Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aksu; Ezerim geçerim söylemi yakışıksızdır
24 Nisan 2015, 13:46

Aksu; Ezerim geçerim söylemi yakışıksızdır

Başkan Kerim Aksu'dan Bayraktar'a sert cevap geldi

BAŞKAN KERİM AKSU FİSKOBİRLİK BAŞKANININ ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ

Belediye Başkanı Kerim Aksu,Fındık FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın belediyeye yönelik eleştirilerine cevap verdi.Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Kerim Aksu şu görüşlerini dile getirdi:

“ Giresun Belediyesi ranta dönüştürülecek alanların satışını engellemiştir. Kendisi 2007 yılından beri bu görevde bulunuyor. Asıl görevi fındık bahçelerine, fındık üreticisine sahip çıkmaktır. Bizim imar yoluyla arsalara engel koyduğumuzu ileri sürüyor. Bu doğrudur satışı mevzuatlar çerçevesinde imar yoluyla engelledik. Belediye Meclisi karar aldı. Engellemesek oralarda 10 katlı binalar olacaktı. Çünkü söz konusu alanları üniversitenin gelişim alanı olarak planladık. Ben bu şehrin geleceğini düşünmek zorundayım. 5 yıllık 10 yıllık değil 100-200 yıllık planlamalar yapıyoruz.

FİSKOBİRLİK Başkanı’nın “ezeriz geçeriz” söylemleri yakışıksızdır. Bizi kimse ezemez, herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Bunu Giresun’a hakaret olarak algılarız. Bu arkadaş siyasi bir entrika ile oraya gelmiştir. Asıl fındık üreticilerine sahip çıkmalıdır. Bu bir çaresizlik açıklamasıdır. Kendisi 2007 yılından beri görevde. Yaklaşık 1500 çalışanı olan Fiskobirlik bu gün Fiskomar’ları, EFİT’i saymadığımızda 160 personele düşmüştür. Asıl işini değil başka işler peşine düşmüştür. Marketçilik peşindedir.

Görev süresinde Giresun, Ordu, Trabzon illerinden 156 Trilyonluk (Milyon Lira) satış yapmıştır. Üreticiye 150 milyon borçtan hala 10 milyon TL gibi bir borç ödenmemiştir. Üreticinin hakkını ödememiştir. Fiskobirlik Başkanının göreve gelmesinde bizim bir katkımız yoktur. Sonuçta kooperatifler karar veriyor. Giresun’un siyasi parti temsilcilerini ezemez. Ezdirmeyiz. Ne böyle bir gücü, ne de takati vardır. Fiskobirlik başkanı olmakla bir şey olmaz, adamlık önemlidir. Ezip geçmeyi kendisine iade ediyorum.

Eğer bir haksızlık varsa, hukuk var.Hakareti bırakıp hukuk önünde hakkını arasın. Fiskobirlik arazisinden yol geçtiğini söylüyor. Bu yol insanlarımıza hizmet için imara işlenmiş ve açılmıştır. Fiskobirlik başkanının ağzıyla yoldan vazgeçemeyiz. Fiskobirlik’e bu güne kadar hep sahip çıktım. Çıkmaya da devam edeceğim.

Her tarafı sattılar,kalanları da satmak için imar değişikliği istiyorlar. Giresun Belediye Başkanı olarak Fiskobirlik’in yerlerinin satılmasına karşıyım. Satacaksanız belediyeye, üniversiteye satsınlar. Üniversite bizim için çok önemli. Yüz yılların projesi. İtirazı varsa bize dava açsın. Tavrı çok yanlış, Giresun’da, Ordu’da, Trabzon’da yer bırakmadı. Son olarak kimse bizi ezmeye kalkamaz. Deneyenler oldu, haddini bildirdik.Fiskobirlik başkanı da haddini bilsin. Giresun ekonomisine Fiskobirlik’in yanlış yönetimleri darbe vurmuştur.Son 10 yıldır kötü yönetiliyor”

Giresun Belediyesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 543 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss