Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1 Mayıs Kutlu Olsun
29 Nisan 2015, 19:42

1 Mayıs Kutlu Olsun

1 Mayıs Uluslararası Birlik,Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyorum

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÜLKE REFAHINI MÜTEAHHİTLE DEĞİL EMEKÇİYLE PAYLAŞACAK​

Tüm dünyada milyonlarca emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, demokrasinin ve insan haklarının geliştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Emeğe saygı, çalışan hakları, demokratikleşmenin de ayrılmaz bir parçası konumundadır. Hiç şüphe yok ki insanlık tarihi boyunca emek, en yüce değer olarak benimsenmiş, bütün dünyada böyle kabul görmüştür. İnsan onuruna yaraşır iş yaşamı dünyada olduğu gibi ülkemizde de her vatandaşın temel hakkıdır.

Sosyal devlete, demokrasiye, sosyal ve sendikal haklara, çalışanlara ve tüm milli değerlere yönelik tehdidin arttığı AKP Hükümeti İktidarında, elbette 1 Mayıs birlik beraberlik ve dayanışma bayramı daha bir anlamlı hale gelmiştir. AKP iktidarlarında maalesef ülkemizde yoksulluk, açlık, işsizlik çığ gibi büyümüş, en yüce değer emek yok sayılarak taşeronlar ve sermaye ihya edilmiş, üreten, geliştiren ve hizmete sunan emekçilerimiz komik asgari ücretle yaşam savaşı vermeye mahkûm edilmiştir. AKP’nin izlediği kapitalist politikalarla ülkemiz emekçilerin yarısı kayıt dışında çalıştırılmaktadır. İktidar, çalışma hayatını düzenleyen politikalarıylala sosyal devlet ilkesinden gittikçe daha uzaklaşıp, emeği yok sayıp, devleti ticarethaneye dönüştürmüştür. AKP’nin istihdam stratejisi, emek karşıtı yaklaşımlarıyla emekçiye, insan onuruna yakışmayan asgari ücreti layık görmekte, emekçilerin kıdem tazminatına göz dikip, esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırarak taşeron çalışmayı teşvik etmektedir.  Emekçinin hak arama özgürlüğü artarak kısıtlanmakta, hakkını arayanlara orantısız güç uygulanmakta, yandaş sendikalarla emekçilerin bölünmesi arzulanmaktadır. Sendikalaşma işten atılmanın sebebi olmaktadır. Ekonomik krizlerden kendilerine pay biçmeyen siyasal iktidarlar daima faturayı emekçiye keserek çıkış noktası bulmayı amaçlamıştır. Hal bu ki; istihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi ulusal kalkınmanın temel amacı olmalıdır. AKP’nin unuttuğu, emekçisini mutlu edemeyen yönetimlerin er geç yıkılmaya mahkûm olduğudur.

Cumhuriyet Halk Partisi, iktidarında işsizlik sorununu aşmayı, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesini sağlamayı, toplumsal barışın ve eşitlikçi refah toplumu anlayışının temel koşulu olarak görmektedir. Temel hedeflerimizin başında, toplumsal refah hedefinin en önemli unsurlarından biri, çalışma yaşamının daha iyi standartlara kavuşturulması gelmektedir. CHP İktidarında, anti demokratik sendikal yasalar değiştirilip, toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılacaktır. CHP için kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Bu hakkı gasp etmeye çalışmak emekçimize ve vatandaşımıza ihanettir. Öncelikle asgari ücret insan onuruna yakışır bir seviyeye çıkarılacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi, saraylara kaynak bulan, her Bakan’a ayrı bir uçak yakışır diyen, “ekonomimiz süper gidiyor, hazinemiz ağzına kadar dolu”  diyen; diğer taraftan da ”hazineyi biz doldurduk onlar boşaltmak istiyor”, “asgari ücretliye bin 500 lira verecek paramız yok” diyenlere yoksul emekçiyle dalga geçilmeyeceğini öğretecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin  refahını müteahhitlerle değil, ülkenin yoksullarıyla emekçileriyle paylaşacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı, ülke kaynaklarını, “hazineniz dolu ise hakkıma düşen refahı ben niye alamıyorum” diye soran emekli, asgari ücretli, taşeron işçi, işsiz, atanamayan öğretmene kadar her kesim için, hakça bölüşüm için kullanacaktır. CHP iktidarında esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırma girişimlerine derhal son verilecek, engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılması sağlanacak, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri artırılacaktır. Vergi adaletsizliği giderilerek emekçinin sömürülmesi uygulamalarından vazgeçirilerek sosyal refahı arttırılacak.

Bu duygu ve düşüncelerle emek,hak ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitiren tüm emekçileri saygıyla anıyor,1 Mayıs Uluslararası Birlik,Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyorum.

Selahattin Karaahmetoğlu

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 590 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss