Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evim-2 Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi
16 Temmuz 2015, 13:49

Evim-2 Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi

Görele Özel Evim Kız Öğrenci Yurdu,ikinci ve yeni bir kız öğrenci yurdunu daha hizmete sunuyor.

GÖRELE ÖZEL EVİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU HİZMET AĞINI GENİŞLETTİ

GÖRELE’DE EĞİTİM GÖRECEK OLAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YENİ BİR KIZ ÖĞRENCİ YURDU DAHA EVİM – 2 OLARAK HİZMETE GİRDİ.

Giresun’un Görele ilçesinde 4 yıldır faaliyetini sürdüren Görele Özel Evim Kız Öğrenci Yurdu, önümüzdeki 2015-2016 Eğitim- Öğretim döneminde faaliyete başlayacak olan ikinci ve yeni bir kız öğrenci yurdunu daha hizmete sunuyor.

Mart 2014 yılında inşaatına başlanan yeni özel evim kız öğrenci yurdu 2015 Haziran’da bitirilmiş ve yerleşime hazır hale getirildiğini, yarı apart otel tarzında hazırlanan yurt binasında öğrenciler için her türlü konfor düşünülmüş, öğrencilere yurt ortamı içerisinde ev rahatlığı yaşatılmak amaçlandığını belirten Görele Evim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Mustafa Kodal, “100 öğrenci kapasiteli yeni yapılan Evim-2 Kız Öğrenci Yurdu adıyla önceki yurdun şubesi olarak hizmet verecek olup yine sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını yürütecektir. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılında Evim Kız Öğrenci Yurdu’na alınacak öğrencilerin Giresun Üniversitesine bağlı Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri ile bu yıl yeni açılan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencilerini alacağız. Tirebolu ve Eynesil gibi çevre ilçelerde okuyan öğrencilerimiz de isterlerse yurdumuzdan yararlanabilirler. Yine yerleri ayrılmak kaydıyla orta öğretim kız öğrencileri de misafir statüsünde yurtta kalabilirler. Odalarımız 1,2,3 ve 4’er kişilik olarak ayarlanmıştır. Yurdumuz önceki yurdumuzdan daha kapasiteli; Evim-1 Kız Yurdu 75 kişilik kapasiteye sahipken yine Görele İlçesinde yapılan Evim-2 Kız Öğrenci Yurdu 100 kişilik olarak hizmet verecektir. İlk sene yurt tercihi yapan öğrenciler ikinci sene genelde evlere çıkıyorlar. Biraz özgürlüklerine düşkünler. Evlerde kendi kurallarına göre yaşıyorlar. Ama yurtlarda belli yönetmelik kuralları onları az da olsa zorluyor. Fakat biz stratejik anlamda kalitemizi daha da artırıp daha rahat bir ortam hazırladığımız için bu seneki öğrencilerimiz genelde yurtta kalıyorlar. Ve gelecek seneye sözleşme yenilediler” dedi.

Görele ilçesine çok acil olarak Kredi Yurtlar Kurum (KYK) tarafından Öğrenci Yurdunun yapılması gerektiğini dile getiren Kodal, “Bu sene biz kendi yurdumuzu tam kapasite dolduramadık. Şu anda ilçemizde yaklaşık 850 üniversite öğrencisi bulunuyor ve bunların ancak yüzde 30’u yurtlarda kalırken diğer büyük bir kısmı evlerde kalmaktadırlar. Ayrıca ev bulma sorunu da yaşamıyorlar. Devlet yurdu ilçe için ihtiyaç. Ve özellikle de dar gelirli aile çocukları için ihtiyaçtır. Sırf geçim sıkıntısı sebebiyle okullarını bırakmak zorunda kalan öğrencilerin varlığına şahit oluyoruz. Hatta böyle öğrencilerin özel durumlarını tespit edip fiyatlandırma konusunda Evim Kız Örenci Yurdu olarak elimizden gelen her türlü imkanı sunuyoruz. Her şeyden önce yurt kesinlikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmalı ve sadece milli eğitimin ilkeleri ve amaçları doğrultusunda faaliyetlerini yürütmelidir. Kardan önce birinci amaç; ülkenin değişik bölge, kültür ve anlayışından gelen öğrencilere her anlamda kaliteli hizmet vermeyi ilke edinmek olmalıdır. Öğrencileri yurt yönetimi kendi evlatları yerine koyabilmelidir. Yönetim kadrosunun tecrübeli eğitimcilerden oluşmasına dikkat edilmelidir. Yurdun vermeyi vaat ettiği hizmet unsurlarının iyi irdelenmesi ve yapılan sözleşmenin de iyi analiz edilmesi gerekir. Yurt binasında aranan tüm şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Giriş kapısının üstünde mavi renkli MEB Öğrenci Yurdu ibaresi bulunmayan yerlere itibar edilmemeli. Çünkü yılda en az iki kere Milli Eğitime bağlı yurtlar denetlenmektedir. Denetim dışında kalan yerlerin nasıl hizmet verdikleri bilinmez. Biz yurt olarak Hizmet ağımızı genişletirken aynı zamanda hizmet kalitemizi, konfor ve rahatlığı da daha ileriye götürmenin çabası içerisinde olacağız. Bizimle iletişime geçmek isteyen öğrenciler (Yurt 0454 513 19 00 Cep 0537 884 57 48) numaradan bize ulaşabilirler “ diye konuştu.

Haber – Foto : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2176 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss