Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fakülte Yaşatma Derneği Başkanını seçti
30 Haziran 2015, 00:28

Fakülte Yaşatma Derneği Başkanını seçti

Görele Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı

Fakülte Yaşatma Derneği Başkanını seçti

Görele Fakültesi Yüksek Okul Kurma,Yaptırma ve Yaşatma Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Giresun'un Görele ilçesinde kurulu bulunan Görele Fakültesi Yüksek Okul Kurma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği 4. Olağan Kongresi'ni yaptı. Görele Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan kongreye dernek üyeleri katıldı.

Tek liste ile gidilen kongrede Harita Mühendisi Adnan Firidin Başkan seçildi. Yeni oluşturulan yönetim kuruluna Harita Mühendisi Adnan Firidin, Şehir Plancısı Serhat Durukan, Belediye Personeli Şenol Erener, Diş Hekimleri Halis Gürkan Eren ve Mehmet Ali Nebioğlu, İş Adamı Hasan Ali Kodal ve Emekli Öğretmen İsmet İsmail Aydın getirildi.

Yeni seçilen Dernek Başkanı Firidin, yaptığı açıklamada "Başkan seçilmeden öncede söz konusu dernek faaliyetlerinden geri kalmadım ama şimdi ekip halinde hep birlikte bu güne kadar yaşanan sıkıntıları çözmeye çalışacağız. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 3 dönemdir farklı okullarda mezun veriyor. Henüz kendilerine ait bir binaları yok. Şöyle bir düşünce vardı İlçemizde bin bir güçlükle yapılan Güzel Sanatlar Fakülte binasının Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna ait olduğu düşünülüyordu. Fakat sonra Devlet bu çocuklara dedi ki siz buraya ait değilsiniz buradan çıkacaksınız ve buraya Güzel Sanatlar Fakültesi gelecek dedi. Tamam, Güzel Sanatların başımızın üstünde yeri var eyvallah bizde Görele’de Güzel Sanatlar Fakültesinin olmasını destekliyoruz çünkü sanatın olduğu yerde güzellik olur Görele’de yetişmiş Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hamit Görele, Fethi Karamahmutoğlu, Ahmet Kaçar, gibi çok ünlü kemençe sanatçıları var” dedi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası ve Öğrenci yurdunun olmaması İlçenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Firidin, “Şuanda Görele’nin en önemli iki tane sorunu var biri öğrenci yurdu diğeri de Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna bir yer tahsisi. Yer tahsisi için Görele Mal Müdürlüğü ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda Mal Müdürlüğüne ait birkaç tane arsa var o arsalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı çok kısa bir zamanda sonlandıracağız. Öncelikli olarak bir tane kız-erkek öğrenci yurdu yeri birde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için arazi tahsisi konusunda çalışmalarımızı yaptık. Bu konuyla ilgili arazi tespitlerini yaptık ve görüşmelerini yapıyoruz. Bu sorunları Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Osman Altıntaş, beyle de görüştük ve diyalog halindeyiz. Şimdi bu çocuklar 2 yıllığına Halil Gürel Anadolu Lisesi Boşaltıldı ve Görele Nihat Gürel Fen Lisesi binasında eğitim-öğretim görmeye başladılar 2 yıllığına tahsis edildi ama biz bunun bir dönemini neredeyse bitirdik ama henüz kayda değer bir mesafe kat edemedik ve çok az bir zaman kaldı. Görele’de sekiz yüz tane öğrenci var. Güzel Sanatlar Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu na gelecek yeni öğrencilerle birlikte öğrenci sayısı bini geçecek bu öğrencilerin Görele’ye gelmesini düşünüyorsak önce onların rahatını düşünmek zorundayız. Görele halkının da öğrencilere bacasız sanayi gibi bakarken illa para olarak görmemeleri lazım sonuçta bu öğrenciler burada bizim bir kültür ve turizm elçilerimizdir. Bin tane öğrencinin sonuçta Görele ilçesinde hareketliliğinden dolayı ekonomik kazanç sağlayacaktır. Bizim amaçlarımızdan biride Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun Görele ilçesinde kalmasını sağlamak. Bu sıkıntıyı en kısa sürede inşallah çözeceğiz” diye konuştu.

Haber-Foto : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 716 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss