Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DHKP-C  Çanakçı ziyareti
18 Nisan 2015, 14:13

DHKP-C Çanakçı ziyareti

DHKP-C öldürülen Şafak Yayla ziyareti için bugün Çanakçı,Karabörg Köyüne geldi

DHKP-C  Çanakçı ziyareti

Çağlayan Adliyesinde gerçekleşen Berkin Elvan eylemi sonucunda,polisin yaptığı operasyonla öldürülen Şafak Yayla cenazesi memleketi Çanakçı,Karabörg’e getirilerek defnedilmişti.

Yaklaşık 60 kişilik DHKP-C'liler,öldürülen Şafak Yayla ziyareti için bugün Çanakçı,Karabörg Köyüne geldi.

Olaylar çıkmasını önlemek amacıyla yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belirtiliyor.

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi Kimdir?

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (kısaca DHKP-C), 30 Mart 1994 tarihinde Devrimci Sol örgütünün partileşme kararı alması ile Dursun Karataş liderliğinde kurulan yasadışı Marksist-Leninist partidir.Parti siyasal faaliyetler ve propagandadan sorumluyken ve Cephe askeri örgütlenmeden ve silahlı eylemlerden sorumludur.

DHKP-C Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde bulunmaktadır. ABD 2014 yılında örgütün üç önemli ismi Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen'in bulunmasını sağlayacak bilgileri veren kişilere 3'er milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştır.

DHKP-C nihai amacını Türkiye'de mevcut anayasal düzeni yürüttüğünü öne sürdüğü silahlı öncü savaş ile yıkarak Marksist-Leninist ilkelere dayalı Devrimci Halk İktidarı'nı kurmak olarak açıklamaktadır. Türkiye'de iktidarın uzun süreli bir halk savaşı ile ele geçirilmesini ve yürütülecek şehir gerillası mücadelesi ve silahlı propoganda eylemlerinin gerekliliğini savununan Mahir Çayan tarafından teorize edilmiş Politikleşmiş Askeri Savaş Stratejisini Türkiye'de devrimin stratejisi olarak temel alan örgüt, şehirlerde hücre evleri şeklinde örgütlenmekte ve oluşturduğu Silahlı Propoganda Birlikleri ile çeşitli eylemler düzenlenmektedir.

1994'te kuruluşunda bugüne kadar çeşitli sansasyonel terör eylemlerini üstlenen örgüt, ismini özellikle Özdemir Sabancı suikasti[,Gazi Mahallesi olayları,F Tipi cezaevlerine karşı gerçekleştirdikleri ölüm oruçları ile duyurmuştur.

Günümüzde, DHKP-C yöneticilerinin önemli bir kısmı İtalya, Almanya, Belçika,Hollanda ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinde yaşamaktadır.[20] 2008 yılında örgütün kurucu lideri Dursun Karataş'ın ölümünün ardından, örgütte liderlik sorunu ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar birçok isim öne atıldıysa da, 2014 yılında Yunanistan'da yakalanan Hüseyin Fevzi Tekin örgütün bugünkü kilit ismi ve lideri olarak görülmektedir.

Örgütün Yunanistan'da Lavrion, Kinesa ve Dileysi'de,Lübnan ve Suriye'de kampları bulunduğu, örgüt militanlarının buralarda eğitim gördükleri öne sürülmektedir.Fakat örgüt, Suriye rejimi ile bir ilişkisi olduğunu,militanlarının Suriye İç Savaşı'nda hükümet güçleriyle birlikte savaştığını ve burada eğitim kampları bulunduğunu yaptığı açıklamalarla reddetmiştir.

 

Yasal olarak faaliyet gösteren Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), Gençlik Federasyonu, Haklar ve Özgürlükler Cephesi ve Halk Cephesi gibi dernek ve oluşumların DHKP-C ile ilişkisi olduğu, alt örgütlenmeleri gibi çalıştıkları çeşitli yetkili makamlarca iddia edilmektedir. Ayrıca, albümlerindeki bazı şarkılarının hayatını kaybeden DHKP-C militanlarına adanması nedeniyle protest müzik grubu Grup Yorum'un örgüt ile bağları olduğu öne sürülmektedir.Fakat bu durum grup üyelerince yalanlanmıştır.

Partinin askeri örgütlenmesi olan DHKC son olarak 31 Mart 2015 tarihinde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı İstanbul Çağlayan adliyesinde rehin almış,çeşitli medya kaynaklarına yaptıkları açıklamalar ile Berkin Elvan'ının öldürülmesinden sorumlu olan polislerin isimlerinin kamoyuna açıklanmasını ve polislerin canlı yayında bu durumu itiraf etmelerini talep etmişlerdir.Saatler süren müzakerelerin ardından bir sonuca ulaşılamamış,savcı öldürülmüş ve düzenlenen polis operasyonun ardından örgüt militanları Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol ölü olarak ele geçirilmiştir.

Vikipedi,özgür ansiklopedi

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2405 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss