Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MP Çalışanından şok ifadeler!
04 Ağustos 2015, 02:32

MP Çalışanından şok ifadeler!

Yıllarca istediğimiz numaralara çıkarttık,şu an inanılmaz bir servetin sahibiyim

Bir Milli Piyango çalışanından şok itiraflar

"Bir Milli Piyango Müdürlüğü çalışanı, "Çekilişlerin şaibeli olduğunu,mensupların çoğunun varlığının milyonlarla ifade edildiğini,ancak bunun kamufle edildiğini; çekiliş sonuçlarını değiştirmek ve istenilen rakamlara ikramiye çıkmasını sağlamanın hiçbir zorluğunun olmadığını" anlatıyor."

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Piyango çekilişlerinde numaralarda nasıl usulsüzlük yapıldığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Atilla Kart, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada 31 Mayıs 2012 tarihinden bu yana, Milli Piyango bünyesinde gerçekleştirilen haksız kazançlara ilişkin usulsüzlükleri dile getirdiklerini kaydederek, “Siyasi İktidar; halkın doğru bilgilendirilmesini , Kamu Kurumunun denetlenmesini amaçlayan bu konudaki yasama denetimi girişimlerimize karşı, sorumlu ve tutarlı hiçbir açıklamayı getirmedi. Milli Piyango Kurumunu denetlemekten kaçındı. Halka saygısızlık yaptı. Diğer kritik olaylarda olduğu gibi hesap vermekten kaçındı” dedi.

Kart,  “Tarafımıza ulaşan 3 Şubat 2015 tarihli bir açıklama, 2 yıldan bu yana dile getirilen suçlamaların ve bulguların doğruluğunu gösteriyor, destekliyor….Elbette , ihtirazi kayıtla ifade ediyoruz; ancak, itiraf niteliğindeki bu açıklamanın , 2 yıldan bu yana dile getirdiğimiz bulgu ve olaylarla birebir örtüştüğünü önemle vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kart, şöyle devam etti:

-Milli Piyango mensubu olduğunu,şu anda yurtdışında güzel bir hayat sürdürdüğünü,Kurum bünyesindeki çıkar örgütlenmesinden kendisinin de yararlandığını “Çok Pişmanım” rumuzuyla ve “Atilla Bey şaibe olduğunu söylediği dönemde çok tedirgin olduk,foyamız ortaya çıkacak diye” başlığıyla ifade eden bu Kişi ;

Milli Piyango Müdürlüğünde yapılan çekilişlerin şaibeli olduğunu,mensupların çoğunun varlığının milyonlarla ifade edildiğini,ancak bunun kamufle edildiğini; çekiliş sonuçlarını değiştirmek ve istenilen rakamlara ikramiye çıkmasını sağlamanın hiçbir zorluğunun olmadığını; öncelikle TRT payı diye milyonlarca lira verilen canlı yayın ilişkilerinin ortadan kaldırıldığını; birçok özel kanaldan yayın talebi geldiği halde bu taleplerin kabul edilmediğini; önceden çekilişi birkaç vatandaş ve gazetecinin izlerken,TRT sözleşmesinin iptali sebebiyle izlemez hale geldiğini;çekiliş yapıldığında 21.30’da internet sitesinde sonuçlar açıklanıncaya kadar kimsenin haberinin olmadığını, çekiliş sonucu belli olur olmaz “son 1 kupon tavrıyla” hemen çıkan rakamları kapsayacak şekilde belli bayiler aracılığıyla iştirakin sağlandığını; bu yöntemin canlı yayın iptalinden sonra rahatlıkla uygulanır hale geldiğini; ayrıntılı olarak ifade etmektedir.

-Bu gelişmelerden sonra,Hükümetin, Halka saygı ve demokrasinin gereği olarak, sözü edilen bulgular karşısında inceleme, araştırma ve sonucundan Kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu bir kez daha doğmuştur.

*Milli Piyango yapılanmasında kayıt dışılık vardır. Kayıt dışı bir gelir mekanizması oluşmuştur. Devlet eliyle bu yapı himaye edilmektedir.

* Milyonlarca işsizin, dar gelirlinin, emeklinin umutlarının sömürüsü üzerinden suiistimaller yapılmaktadır. Milli Piyangoya umut bağlayan milyonlarca yoksul ve çaresiz insanlarımızın umutları üzerinden, haksız kazanç sağlayan ve suiistimal yapan bu yapının ve yapıyı himaye edenlerin sorgulanması kaçınılmazdır.

http://www.ortasayfam.com/ekonomi/bir-milli-piyango-calisanindan-sok-itiraflar/2411/

ortasayfam.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 613 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss