Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Valilikten Çavuşlu Çöp tesisi açıklaması
12 Temmuz 2015, 01:17

Valilikten Çavuşlu Çöp tesisi açıklaması

Giresun Valiliği ”Çöp tesisi ne zaman hizmete girecek” haberine yazılı açıklama ile cevap verdi

Valilikten Çavuşlu Çöp tesisi açıklaması

Giresun Valiliği ”Çöp tesisi ne zaman hizmete girecek” haberine yazılı açıklama ile cevap verdi.

Açıklamada, Çavuşlu’daki tesis için 14 Temmuz’da ihale yapılacağı belirtilmesine karşın hizmete ne zaman gireceği ise belirtilmedi.

Giresun ve ilçelerinin çöp sorununu ortadan kaldırmak amacıyla 2 yıl önce yapımına başlanılan Çavuşlu beldesinde ki katı atık çöp tesisinin ne zaman hizmete gireceği yönünde Yeşilgiresun’un haberine valilik resmi web sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada tesis ile ilgili ihale sürecinin 29 Haziran’da tamamlandığı ancak ihale dosyası alan firmaların teknik şartnameye yaptıkları itiraz sonucunda zeyilname düzenlendiği ve tesisin 14 Temmuz’da yeniden ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

TARİH VEREMEDİLER

Valilikten yapılan açıklamada katı atık tesisinin hizmete girmesine yönelik kesin bir tarih verilemediği de görüldü. Açıklamada” Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi 14.07.2015 tarihinde yapılacak ihale neticesinde yasal süreçler tamamlandığında faaliyete geçecektir.” ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti.

Giresun Valiliği Basın Açıklaması

Bazı basın yayın organlarıyla internet sitelerinde, Çöp Tesisinin ne zaman hizmete gireceği ve ayrıca İhale Adrese Teslim mi? (İhale şartnamesine 1 adet çekicili hidrolik vinçli katı öğütücü araç şartı koyulduğu) gibi haberler üzerine aşağıda ki açıklama gerekli görülmüştür. 

Giresun Katı Atık Bertaraf Tesisi İşletmesi ile ilgili ihale süreci tamamlanarak Mayıs ayı içerisinde ihale tarihi 29.06.2015 olarak ilana çıkılmıştı. Ancak ihale dosyası alan firmaların teknik şartnameye yaptıkları itirazlar neticesinde Katı Atık Birliği bu itirazları dikkate alarak konuyu incelemiş ve 25.06.2015 tarihinde zeyilname düzenlenmiştir. Düzenlenen zeyilname neticesinde Kamu İhale Kurumu (K.İ.K.) tarafından ihale tarihi 14.07.2015 olarak belirlenmiştir.

Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi 14.07.2015 tarihinde yapılacak ihale neticesinde yasal süreçler tamamlandığında faaliyete geçecektir.

Çekicili hidrolik vinçli katı öğütücü araç, çelik veya metal aksamlı mobilya hurdası, ağaç, yaprak, dal, tahta parçalarını öğütmek ve hacimce küçülterek yakma amaçlı geri dönüşüm malzemesi olarak hazırlanmasını sağlamaktadır.  İlgililerce yapılan piyasa araştırmasında aracın temini tek firma tarafından değil, birçok firma tarafından satımının yapıldığı ve çok sayıda kurum tarafından alınarak kullanıldığı tespit edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 933 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss