Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
E-Haciz Dönemi 21 Mayıs'ta Başlıyor
14 Mayıs 2015, 11:47

E-Haciz Dönemi 21 Mayıs'ta Başlıyor

Tapu'da,21 Mayıs tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri online ortama taşınacak

E-Haciz Dönemi 21 Mayıs'ta Başlıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıl dönümü olan 21 Mayıs tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri online ortama taşınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini elektronik ortama taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri de artık online olarak gerçekleştirilebilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıldönümü olan 21 Mayıs tarihinde başlayacak olan uygulama ile icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulacak. E-haciz uygulaması ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam vasıtası ile gerçekleştirilip işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli yapılması sağlanacak.

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl toplam tapu işlemleri adedi 7 Milyon 184 bin 361  olarak kayıtlara geçerken bunların 2 Milyon 457 Bin 465 adedini haciz işlemleri oluşturdu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank tarafından geliştirilen Tapu Takas Uygulaması 17 Nisan Cuma günü kamuoyuna tanıtılacak..

Gayrimenkul alışverişinde yaşanan güven problemini ortadan kaldırmek ve hak sahiplerinin dolandırılma riskini sıfır indirmek için hazırlanan Tapu Takas Uygulaması, 17 Nisan Cuma günü tanıtılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan bir protokol kapsamında oluşturulan Tapu Takas Ugulaması sayesinde alıcılar ve satıcılar, güvenli bir ortamda alım satım işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Uygulamanın tanıtımı amacıyla 17 Nisan 2015 Cuma günü Çırağan Sarayı'nda saat 14:30'da gerçekleştirlecek basın toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Sayın Davut Güney ile Takasbank Genel Müdürü Sayın Murat Ulus katılım gösterecek.

emlakhaber

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 725 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss