Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dizgine Yayla Şenliği Yapıldı
26 Mayıs 2015, 01:24

Dizgine Yayla Şenliği Yapıldı

14.Hıdırellez Bahar Dizgine Yayla Şenliği Yapıldı

Dizgine Yayla Şenliği Yapıldı

14.Hıdırellez Bahar Dizgine Yayla Şenliği Yapıldı.

Giresun'un ve Karadeniz’in ilk yayla şenliği olan Eynesil “14. Hıdırellez Bahar Dizgine Yayla Şenliği” büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Dizgine Yayla Şenliğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Giresun Valisi Hasan Karahan, Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Özkök, Bazı Belediye başkanları, Daire amirleri,İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce kişinin doyasıya eğlendiği bu yıl 14 üncüsü düzenlenen,ilimizin ve bölgemizin yılın ilk yayla şenliğinde; Bakan Canikli ve bazı protokol mensupları da bir süre vatandaşlarla horon oynadı.

Canikli,“Bizim Karadeniz’in genelde özellikle de Giresun’umuzun vazgeçilmez organizasyonlarımızdan bir tanesi de yayla şenlikleridir”

Sözleriyle konuşmasına başlayan Bakan Canikli ;

“Hemşerilerimiz o kadar çok seviyor ki yayla şenliklerini, gittikleri ülkelerde de aynen burada yaptığımız gibi benzer şenlikler yapıyorlar. Uzun süre görüşemeyen dostlar, arkadaşlar burada karşılaşıyor. Eski günleri yad ediyorlar. Sezonu buradan açtık. Hem baharın gelişi, hem kardeşliğin, dostluğun bir simgesi, hem de ne kadar çok bir araya gelirsek o kadar birbirimizi daha iyi anlarız.” Diyerek horon oynamanın kültürel ve sosyal yaşantı üzerindeki etkilerine vurgu yaptı.

Giresun Valisi Hasan Karahan'da bir konuşma yaptı. Vali Karahan konuşmasında;

“Sevgili Eynesil’liler, Giresunlular! Baharın biraz gecikmeli de olsa ilimize gelmesi münasebetiyle yaptığımız Hıdırellez şenliklerimiz hayırlı olsun. Şenliklerimiz her daim çok güzel katılımla, ihtişamla, coşkuyla yaşanıyor. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Memleketimiz günden güne daha iyiye gidiyor. Daha güzele gidiyor.” Dedikten sonra ülkemizde son yıllarda yaşanan hızlı gelişime dikkat çekerek, Giresun da Vali olarak ilk göreve başladığı 2013 yılında yaşlı bir amca ile yaşadığı diyaloğu anlattı. Konuşmasının devamında  “Allah güzel günler yaşatsın milletimize, memleketimize” diye Vali Karahan sözlerini “Bugünlerin kıymetini bilelim. Özellikle genç nesile sesleniyorum. 10 yıl önce, 20 yıl önce 30 yıl önceki hallerimizi hatırlayalım da bu günlerin hakkını verelim” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından davetlilere verilen ikramların ardından Bakan Canikli ve protokol şenlik alanından ayrıldı.

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1020 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss