Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun Dernekler Müdürlüğünden Duyuru
27 Nisan 2015, 12:37

Giresun Dernekler Müdürlüğünden Duyuru

DERNEK BEYANNAMESİ'nin her yılın Nisan ayı sonuna kadar dernek ve birliklerin yönetim kurulu başkanları tarafından doldurularak Mülki İdare Amirliğine verilmesi gerekmektedir

Giresun Dernekler Müdürlüğünden Duyuru 

İl Dernekler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 19 uncu maddesi ve Dernekler Yönetmeliği'nin 84 üncü maddesi uyarınca her yılın Nisan ayı sonuna kadar dernek ve birliklerin yönetim kurulu başkanları tarafından doldurularak Mülki İdare Amirliğe vermesi gerektiği belirtildi. Müdürlükten yapılan açıklama şöyle: 

Bilindiği üzere, derneklerin, gelir-gider işlemlerini ve diğer bilgilerini içeren DERNEK BEYANNAMESİ’ ni 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19. maddesi ve Dernekler Yönetmeliğinin 84. maddesi uyarınca her yılın Nisan ayı sonuna kadar dernek ve birliklerin yönetim kurulu başkanları tarafından doldurularak Mülki İdare Amirliğine verilmesi gerekmektedir.

Şubeler beyannamelerinin birer örneğini bağlı bulundukları dernek merkezine birer suretini de yine İl Dernekler Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.

2014 yılı beyannameleri doldurulurken, 2013 yılı beyannamesiyle karşılaştırılarak, defter ve kayıt bazında doğru şekilde tanzim edilecek, derneklerin iktisadi işletmesi ile yurt, pansiyon spor salonu vb gibi eklentilerine ilişkin bilgiler de tam ve doğru bir şekilde bu forma işlenecektir. Hazırlanan bu beyanname formunun doğruluğu da, yönetim kurulu tarafından karar altına alınacaktır.

2014 yılı beyannamelerini süresi içerisinde mülki amirliğe doğudan veya  Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden bildirmeyen dernek başkanları,  Dernekler Kanunu’nun 32. maddesinin (I) bendine göre 835,00 TL idari para cezasıyla; beyannameleri bilerek gerçeğe aykırı olarak verenler ise, yine aynı yasanın ilgili hükmünce ağır para cezası ile cezai-adli işleme tabi tutulacaktır.

Söz konusu para cezaları dernek başkanlarını ilgilendirdiğinden, yönetim kurulu başkanlarının mutlak surette beyannamelerini zamanında vermeleri menfaatleri icabıdır.

Bilindiği üzere derneklerin yıllık beyannamelerini verme dönemi 1 Ocak itibariyle başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam etmektedir. “Beyanname” verme konusunda derneklerin son güne kadar beklemeden, yukarıdaki işlemleri süratle yapmaları gerek idare gerekse dernekler açısından ciddi rahatlıklar sağlayacaktır. Bu beyannamenin Mülki İdare Amirliğine bildirim süresi 2015 yılı Nisan ayı sonuna kadardır.

Daha geniş bilgi almak isteyenler İl Dernekler Müdürlüğünün 215 76 33 nolu telefonunu arayabilirler.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 693 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss