Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıcaklık 60 derece olacak!
04 Ağustos 2015, 03:23

Sıcaklık 60 derece olacak!

Meteoroloji uyardı: "Bunaltan sıcaklıklar etkisini daha da arttıracak"

Sıcaklık 60 derece olacak!

Meteoroloji uyardı: "Bunaltan sıcaklıklar etkisini daha da arttıracak.Özellikle güneyde 60 derece hissedilen sıcaklık ölçülecek..."

Günlerdir sıcak hava dalgasının etkisinde olan Türkiye daha da ısınacak. Meteoroloji artacak sıcaklık ve nem için vatandaşları uyardı. Özellikle güney illerimizde artış gösterecek sıcaklıklar Antalya’da 60 derece hissedilecek.

‘TEHLİKELİ SICAKLIK’

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya için ‘tehlikeli sıcaklık’ uyarısı yaptı. Termometrelerin 39 derece olacağı Antalya’da nemle birlikte hissedilen değerlerin 60′ın üzerinde olması beklenirken, vatandaşların mümkün olduğunca sıcak yerlerde bulunmaması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Meteorolojinin uyarısı nedeniyle bölgedeki turistik tesisler de sıcak günü serin atlatabilmek adına çeşitli önlemler aldı.

Türkiye’de yabancı turistin en çok rağbet gösterdiği merkez olan kentte, yine birçok ilden tatile gelen yerli turistlerle birlikte kent halkının da sahillere ve su parklarına akın etmesi bekleniyor.

Başta Konyaaltı ve Lara plajları sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşamaya başladı. Deniz suyu sıcaklığının 29 derece kaydedildiği kentteki su parkı ve havuzlar da yoğun taleple karşı karşıya kaldı.

ÖNEMLİ UYARI

Uzmanlar, özellikle solunum sıkıntısı çeken, kronik akciğer hastaları, astım, KOAH ve bronşit hastalığı olan hastalar için riskli gün olduğunu söyledi. Özellikle yüksek nemim bu gruptaki hastalar için sıkıntı yaratabileceğine dikkat çekildi.

‘EL NİNO’ KAVURUYOR

Doğu ve Orta Pasifik’te, ‘El Nino’ olarak bilinen deniz suyunun yüzey sıcaklığının 1,5 derece artması nedeniyle ortaya çıkan meteorolojik olayın tüm dünyada sıcaklıkların yükselmesine neden olduğu belirtilirken Adana’nın yanı sıra komşu kentler Mersin ve Osmaniye’de de aşırı sıcaklar yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji 6′ncı Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı ölçümlerde bugün saat 12.00-15.00 arasında havanın tehlikeli sıcak olarak kabul edilen gölgede 38-40 dereceye ulaşması bekleniyor. Yüzde 30 neminde etkisiyle bu sıcaklığın 44 derece olarak hissedilecek. Adana’da nemin düşük kalması hissedilen sıcaklığın ise beklenen 50-60 derecelik seviyeye ulaşmasını engellendi.

Meteoroloji yetkilileri, aşırı sıcak nedeniyle güneş çarpması, ısı krampları ve ısı bitkinliği oluşabileceği konusunda uyarı yaptı. Sıcaklığın yarından itibaren 1 derece düşeceği vurgulanırken etkisinin ise hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

UZUN YILLARIN REKORU

Adana’da bu günlerde uzun yıllar ortalaması sıcaklık 34.3, en yüksek sıcaklık ise 36.6 derece olduğu hatırlatılırken 38-40 derecelik sıcaklık ise son yılların bu tarihteki rekoru olarak da kayıtlara geçecek.

Sözcü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1180 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss