Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğribel Tüneli,bir algı operasyonu mu?
29 Nisan 2015, 21:52

Eğribel Tüneli,bir algı operasyonu mu?

AKP temel atma törenini seçimlere yönelik bir algı operasyonu olarak gerçekleştirdiği kamuoyunda konuşulmaya başlanmıştır.

Eğribel Tüneli,bir algı operasyonu mu?

25 Nisan tarihinde törenle temeli atılan Eğribel Tünelinde herhangi bir çalışma yoktur. Tören için gelen araçlar geri çekilmiştir.

AKP temel atma törenini seçimlere yönelik bir algı operasyonu olarak gerçekleştirdiği kamuoyunda konuşulmaya başlanmıştır.

O günleri anımsayanlarınız olacaktır. 1976 yılında Milliyetçi Cephe iktidarı diye isimlendirilen koalisyon hükümeti vardı. Bu koalisyonda; Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Selamet Partisi ve Güven Partisi yer almıştı.

I.MC Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan MSP Lideri Erbakan, “Ağır Sanayi Hamlesi” adı altında pek çok yerde temel atma törenleri yapmaya başlamıştı!

Bu törenlerin çoğu göstermelik ve şova yönelik idi. Toplumda iş bekleyenlerin umutları bu şovlarla sömürülmeye çalışılıyordu!

Hatta bu temellerin teki, dönemin CHP Erzincan Senatörü Niyazi Ünsal tarafından sökülerek arabasının bagajında TBMM önüne getirilmişti!

TBMM önünde basın toplantısı düzenleyen Ünsal,   “Otomobil bagajında taşınan bu temel MC hükümetinin bir süredir yurt düzeyinde attığı sahte temellerden birisidir” açıklamasında bulunmuştu!

O günlerde yazdığım bir şiirde ben de;

“Demirel, Erbakan,Feyzioğlu Türkeş,

MC Hökümatında dört lider,

Grev,kavga,temel,

Günler böyle gelir böyle geçer.

Hedef “Böyyük Türkiye” çıktılar yola,

Temel doldu her taraf her yer.

Atılmışlar tekrar atıldı,açılmışlar tekrar

Oy sevdasıdır bu,böyle gelir böyle geçer.”

Diyerek göstermelik temel atma törenlerini eleştirmiştim.

Yine 1970 li yıllarda,Keşap Durağında yapılan tüm seçim mitinglerinde ana konulardan teki de Giresun-Şebinkarahisar yolu idi.

Bu yol, her seçim döneminde oy almak için gündeme getiriliyordu! Halkımız da elleri patlarcasına alkışlıyordu…

Son yıllarda ilimiz gündeminde sıkça dile getirilen konulardan teki de Eğribel Tüneli idi.AKP iktidarı, MC döneminde olduğu gibi tünel üzerinden oy devşirmeye çalıştı.

Tıpkı Giresun-Şebinkarahisar yolu gibi Eğribel Tüneli yolu da siyaseten kullanılmaya çalışıldı.

7 Haziran seçimleri öncesi oylarını korumak isteyen AKP iktidarı, kamuoyunda seçime yönelik bir algı operasyonu yaratmak istedi!

Ve bunun üzerine 25 Nisan tarihinde Eğribel Tüneli için temel atma töreni yapıldı. Bakan Canikli, bürokratların, siyasilerin ve halkın da katıldığı bir törenle tünel için ilk beton püskürtüldü… Yerel medyada törene geniş yer verildi. 5 bin 909 metre ile ülkemizin 3. Büyük tüneli olacağı ilan edildi. Hatta törende üzerinde ‘muhalefet’ yazan balonlar uçuruldu!

Tören bitti. Medya ile tören kamuoyuna duyuruldu ve AKP için 7 Hazirana yönelik algı operasyonu bitmiş oldu. Çünkü tören akşamı bu şov için gelen tüm iş makineleri gitti!

Şimdi tören alanında in cin top oynuyor.

İhaleyi aldığı söylenen Mön İnşaat ve Tic. Ltd Şti ile Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. nin tünel bölgesinde tabelası dahi yok! Tören alanında GESOB Başkanının teşekkür pankartı ile iki adet tünel giriş betonu var!

Nedense bu temel atma töreni bana 1970’li yıllardaki göstermelik temel atma törenlerini anımsattı. Yine o yıllarda sürekli dillendirilen Giresun-Şebinkarahisar yolunun siyasi malzeme olarak kullanılmasını anımsattı.

Bakalım kaç seçim daha Eğribel Tüneli işe yarayacak?

Dilerim kısa sürer.

Haber : Hilmi Taşkın ww.gorelesol.com






Haberi Ekleyen: Hilmi Taşkın

Bu haber 952 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss