Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İntibak zammı davası yarın gerçekleştirilecek
28 Nisan 2015, 19:14

İntibak zammı davası yarın gerçekleştirilecek

2000 yılı sonrasında emekli olanların merakla bekledikleri intibak zammı davası yarın gerçekleştirilecek

İntibak zammı davası yarın gerçekleştirilecek

2000 yılı sonrasında emekli olanların merakla bekledikleri intibak zammı davası yarın gerçekleştirilecek.

Emekliler uzun süredir bekledikler intibak zammı konusunda olumlu karar çıkmasını bekliyor.

Emekliler intibak zammı konusunda gelişmeleri yakından takip ediyor. Büyük bir umutla beklenen intibak zammı 2000 yılı öncesinde emekli olan 2 milyon kişiye verilmişti. Şimdi ise 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlar intibak zammı konusunda çıkacak kararı beklemeye koyuldu. Şubat ayında gerçekleştirilen mahkemede bilirkişi raporunun yeniden istenmesinin ardından mahkeme Nisan ayına ertelenmişti. Şimdi emekliler büyük bir umutla 29 Nisan'da gerçekleştirilecek intibak zammı  davasının sonuçlanmasını ve davadan olumlu karar çıkmasını bekliyor.

2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yapılan intibak zammı, daha sonra emekli olanları da umutlandırmıştı. İşçi, memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) de intibak zammının 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da yapılması için Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde dava açmıştı. Davanın son duruşmasında, emekliler aleyhine olan bilirkişi raporu iptal edilmişti. Yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar veren mahkeme, davayı 2 Şubat tarihine ertelemişti. Ancak henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilirkişi raporunda bir gecikme olmazsa, davada kararın 2 Şubat günü açıklanması bekleniyordu. Ancak kesin açıklama henüz yapılmadı. Mahkeme olumlu bir karar verirse, milyonlarca emekliye intibak zammı yolu açılmış olacak. Emekliler, kararın olumlu çıkacağından umutlu. Eski emeklilere yapılan intibak zammının eşitsizliğe neden olduğunu savunan emekliler, "2000'den önce emekli olanların maaşı intibak zammıyla bizimkini geçti. Aynı şartlarda emekli olan herkes eşit maaş almalı. Bu nedenle bizlere de intibak zammı yapılması şart" diye konuşuyor.

BİLİRKİŞİ RAPORU

İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı davada, bilirkişi hazırladığı raporu sundu. Emekliler aleyhine olan bilirkişi raporuna, Hamdi Öz karşı çıktı. Mahkeme, itirazı haklı bularak, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına hükmetti. Yeni bilirkişi raporunun ele alınacağı intibak davası, 29 Nisan'a ertelendi.

2000 YILINDAN SONRA EMEKLİ OLANLARIN DA MAAŞI ARTACAK

Hamdi Öz,davaya çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek,şunları kaydetti: "Belgelerimiz ve delillerimizle gitmiştik.Bu yüzden de mahkeme yeni bir bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar verdi. 31 Aralık 1999 tarihinde emekli olanlar ilk çıkan intibak yasasından faydalanırken,1 gün sonra 01.01.2000'de emekli olanlar yararlanamadı.Zam alamadılar.Bu bir çarpıklık,bunu tutanaklarla dile getirdik.Mahkeme de bizi haklı buldu. İntibak çalışması yeniden ele alınacak"

mynet

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 726 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss