Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zübük dedi,ceza aldı
04 Temmuz 2015, 01:47

Zübük dedi,ceza aldı

Gazeteci Ali Dursun,yaptığı bir haberde,HES'çi H.İbrahim Şengün'e "Zübük" dedi,tazminata mahkum edildi.

ZÜBÜK DEDİ,CEZA ALDI

ZÜBÜK DEDİ,TAZMİNATA MAHKUM OLDU

Gazeteci Ali Dursun,yaptığı bir haberde,HES’çi H.İbrahim Şengün’e “Zübük”dedi,tazminata mahkum edildi.

Bu yalancı,”Zübük” sözü nedeniyle geçmişte iki kişi daha hem ceza almış,hem de her ikisi de 5.000’er bin lira tazminat ödemişler,üstelik,bu iki kişiden birisi Bolu Valisi AKP’li belediye başkanına “Zübük” dedi diye,diğer kişi de Gölcük Cumhuriyet Savcısı,Gölcük Özel İdare Müdürüne “Zübük” dedi diye,hem hapis hem 5.000’er lira  manevi tazminat ödemişler.

Gazeteci Ali Dursun tarafından sarf edilen ve hakaret içerdiği iddia edilen,”Şengün Çanakçı'da tipik bir zübük örneği sergilemektedir" sözleri davalık olmuştu.

Gazeteci Ali Dursun savunmasında; "Bizim kimsenin şahsiyetiyle bir işimiz yoktur,sarf edilen sözler Şengün'ün şahsımı hedef alan basın açıklamasından kaynaklanmıştır. Şengün yaptığı basın açıklamasında -Solcu Dursun gibilere cevap vermeye bile değmez,onlar yatırımlara karşıdırlar,ben MTTB kökenli bir hemşerinizim. Erbakan hocayla beraber siyaset yaptım.Başbakan arkadaşımdır... - diye şahsımı hedef alarak süren iddiaları üzerine bende bir açıklama yaparak, -Şengün kocaman bir yalancıdır,biz asla yatırımlara karşı değiliz, biz doğal çevremize telafisi imkansız zararlar verecek olan HES projelerine karşıyız, Şengün Çanakçı'da tipik bir zübük örneği sergilemektedir, Görele ve Çanakçı kıçıkırıklara teslim olmayacak kadar mert ve yiğit yatağıdır- diye cevap hakkımı kullandım.Aynı şeyleri mahkeme huzurunda da dile getiriyorum.Deremizin kurutulmasına ve dere suyumuzun kullanım hakkının 49 yıllığına HES'çilere devredilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.Bizler çevreye duyarlı insanlar olarak yasal haklarımızı kullanarak doğal çevremize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek mücadele kararlılığını ortaya koymuştu.

2009 Yılında Gölcük mahkemesinde açılan hakaret davası 2014 yılında sonuçlanmış ve gazeteci Ali Dursun 85 gün ceza almıştı ve ceza ertelenmişti.Ayrıca avukatlık masrafını ödemeye mahkum edilmişti.

Gazeteci Ali Dursun,HES’çi H.İbrahim Şengün hakkında gelişen sayısız dolandırıcılık iddialarını gündeme taşıyarak haberleştirmesi nedeniyle,HES’çi H.İbrahim Şengün,5000 bin lira tazminat talep eden bir dilekçe vermiş ve yapılan yargılama sonucunda mahkeme 2.500 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

YAVŞAK ZATEN YAVŞAKTIR!

CAVİT ÇAĞLAR,1995 YILINDA MESUT YILMAZ’A “YAVŞAK” DEDİ DİYE,500 MİLYON CEZAYA MAHKUM EDİLMİŞTİ.

BUNUN ÜZERİNE GAZETECİLER ÇAĞLAR’A SORARLAR;

 •BİR “YAVŞAK”DEDİN,SERVETİNDEN 500 MİLYON GİTTİ,ŞİMDİ PİŞMAN MISIN?

•YAVŞAK ZATEN YAVŞAKTIR,ONA YİNE “YAVŞAK”DERİM,VERİRİM BİR 500 MİLYON DAHA!

ZÜBÜK ne demek?

Zübük kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda karşılığı yok. İlk kez Aziz Nesin tarafından kullanılmış. Nesin, yazdığı ZÜBÜK” ismili kitapta bir  Türk siyasetindeki”çarpık karakterler” hicvediyor. Kitaptan uyarlanan ve  Şener Şen’in muhteşem oyununda şöyle bir replik vardır:

Koy o parayı cebine!Koskoca Zübükzade Çıkrıkçıbaşından para aldı dedirtir miyim ben kendime? Sok cebine! Sok o parayı cebine..,soksana yan cebime, sok sok!!

Parayı yan cebine koydurup ağır ağır uzaklaşırken de:

- Allah Allah..gerizekalı mıdır nedir yavu?!

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1237 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss