Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'un başına öyle bir çorap ördü ki!
21 Nisan 2015, 02:36

Giresun'un başına öyle bir çorap ördü ki!

Giresun eski Valisi D.Ali Şahin,Giresun'un başına öyle bir çorap ördü ki,sormayın!

Giresun’un başına öyle bir çorap ördü ki!

Dünyada örneği yok!

Giresun eski Valisi D.Ali Şahin,Giresun’un başına öyle bir çorap ördü ki,sormayın!

Giresun eski Valisi,AKP Giresun İl Başkanı gibi çalışan D.Ali Şahin,Giresun’daki görev sürecinde, ”Köyünde seninde 1 metre yolun olsun” kampanyası başlatarak,Giresun köylerini bir açmazın içine sürükledi.

Ballı kamu özelleştirmeleri alan şirketlerin önünde dut yemiş bülbüle dönen yöneticiler,Giresun köylüleri karşısında adeta bir canavara dönüşüyorlar!

Giresun’a bağlı 540 köyün çöp sorunu ortada dururken ve henüz hiçbir adım atılmamışken,dünyada bir örneği daha bulunmayan ”Köyünde seninde 1 metre yolun olsun” kampanyası başlatılarak köy yollarının yapımı sürüncemede bırakılmış oldu.

VERGİLERİMİZ NEREYE GİDİYOR?

Devletin temel yükümlülük ve hizmetlerinden olan köy yollarının yapılması,Giresun eski Valisi D.Ali Şahin tarafından,ustalıkla köylülerin üstüne bindirilmiştir.

GİRESUN KÖYLÜLERİ ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDELER

Dünyada en zengin G-20 içerisinde yer alan Türkiye’de,şahsa münhasır yapılan kaçak Aksaray 2 katrilyona yapılırken,aylık ısıtma ve aydınlatma gideri olarak 30 trilyon ödenirken,Erdoğan,uçak filosuyla THY ile yarışırken, ”Köyünde seninde 1 metre yolun olsun” kampanyası,Giresun köylülerince şaşkınlıkla karşılanıyor.

Giresun köylüleri,bu saçmalığa bir an önce son verilmesini istiyorlar.

Vergi nedir Niçin Vergi toplanır? Fuat Baş

Devletin görevi, vatandaşlarını huzurlu bir ortamda yaşatmaktır. Vatandaşların huzurlu yaşam sürmelerini sağlamak için devletin, alt yapı hizmetlerini sunabilmesi gerekir. Yani devlet, sağlık, eğitim, güvenlik gibi temel hizmetlerin altyapısını hazırlamakla görevlidir.

Devletin vatandaşlarına huzurlu bir yaşam sunabilmek amacıyla, gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik bir yükümlülük vardır, işte gerçek ve tüzel kişilere güçleri oranında yüklenen ekonomik yükümlülüğe vergi denir. Vergi, devletin ekonomik ve sosyal hayata müdahalesini sağlamak amacıyla, gerçek ve tüzel kişilerden kanun yoluyla, vatandaşın ekonomik gelir gücüne göre karşılıksız olarak doğrudan doğruya kamu hizmetlerinin karşılanabilmesi maksadıyla toplanan paralardır.

Devlet kaynak oluşturmak, yatırım harcamalarının karşılanmasını sağlamak, iç ve dış alış-veriş dengesini(cari açığı) korumak, büyümeye katkıda bulunarak,milli gelirin vatandaşları arasında adil dağılımını sağlamak vergi toplamanın amaçları içerisindedir.Bu amaçların gerçekleşebilmesi içinde, bu ülke vatandaşı olan,devletin sunduğu hizmetlerden faydalanan herkesin vergi vermesi gerekir.

“Büyüteç programında Neşe Düzel’in sorularını cevaplayan BDP Milletvekili Bengi Yıldız, “Özerk yerlerin Ankara’ya vergi vermemesi ama devletten yardım alması gerekiyor” demiş.Halbuki Anayasamızın 73’ncü maddesinde vergiyle ilgili tanımlama yapılmıştır.Hiç kimsenin vergi ödememe gibi bir direnmeye hakkı yoktur.

Bir ülkede yaşayan her vatandaşın,en önemli kutsal görevi,vergi vermektir.Devletin’ de en önemli görevi,topladığı bu vergilerle vatandaşlarına en mükemmel hizmeti sunmak mecburiyeti vardır. Ülkemizde kamu hizmetlerinin karşılanması maksadıyla devlet vergiyi “Dolaylı Vergi”veya “Dolaysız Vergi” şeklinde iki şekilde toplanmaktadır.Dolaylı Vergi: Kişilerin devletten bir hizmet almaları veya bir malı satın almaları sonucunda ödenir.Dolaysız Vergi: Ticaretle uğraşanların kazandıklarından veya çalışan memur ve işçilerin ücret ve maaşlarından kesilen vergidir.

Dolaysız Vergi, devletin vatandaşlarından kazançları oranında aldığı vergidir. Dini inançlarımıza göre de, İslamiyet’in 5 şartından biri zekat vermektir.Zekât vermek,maddi durumu iyi olan her Müslümanın görevidir ve kendini zengin addeden her Müslüm,yıllık gelirinin % 2,5’nu yanı kazancının 40’da birini zekât vermekle mükelleftir.Vergiyi devletin yetkili vergi memurları toplarlar.

Ama ne yazık ki vatandaşlarımız doğrudan vergi verme vicdani sorumluluklarını yerine getirmedikleri için, devlet Dolaylı Vergi toplamaktadır.

Seçimlerde,ülkemizin geleceğini tayin edeni seçmek için oy veren seçmen sayısı 52 milyondur. Ancak vergi veren mükellef sayımız ne yazık ki, % 15 civarındadır.Ülkemizin güçlü bir ülke konumuna gelebilmesi için oy kullanan 52 milyonun tamamı vergi mükellefi olmalıdır.“Bu nasıl olmalı?” diye sorulabilir.Bana göre devlet,Dolaylı Vergiden vazgeçip gerçek vergi sistemine geçmeli ve vatandaşın yaptığı harcamaların tamamını vatandaşın ödeyeceği vergisinden düşmelidir.

Bizlere düşen görev,vergilerimizi düzenli bir şekilde vermek,toplanan vergilerin devlet hazinesinde toplanmasının ve ödediğimiz vergilerimizin nerelere harcandığının demokratik yollarla da takipçisi olmamız gerekir.İşte bu sistem ülkemizi arzu edilen çağdaş dünyayla bütünleşmesini sağlayacaktır.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1102 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss