 yıllık onur programına katılan “alime adaylarına” yurtdışında Arapça eğitimiyle birlikte İslami ilimler ve sosyal bilimler dersleri, seçmeli farsça, Osmanlıca ve İngilizce kursları verilmesi öngörülüyor. Onur programı vakfın sitesinde “geleceğin âlimeleri olacak hanım öğrencilere yönelik yapılan ilk akademik proje” olarak tanıtılıyor. Vakfın kurslarına devam zorunluluğu bulunuyor. Onur programını başarıyla bitiren “alime adayları”, “üst düzey seminerlerin düzenlendiği” “ihtisas programı”na geçebiliyor. Bu programlardan herhangi birine girebilmek için yapılacak mülakattan geçmek şart. EDEP’li kızlar merkezin karşısındaki Edep Yurdu’nda kalıyor.

EDEP Merkezi TÜRGEV’in yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine de edep, ahlak, islami ve sosyal ilimler eğitimi veriyor. Vakfın yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızı Esra Albayrak’ın yanı sıra eltisi Şule Albayrak da bulunuyor.

MİSAFİR AĞIRLAMA PROGRAMI

EDEP’li kızlar tüm bu derslerin yanı sıra “Misafir ağırlama etkinliği” adı altında faaliyetlerde de bulunuyor. Bu programa göre her hafta 5 öğrenci o hafta merkeze gelecek bir misafiri ağırlamakla görevlendiriliyor. Öğrenciler misafir ağırlamayı burada öğreniyor. Merkezin sitesinde bu etkinlik “Derslerinde üstün başarılara sahip olan öğrencilerimiz tam bir görev şuuruyla mutfakta da üstün başarılara imza attı. Hatta bazıları birkaç gün önceden bir laborant edasıyla mutfağa girdi, deneme çalışmaları yaptı ve sunumunu yapacağı ikramları önceden test ettirdi. Etkinlik gününde her bir grup misafirleri için özel hediyeler hazırladı ve hizmette kusur etmedi” cümleleriyle anlatılıyor.

Sümeyra Tansel – Taraf

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 598 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss