Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yandaş mahalle karıştı!
21 Mayıs 2015, 23:16

Yandaş mahalle karıştı!

Elif Çakır,hem Yiğit Bulut'a hem de eski patronu Ethem Sancak'a salladı

Yandaş mahalle karıştı!

Kabataş yalancısı Elif Çakır,hem Yiğit Bulut'a hem de eski patronu Ethem Sancak'a salladı.

Adı sürekli “Kabataş saldırısı”nın kahramanı Zehra Develioğlu ile yaptığı röportajla anılan yandaş gazeteci Elif Çakır, Twitter hesabından Yiğit Bulut ve Ethem Sancak’a çaktı.

Yiğit Bulut’un “son mermi”ye kadar Erdoğan’ı koruyacağına dair sözlerine ve Ethem Sancak’ın Erdoğan için söylediği “gördükçe de aşık oldum” sözlerine göndermede bulunan Çakır, bu söylenenlerin “kötü bir kabus” olmasını diledi ve şunları yazdı: “‘Aşktı’ ‘Mermiydi’… Bütün bu şuursuzluklar bir kabus olsun Allah’ım.. Uyanalım ve kötü kabustu diyelim…”

Erdoğan’ın fedaisi Yiğit Bulut

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut,fedailiğe soyundu.

Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı haberinin sunuluş tarzı üzerine Erdoğan ve çevresinin nefreti bitmiyor.

Diken’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı’na dün bir başyazıyla seslenen Hürriyet’e son olarak ‘başdanışman’ Yiğit Bulut yanıt verdi. Canlı yayında, iki ruhsatlı silahı yüzlerce de mermisi olduğundan dem vuran Bulut, “Ben ölmeden, beni vurmadan, ben asılmadan bu ülkenini seçilmiş cumhurbaşkanına kimse elini süremez” diye konuştu.

‘Milyonlar şehit olmadan cumuhurbaşkanı şehit olmaz’

Bunu ‘Yiğit Bulut’ olarak söylemediğini, kendisi gibi milyonlarca vatandaş olduğunu savunan Bulut, şöyle devam etti: “Bırakın öyle gazeteden sana sesleniyorum diye mektup yazmak, bırakın aşağılamak, bırakın hakaret etmek, bırakın yurt dışında pazarlık yapmak, 2023 Türkiyesi’ne inanan milyonlar şehit olmadan cumhurbaşkanı şehit olmaz.”

Bulut, “Varsa cesareti olan, varsa denemek isteyen hodri meydan!” sözleriyle ekranlardan ‘meydan okudu’.

Ethem Sancak’tan Erdoğan’a ilan-ı aşk

ES Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak,AKP döneminde ‘medya’ya girdi.

Devletin el koyduğu Star, Akşam ve Güneş gazetelerini satın aldı. Son olarak “Anam, babam, eşim ve çocuklarım Erdoğan’a feda olsun” diyen Sancak, dün de kendi gazetesi Star’a tam sayfa röportaj verdi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a olan aşkını bir kez daha anlattı. Erdoğan’ı ‘300 yılda bir Allah’ın nasip ettiği liderlerden biri’ olarak niteledi. İmzasız olarak yayınlanan röportajda, Erdoğan’la ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Siirt seçimleri vesilesiyle Siirt’ten başbakan çıksın diye, dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe de aşık oldum. Doğrusu solculuğum döneminde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında oluyormuş. Türkiye’nin 13 yıldaki değişimine bakın. Bu liderin sayesinde oldu. 100 yıldır bu kadar cesur lider geldi mi? ‘One Minute’i gördüm. 5 bin yıldır İsrailliler kimseden özür dilemedi. Erdoğan onlara özür diletti.”

Yandaş yazardan Bulut'a sert tepki

Hayrettin Karaman Yİğit Bulut'a çok sert ifadelerle yüklendi.

Yiğit Bulut'un "son mermi"ye kadar Erdoğan'ı koruyacağına dair sözlerine ve Ethem Sancak'ın Erdoğan için söylediği "Gördükçe de aşık oldum" açıklamasının yankıları sürerken Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman dikkat çeken bir yazı yayınladı.

"İktidarı ve gücü temsil edenlerin istişare edecekleri insanları iyi seçmek gibi bir yükümlülük ve sorumlulukları vardır" diyen Karaman yazısında,"Güç ve iktidar sahipleri ısrarla yanlarına sokulan,her dediklerini ve yaptıklarını onaylayan ve öven,bu arada yakınlıktan şahsı için çeşitli şekillerde faydalanan insanlardan vebadan kaçar gibi kaçmalıdırlar" yorumunu yaptı.

İşte yazısını Başka söze ne hâcet! cümlesiyle bitiren Karaman'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

Güçlülerle temas halinde olan insanlar ikiye ayrılır: 1.Güçten ve güçlüden kendileri için istifade etmek maksadıyla onlara yaklaşanlar (talip olanlar),

2.Hiçbir menfaat beklemeden hakkı tavsiye ve yapılanları tenkit edenler. Bunlar güçlüye yakın olmak, onunla temas kurmak için meşru olmayan veya şerefli insanlara yakışmayan yollara ve aracılara tenezzül etmezler, güçlü isterse, onları arayıp bulursa, onlarla temas kurarsa vazifelerini yaparlar (bunlar talip değil, matlup olanlardır).Güçlü onları aramazsa,araya dalkavuk sineklerin ördüğü duvar girerse onlar yine vazifelerini yaparlar ama güçlünün kulağına,kafasına ve gönlüne ulaşamazlar.

Allah Teâlâ, iktidar sahiplerine istişareyi, idareyi danışarak yapmayı emrediyor. İktidarı ve gücü temsil edenlerin istişare edecekleri insanları iyi seçmek gibi bir yükümlülük ve sorumlulukları vardır. Gözden düşme, uzaklaştırılma, yıpratılma, dinlenmediği için nefsine ağır gelme gibi durum ve ihtimallere rağmen daima hakkı söyleyen ve hakta sebat edilmesini tavsiye eden danışmanlar seçilmelidir.

Yönetici ve güç sahibi emin kimselerle danışma yaptıktan sonra onların veya bir kısmının tavsiyesine uymaz, diğer grubun veya kendinin içtihadını uygularsa buna hakkı olabilir, ama tercihinin gerekçesini açıklamakla yükümüdür. “Size danıştım,ama ben tavsiyenize uymayacağım,kendi bildiğimi ve tercihimi uygulayacağım,bunun daha uygun (doğru,hak) olduğuna dair bir açıklama da yapmayacağım” diyemez; derse istişarenin manası kalmaz,danışılan kişilere de itibar edilmediği anlaşılır.

Güç ve iktidar sahipleri ısrarla yanlarına sokulan,her dediklerini ve yaptıklarını onaylayan ve öven, bu arada yakınlıktan şahsı için çeşitli şekillerde faydalanan insanlardan vebadan kaçar gibi kaçmalıdırlar.

Allah müminlere dünyada ve ahirette başarılı olmanın dört sırrını açıklamış: İman,namaz (ibadet),hakkı tavsiye ve uygulama,sabrı (nefsin meşru olmayan meyillerine karşı direnmeyi) tavsiye ve uygulama.

Başka söze ne hâcet!

sözcü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 30145 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss