Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP'li vekilden Cübbeli Hoca'ya 'şerefsiz' yanıtı
28 Haziran 2015, 20:14

HDP'li vekilden Cübbeli Hoca'ya 'şerefsiz' yanıtı

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan,Cübbeli Ahmet Hoca'ya göndermede bulundu.

HDP’li vekilden Cübbeli Hoca’ya 'şerefsiz' yanıtı

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan,yemin töreni ardından açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca'ya göndermede bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ün yemin töreni sonrasında vatan hainlerinin yemininin kabul görmeyeceği şeklindeki sözlerini talihsizlik olarak değerlendiren Aslan, "Siyasete meraklıysa sarığını, cübbesini bir tarafa bıraksın, sakalını kessin buyursun gelsin mecliste namusu ve şerefi üzerine kendisi ant içsin" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yemin töreninde 'Büyük Türk milleti' yerine 'Büyük Türkiye milleti' deyince yeminini tekrarlamak zorunda kalan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Türkiye milletinin bütünleştirici bir ifade olduğunu söyledi. Yemin töreni esnasında ve sonrasında gelişen tepkileri değerlendiren Aslan, Türkiye milleti ifadesini kullanmasının doğalında gelişen, fıtri bir olay olduğunu kaydetti. HDP'nin Türkiye partisi olduğunu belirten Aslan, "Sonuçta Türk, Kürt , Arap, Laz, Çerkez bütün insanımız Türkiye şemsiyesi altındadır. Türkiye milleti derken bütün halklar, inançlar, düşünceler, gruplar kastedilmektedir" diye konuştu.

Türkiye milleti ifadesini kullandığı an mecliste yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) sıralarından tepkiler geldiğini söyleyen Aslan, "Aslında en başta MHP'nin alkışlaması gerekiyordu. Milliyetçi olduğunu söyleyen bir partinin Türkiye ismine karşı olmaması gerekiyor” ifadesini kullandı.

CÜBBELİ AHMET HOCA'YI SİYASETE DAVET ETTİ

Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü'nün yemin töreni sonrasında vatan hainlerinin yemininin kabul görmeyeceği şeklindeki sözlerini talihsizlik olarak değerlendiren Aslan, "Yani bir din adamının dine uygun hareket etmesi, hüsnü zan etmesi gerekirken kendisi din adamına yakışmayacak tarzda konuşmalar sergilemiştir. Eğer ki din kisvesi altında bunu yapıyorsa yazıklar olsun. Ama siyasete meraklıysa sarığını, cübbesini bir tarafa bıraksın, sakalını kessin buyursun gelsin mecliste namusu ve şerefi üzerine kendisi ant içsin. Herkeste şeref vardır. Bizde de kendisinde de şeref vardır. Kendisine hakaret etmeyiz. Hele hele din adına çıkıp kitlelere seslenen insana asla hakaret etmeyiz. Gelecek dönem Cübbeli Ahmet Hoca'yı meclise bekliyoruz. Gelsin namus ve şeref sözü versin. Biz onu alkışlarız. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir an önce tövbe edip, Allah'a yalvarması ve kullardan helallik dilemesi gerekir" dedi.

7 Haziran seçimleri sonucunda TBMM'nin bütünleştirici bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Aslan, mecliste bütün ırkların, bütün inançların olduğunu söyledi. Aslan, "Bu tabloya sahip çıkmalıyız. Irkları ön plana çıkarmaktan ziyade mecliste her kesimin kendini temsil ediyor olmasını önemsemeliyiz. Bu durumu güçlendirmeliyiz. Türkiye'nin de Ortadoğu'nun da ihtiyaç duyduğu yegane tablo budur. Bu yönü ile HDP'yi Nuh'un gemisine benzetiyoruz. Bütün diller, ırklar, inançlar bu gemidedir. Bütün Türkiye, bütün Ortadoğu ve bütün dünya Mardinlileşsin. Mardin'de ezan, çan, meleke tavus, Ermeni, Süryani, Kürt, Arap, Türk, Mıhallemi hepsi bir arada kardeşçe yaşıyor" şeklinde konuştu.

Hakkındaki Ermeni olduğu yönünde ortaya atılan iddiaları da değerlendiren Aslan, "Bir kesim Türkiye milleti dediğimiz bütünleştirici tabiri önemsemeyip Türk milleti demeyişime odaklandı. Akabinde Türk milletini demediğimiz için Ermeni torunu olduğumuzu söylediler. Allah'ın yarattığı ırkları hor gördüler. Ermenileri aşağıladılar. Bizleri bu şekilde aşağılamaya çalışıyorlar. Büyük annemin Süryani olmasıyla gurur duyuyorum. Büyük annem ehli kitap bir Süryani idi. Ermenilerle bir akrabalığım yok. Ermenilerle akrabalığım olsa bile bununla da gurur duyarım" diye konuştu.

İHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 714 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss