Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz geldi,köylerimizde su sorunu başladı
29 Mayıs 2015, 14:53

Yaz geldi,köylerimizde su sorunu başladı

Susuz köylerde hangi çalışmalar yapıldığını sordu

YAZ GELDİ KÖYLERİMİZDE YİNE SU SORUNU BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu yaz mevsiminde köylerde atan nüfusa paralel su tüketiminin arttığını bu sebeple asıl sorunun bu mevsimde yaşanacağını ifade ederek buna yönelik köylerde hangi çalışmalar yapıldığını sordu.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması için bir soru önergesi veren Karaahmetoğlu sıcak yaz yaşandığı yıllarda susuzluğun sanki olağan bir durummuş gibi değerlendirildiği bir hizmet anlayışı olduğuna dikkat çekerek vatandaşlarımız en temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hangi birimlere ya da kişilere ulaşmalı diye sordu.                                                          

“Giresun ilinde sağlıklı içme suyu bulunmayan, su şebekesi yetersiz, içme suyu deposu olmayan ya da eskimiş ve yetersiz olan birçok köy bulunduğunu bizzat ziyaret ettiğim köylerimizde gözlemlemekteyim. Yine tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü ilçelerimizde de sulama suyu, kanalı yetersizliği söz konusudur. Yaz mevsiminde köylerimizde artan nüfusa paralel su tüketimi de artmakta bu sebeple asıl sorun bu mevsimde yaşanmaktadır.”

Bu hususta:

1.2011-2015 yılları arasında Giresun İli, İlçe ve Beldeleri ile bunlara bağlı köylerde gerek içme suyu ve gerekse tarımsal faaliyetler ile hayvancılığa dönük su ihtiyacını giderecek hangi çalışmalar yapılmış bu çalışmalara ilişkin ne kadar bütçe kullanılmıştır?

2.Sıcak geçecek yaz mevsimi beklentisi ve köylerimizde aynı dönemde artan nüfus hareketiyle yaşanacak su mağduriyetlerine ilişkin tespitler yapılmış mıdır?

3.Yaz mevsimine girerken Giresun ili ve ilçelerinde, sağlıklı içme suyu bulunmayan, içme suyu deposu bulunmayan ya da yetersiz olan, tarımsal amaçlı kullanılan suyun yetersiz olduğu, sulama kanalı ihtiyacı olan köylerimize yönelik hangi tedbirleri aldınız?

4.Daha önceki soru önergelerimize benzer sorunların yaşandığı yerlerden sorunların giderilmediğine dönük vatandaşlarımızdan benzer şikâyetler gelmektedir. Bu köylerimize ilişkin soru önergelerimiz ardından ilgili yerlerde keşif yaptırılmış mıdır? Sıcak ve kavurucu bir yaz yaşandığı yıllarda yaşanan susuzluğun sanki olağan bir durummuş gibi değerlendirildiği bir hizmet anlayış mı söz konusudur?

5.Geçtiğimiz gün ziyaret ettiğim Eynesil İlçesi Adaköy de yaşanan su sorunu nüfusun arttığı yaz aylarında oldukça artmaktadır. Köyümüzde yaşanan su sorununun tespiti ve çözümü konusunda talimat vermeyi düşünür müsünüz? Bu köyümüz gibi yaz mevsiminde susuzluk sorunu yaşayan onlarca köyümüzdeki vatandaşlarımıza bir öneriniz olacak mıdır? Vatandaşlarımız bu en temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hangi birimlere ya da kişilere ulaşmalıdır?

SELAHATTIN.KARAAHMETOGLU@tbmm.gov.tr

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 735 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss