Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun Kültürevine görkemli açılış
27 Nisan 2015, 17:49

Giresun Kültürevine görkemli açılış

Esenyurt Giresunlular Kültür Evi temeli atıldı

Giresun Kültürevine görkemli açılış

Esenyurt Giresunlular Kültür Evi temeli atıldı.

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçede yaşayan Giresunlu vatandaşın kültürel ve sosyal faaliyetlerini yürütebileceği Giresunlular Kültür Evi’nin temeli, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda atıldı.

Esenyurt Belediyesi,ilçede yaşayan Giresunlu vatandaşları bir araya toplayıp kültürlerini tanıtabilecek bir hizmetin temelini attı.

Temeli atılan Esenyurt Giresunlular Kültür Evi açılışı aynı zamanda eğlence ve şölen havasında gerçekleşti. Törene Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada,Giresun Görele Belediye Başkanı Tolga Erenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma merasimi sonrası farklı bölgelerden gelen binlerce Giresunlu vatandaş Gaziler Parkı Şehir Stadyumuna doğru yürüyüşe geçti. Otçu Göçü Yürüyüşü gerçekleştiren vatandaşlar Kardeşlik Tohumu ekerek Esenyurt sokaklarında dolaştı.

Şenlik alanına giren vatandaşlar Esenyurt Belediyesi Tarafından kendilerine hediye edilen Giresunlular Kültür Evi’nin temel atma merasimini şenlikle kutladı.

Kemençe eşliğinde horanların oynandığı, yöresel oyunların sergilendiği şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. 28 kemençeci ile en büyük ay yıldızlı horon gösterisi katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Yöresel tatlarında sergilendiği şenlikte vatandaşlara pancar çorbası, keşkek, Giresun pastası, Görele dondurması, Çamoluk balı, Görele kesme helvası ve Şebinkarahisar pestil köme ikramı yapıldı.

"MESELE BURADA KARDEŞLİĞİ UNUTMAMAKTIR"

Giresunlulara hizmet etmekten son derece mutlu ve memnun olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Burada asıl gaye şenlik eğlence değil. Asıl gaye Giresunlular Kültür Merkezi’nin açılışı. İstanbul’da yaşayan Giresun halkının yaşamlarını kolaylaştırmak. Kendi kültürlerini geliştirmesi, kendi kültürlerini unutmadan devam ettirebilmeleri için bir merkez oluşturuyoruz. Umuyorum ki Giresunlular akrabaları, eşleri, dostları hemşehrileri buralarda kendilerini daha fazla ifade ederler. Daha rahat bir şekilde buluşma noktası oluştururlar. Gurbetteki o gurbet havasını bir nebze olsun burada giderirler. Giresunluları unutmazlar. Mesele bu, yani Giresun’u unutmamaktır, hemşerileri unutmamaktır, akrabaları unutmamaktır, kardeşliği unutmamaktır. Buradan da Türkiye’ye barış aşılamaktır. Giresun bunu yapacak güçte, bunu biliyorum”dedi.

Giresunlular olarak İstanbul’da tarihi bir an yaşadıklarını belirten Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada, “Muhteşem bir organizasyon oldu. Hemşerilerimizin hepsi, dernek başkanlarımız, federasyon başkanlarımız, belediye başkanlarımız herkes duyarlı davrandı. Herkes bu birliğe beraberliğe koşturdu. Bizi mutlu ettiler. Önemli olan insanların kültürlerini gurbette yaşayabilmeleridir. Biz bu kültürü, bu hazzı hep beraber arkadaşlarımızla yaşayabiliyoruz. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu bize bu imkanı sağladı. Huzurlarınızda Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na şükranlarımızı, saygılarımızı arz ediyoruz. Bu kültür merkezimiz inşallah kısa sürede bitecek. Bittiğinde daha fazla kalabalık, daha fazla insanımızı, hemşehrimizi burada ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

Abdurrahman Ada duygularını şöyle ifade etti;

“Emek veren katki sunan tum dernek baskanlarımıza,Giresun'dan gelerek bizleri onurlandıran Belediye Baskanlarımıza,Giresun Federasyonumuza ve özellikle Abdullah Akgün Başkanıma, Girkon Başkanımıza,katılım sağlayan halkımıza,ekran başında bizleri izleyen tüm dostlara,Mavi Karadeniz Tv'ye,Giresun Kanal YirmiSekiz ailesine ve buradan ismini sayamadığımız herkese saygılarımı sunuyorum”dedi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com


Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 763 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss