Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ortak Yaşamlar ve Direniş
24 Mayıs 2015, 08:00

Ortak Yaşamlar ve Direniş

Başka Bir Kamusallık Mümkün Çalıştayında Yaşam Mücadelesini Anlatıyor

Ortak Yaşamlar ve Direniş

DEKAP,Elektrik Mühendisleri Odası’nın Düzenlediği,‘Başka Bir Kamusallık Mümkün’ Çalıştayında Yaşam Mücadelesini Anlatıyor…

Kısa adı DEKAP olan Derelerin Kardeşliği Platformu,başta hidroelektrik santral (HES) projeleri olmak üzere, doğal yaşam alanları üzerinde yapımı planlanan çeşitli projelere karşı,yaşam ve çevre mücadelesini sürdürüyor.

Doğal yaşam alanlarında HES ve benzeri projeler,taşocakları,maden aramaları,çimento tesisleri, termik ve nükleer santraller ile yaylaları birbirine bağlayacak olan yol projelerine karşı mücadele eden köylülerle dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdüren DEKAP,mücadeleleri çeşitli etkinliklerle de kentlere ve metropollere taşıyor.

Mücadelelerin verildiği bölgelerin dışındaki kentlerde düzenlenen çeşitli, panel, konferans, oturum ve forumlara katılan DEKAP Yürütme Kurulu Üyeleri ve temsilcileri, mücadele verilen bölgelerdeki halk direnişlerini, demokratik ve hukuksal mücadeleyi, görselleriyle birlikte anlatıyor.

Daha önce Ankara’da MTA Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda, ‘Toplum ve Doğa İçin Su’ başlıklı panelde, su ve yaşam mücadelesini anlatarak, ‘yaşam için su’ vurgusu yapan DEKAP YK Üyesi Ömer Şan, bu kez de Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından düzenlenen çalıştaya katılıyor.

Ankara’da, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu içerisinde yer alan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ATAUM’da düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek olan ‘Başka Bir Kamusallık Mümkün’ çalıştayı kapsamında,çeşitli sunumlar yapılacak,bildiriler sunulacak ve raporlar kamuoyuna açıklanacak.

EMO’nun 22 Mayıs’ta başlayacak olan çalıştayı kapsamında, 24 Mayıs Pazar günü ise ‘Ortak Yaşamlar ve Direniş’ konulu bir de forum düzenlenecek.

Yurt genelindeki yaşam mücadelesinin anlatılacağı Forum, çalıştayın yapılacağı Ankara Üniversitesi ATAUM’da aynı gün 15.30’da başlayacak.

Yurt genelinden işçi ve çevre direnişleri, siyasi oluşum ve çalışmalar, forum ve dayanışma gruplarının da etkinliklerini anlatacağı forumda DEKAP’tan Ömer Şan ise özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapımı planlanan HES projeleri başta olmak üzere, maden ve taşocakları ile çeşitli tesislere karşı verilen yerel halk mücadelesini anlatacak.

viçe

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1419 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss