Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alkollü sürücü beraat etti
23 Haziran 2015, 18:28

Alkollü sürücü beraat etti

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren çarpıcı karar

Alkollü sürücü beraat etti

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren çarpıcı karar

Kaza yapan sürücü, 2,96 promil alkollü raporu verilip 2 yıl hapisle yargılandı. Bilirkişi, hastane raporunun çelişkili olduğunu ortaya koyunca sürücü beraat etti.

B. Y. (24) isimli vatandaş geçtiğimiz 4 Şubat gecesi Ankara'da trafik kazası geçirdi. Refüje çarparak durabilen Y. kaza sonrası yaralandı. En yakındaki bir hastaneye götürülen Y. için fiziki muayenenin yanı sıra alkol muayenesi de yapıldı. Alınan raporda Y.'nin 2,96 promil alkollü olduğu bilgisi yer aldı. Fiziki muayenede ise Y.'nin bilincinin açık genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE 'TEHLİKESİZ' BERAATI

Yasaya göre 1,00 promilin üzerinde alkollü olan araç sürücüleri için kamu davası açılıyor. Y. için de geçtiğimiz 24 Şubat günü hazırlanan iddianame sonrası 2 yıl hapis istemi ile dava açıldı. Ehliyetine de el konulan Y.'ye 700 TL de para cezası verildi.

"ALKOLDEN DEĞİL, ISLAK YOLDAN KAZA YAPTIM"

Y.'nin yargılaması Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılmaya başlandı. Y.'nin avukatı Azmi Mert Yalçın, müvekkilinin de savcılıkta verdiği ifadesini de hatırlatarak, Y.'nin kaza gecesi alkollü olmadığını yolun ıslak olması nedeni ile kaza geçirdiğine işaret etti. Av. Yalçın mahkemeden konu ile ilgili bilirkişi dinlenmesini talep etti.

'RAPOR BİLİMSEL DEĞİL'

Adli Tıp Uzmanı Bilirkişi Talat Yurtman, 2,96 promil alkollü olduğu rapor edilen kişinin bilincinin açık olamayacağına işaret ederek "Hazırlanan rapor çelişkili ve bilimsel değil. 2,96 promil alan kişinin genel durumu iyi olamaz. Bu bilimselliğe de aykırı. Bu seviyede alkol aldığı belirtilen kişi bilinç bulanıklığı yaşar; oryantasyon bozukluğu yaşar. Hastande alınan raporda bir hata var. Ya laboratuvar analizinde sorun var ya da kan alınan bölgede alkollü bez veya pamuğun kullanılması nedeni ile raporda belirtilen şekilde alkol oranı çıkmış olmalı" dedi.

PARASINI DA ALABİLECEK

Mahkeme, hastanade alınan raporun çelişkili olduğunun ortaya çıkaması sonrası kararını verdi. Mahkeme ilk celsede Y. için beraat karaarı verdi. Bu kararla birlikte Y. el konulan ehliyetini ve ödediği para cezasını geri alabilecek. Öte yandan, Y., beraat kararı ile birlite aracının trafik masraflarını da ilgili sigorta şirketinden alabilecek. Av. Yalçın, benzer sorunların sıklıkla yaşandığına işaret ederek, hastanelerde verilen raporlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hürriyet

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 641 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss