Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresunlu Hemşerimiz Galatasaray Başkanı Seçildi
26 Mayıs 2015, 01:50

Giresunlu Hemşerimiz Galatasaray Başkanı Seçildi

Galatasaray'ın genel kurulunda Giresun,Şebinkarahisar'lı hemşerimiz Dursun Özbek başkan seçildi

Giresunlu Hemşerimiz Galatasaray Başkanı Seçildi

Galatasaray'ın genel kurulunda Giresun,Şebinkarahisar'lı  hemşerimiz Dursun Özbek başkan seçildi.

Galatasaray takımında başkanlık seçimi son buldu ve Giresun,Şebinkarahisar'lı  Dursun Aydın Özbek büyük oy farkıyla kulübün 36.başkanı olmaya hak kazandı.  

Aslen Giresunlu olan Dursun Özbek, Galatasaray'ın olağan genel kurulunda Galatasaray Başkanı seçildi. Yapılan seçim sonucunda sandıklar tek tek açılırken, en yakın rakibi Turgay Kıran'a fark atan Özbek, beş sandığın henüz açılmamış olmasına rağmen seçimi garantiledi.

Dursun Aydın Özbek Kimdir?

Peki kimdir Dursun Özbek? Bu soruyu Özbek'in 2005 yılında Sabah Gazetesi yazarı İlker Sarıer'e verdiği röportaj yardımıyla cevaplayabiliriz.

İşadamı Dursun Özbek, kaderin bir cilvesi anlamında,büyük bir devalüasyon sonunda, yaşam çizgisi belirlenmiş bir insan olarak çıkıyor karşımıza...Biraz daha geçmişinden alırsak,Dursun Özbek'in yaşam hikayesi, modern bir simyacının yaşamını yansıtıyor sanki.

Taksim'de, Talimhane turistik bölgesindeki Point Otel'de sohbet ediyoruz Dursun Bey ile... Şimdi artık, aynı bölgedeki toplam 2000 yataklı turistik tesislerin yüzde 25'i, yani yaklaşık 500 yatak kapasiteli Point Otel ile Nippon Otel, Dursun Özbek ile kardeşi Mehmet Özbek tarafından yaratılmış. Memleketten hısım akrabanın yatıya geldiği gecelerde, bir tek kişiye bir tek yatağın düşmediği küçücük bir gecekondudan çıkıp, 1000 yatak kapasiteli bir oteller zinciri oluşturmak...

Hikayenin can alıcı noktasının altını baştan çizmek istiyorum. Bir zamanlar bir tek turistik tesisin bulunmadığı bu Talimhane bölgesi, esasen oto yedek parçacılarının karargâhı sayılıyordu. İşte burada bir zamanlar 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa girişen iki kardeş şimdi bölgenin turistik yatak kapasitesinin yüzde 25'ini yaratmış bulunuyorlar.

Rahmetli babaları Hasan Bey, Giresun'un Şebinkarahisar'ından kalkıp bir lokma ekmek için İstanbul kapılarına dayanmasaydı, böyle olur muydu bilinemez.

İş aleminde "Özbekler" olarak tanınıp, sevilen iki kardeşin hikayesini Dursun Bey'den dinlerken, bir miktar zorlandığımı itiraf etmeliyim. Karşımda oturan adam, "sansasyona" hiç meraklı görünmüyordu; "tanınmaya YATIRIMLA BİR YERE GELMEKTEN GURURLU Dursun Özbek, sadece yatırımla bir noktaya gelmeyi başardıkları için gurur duyuyor ve bu gururu saklamıyor. Hevesli" de değildi hiç. Sadece, sağlam bir kararlılık yansıtıyordu.

"HEM KALİTELİ HEM MASRAFSIZ"

"Babam" diye başladı anlatmaya... Önce kendisi geldi İstanbul'a, sonra bizi aldırdı annem ve kardeşimle birlikte... Beni Galatasaray Lisesi'ne kaydettirdi. Hem kaliteli hem de masrafsız bir okul olduğu için..."

UNUTAMADIĞI AN

"Hayatımın en kederli anı, orta son sınıfta babamı kaybettiğim andır, diye devam etti... Dursun Özbek daha 13 yaşında, küçük kardeşi ve annesiyle yalnız kalmıştır. Anne, iki oğlunu büyütmek için çırpınır. 69 senesinde, Galatasaray Lisesi bitmiştir. Dursun Özbek, İsviçre Lozan'daki Ekol Politeknik'e başvurur. Orada okuması için ayda 500 isviçre Frangı yetecektir, annesiyle de öyle anlaşırlar. Fakat tam o sırada, Ankara'da büyük bir devalüasyon gerçekleşir, Türk lirası yüzde 70 değer kaybeder. Bu devalüasyon Dursun Özbek için kader çizgisi olur. Avrupa hayali biter. Fransızcanın yanında ingilizce de öğrenmek amacıyla ODTÜ'ye girer. Elde yok, avuçta yoktur. Öğrenci yurtları işgal altında olduğundan 1.5 ay boyunca, otellerde perişan olur ve sonunda İstanbul'a dönmeye karar verir. İTÜ'ye başvurup, makina mühendisliği okumaya başlar. Böylece evinde olacak ve masrafı asgariye indirecektir. Okulu bitirdiği gün, Talimhane'deki bir göz dükkanda yedek parça işi yapmaya çalışan kardeşinin yanına gelip, hayatlarını birlikte kurmaya girişirler. "Kardeşim" derken, bu kadar seviyle ve içten konuşan insan bulmak zordur herhalde... Özbek kardeşlerin birbirine bağlılığı, bana hepinizin bildiği küçük bir darbımeseli hatırlattı. Hani doğanın kralı aslana sormuşlar: Sen hangi güçten çekinirsin, diye... Sadece iki kardeşin gücünden çekinirim, demiş... O misal..."

"72'de küçücük bir dükkan... İki kardeşin omuz omuza yürüttüğü yedek parça işleri... Yıllarca tozu atılan Anadolu yolları... Sonra değişik bir sahada, ilk büyük yatırım... Geleceğin turizmde olduğu düşüncesiyle, 88 yılında Nippon Otel, 90'da 150 yatak kapasitesi, daha sonra Point Otel, toplam 450 yatak kapasitesi... 2006'da ise üçüncü yatırım ile toplamda 1000 yatak hedefi."

"AŞIRI HIRS VE YÜKSEK RİSK"

Bu öyküde, okuyucunun ilgisini çekecek ne var, diye soruyorum Dursun Özbek'e... Tevazu ile şöyle konuşuyor:

Geride bıraktığımız 20 yıl, Türk iş dünyasında başrolü, aşırı hırsın ve yüksek risklerin oynadığı yıllar oldu. Biz ise, taşıyamayacağımız riske hiçbir zaman girmedik. Çılgın tekliflere "hayır" dedik. Büyüme ivmemizdeki istikrar, hikayemizin anahtarıdır. Tefeciliğin adeta moda olduğu yıllarda gösterdiğimiz sabır, bence büyük değer taşıyor.

Bugün, tesislerimizde 250 kişilik istihdam yaratmış durumdayız. Sattığımız her şey yüzde 100 Türk malıdır. Bunun ülke ekonomisine olan katkısını da biliyoruz. İnsan bundan başka ne ile gurur duyar? Babasının verdiği yaşam mücadelesine ve fedakarlığına medyun-u şükran olduğu anlaşılan Dursun Bey, bunu şu sözlerle ifade ediyor:

"Babamın bugünümüzü görebileceğini bilseydim, her şeyimi feda ederdim."

Hayatınızda dramatik bir hikaye yok mu, diye soruyorum. Dursun Bey şunları söylüyor: "Yıllarca elimde bir plasiyer çantası ile, Kayseri, Elazığ, Diyarbakır, Malatya ile neredeyse bütün orta ve güneydoğu Anadolu'da dolaştım. Otel masrafı olmasın diye otobüslerde gece yolculuğu yapardım.

Böyle bir çalışma üslubunu, sanki herkes böyle yapıyormuş gibi yıllarca sürdürmekten daha dramatik ne olabilir?"

Dursun Özbek, Talimhane'nin bugünlere gelmesinde, hem bölgedeki diğer turizmcilerin hem de belediye yetkililerinin büyük çabaları ve proje anlayışlarının rolü bulunduğunu da kaydediyor. Turizmin, Türkiye'nin stratejik yükselişi için en önemli sektörlerden biri olduğunu, bunun için de bilinçli yatırımcılara, günü birlik kazançlar kovalamayan insanlara ihtiyaç olduğunu hatırlatıyor. Dostça el sıkışıp sohbetimizi sona erdirirken, Dursun Özbek'e söylemediğim tabloyu, okuyucularımıza sakladım. Point Otel'in lobideki kafesinde oturduk, iki arkadaş gibi... Birkaç demli çay yudumladık. Sohbetimiz kendiliğinden felsefelere ve hayat yaklaşımlarına aktı, gitti... Baktım ki, küçücük bir sohbette bile, çok daha rüzgârlı ve güç yansıtıcı ortamlar yaratabilecek bir işadamı, buna tevessül dahi etmiyordu. Bir insanın, beynindeki realizmi ile yüreğindeki samimiyetin bundan daha belirgin kanıtı olabilir miydi? "Güç simsarlığının" sektör, hatta sanat gibi algılanmaya başladığı Türkiye'de işte bu samimiyet, aslında gerçek gücün ta kendisiydi.

webaslan

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 814 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss