Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tirebolu'da halk özgürce haberleşemiyor..!
07 Temmuz 2015, 08:38

Tirebolu'da halk özgürce haberleşemiyor..!

Mobil İstasyonlar,yüksek maliyet yüzünden çalışamaz hale gelince,ipler hep koptu...

Tirebolu’da halk özgürce haberleşemiyor..!

İlçede cep telefonlarının çekmesi için 3 ayrı firma tarafından barınak sahasına konulan Mobil İstasyonlar,yüksek maliyet yüzünden çalışamaz hale gelince, ipler hep koptu...

Tirebolu’da cep telefonlarının normal şekilde çalışması için, ilçenin sahil kesiminde Balıkçı Barınağı girişinde bulunan dev kuleye kurulan aktarıcıların, buradan tamamen kaldırılması üzerine, vatandaşlar cep telefonlarını kullanamaz hale geldiler.

İlçedeki telefon sorununa çözüm yolu bulmak amacıyla harekete geçen ve abonelerini mağdur etmemek isteyen Turkcelll, Vodafone ve Avea gibi şirketler, Tirebolu Balıkçı Barınağı’nın büyük mendirekteki iskelesine Mobil İstasyonlar kurdular. Aktarıcı cihazları arabalardan elde ettikleri yakıt enerjisiyle bir süre çalıştıran ve ilçedeki cep telefonu sorununa çözüm yolu arayan ilgili şirketler, maliyetin yüksek olması nedeniyle uygulamayı durdurmak zorunda kaldılar.

Aktarıcı istasyonlara elektrik bağlatmak için Aksa ve Belediye nezdinde girişimlerde bulunan firma yetkilileri, bu konudan olumlu bir sonuç alamadılar. Araçlarda bulunan verici istasyonların, cep telefonu abonelerine katkıda bulunması için yüksek miktarda maliyet ortaya çıkması, firma yetkililerini de zor durumda bırakırken; Tirebolu’nun büyük bir kesiminde cep telefoınlarıyla sağlıklı haberleşme yapılamaması, ilçedeki telefon bayilerini ve cep telefonu kullanıcılarını da olumsuz yönde etkilemektedir.

Tirebolu’da özellikle Yeniköy ve Çarşı Mahallelerinde yaşanan cep telefonu sıkıntısına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Bizim haberleşme özgürlüğümüz kısıtlanmamalı ve herkes bulunduğu yerde özgürce haberleşebilmelidir. Uzay çağında yaşıyoruz, ama Tirebolu’da şehir içinde cep telefonunu istediğimiz gibi kullanamıyoruz” şeklinde ilgili ve yetkililere sitemde bulunarak, Pazar yeri girişindeki alandan kaldırılan istasyonun uygun bir yere tekrar kurulmasını istediklerini bildirdiler.

Öte yandan, yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte ilçe nüfusunun artması, sıkıntıyı daha da üst seviyelere taşımakta olup, bu soruna acil çözüm yolu bulunması gerekiyor. Tarih ve kültür şehri Tirebolu’da cep telefonuyla özgürce ve rahatça haberleşme yapılamaması, koca bir ayıp olarak görülmektedir. Bu ayıbı ortadan kaldırmak gerekmez mi? İşte bu nedenle sorunun çözülmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

www.tireboluexpress.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 595 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss