Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit savcının odasından 180 kurşun çıktı
09 Nisan 2015, 13:27

Şehit savcının odasından 180 kurşun çıktı

Odanın her noktasında kurşun izleri olduğu,giriş kapısının bile delik deşik olduğu belirlendi

Şehit savcının odasından 180 kurşun çıktı

Savcının şehit edildiği odadan geriye çatışmanın izleri kaldı.

DHKP-C’li 2 eylemci,kapının arkasını eşyalarla kapattı. Polis ise bunun üzerine yan odanın duvarını patlatıp içeri girdi. Odada eylemciler savcının bedenini kalkan yapıp siper almış haldeydi. 25 dakika süren kurtarma operasyonunda, 180 kurşun atıldı. Kurşunların 150’si polis silahından çıktı ancak bunlardan savcıya isabet eden olup olmadığı henüz netleşmiş değil.

Savcı Mehmet Kiraz’ın şehit düştüğü odanın hızla yenilenerek bazı basın mensuplarına gösterilmesi kafaları karıştırdı. Savaş alanına dönen odanın halini gizlemek amacıyla apar topar tadilat yapıldığı iddia ediliyor. Alınan bilgilere göre, odanın her noktasında kurşun izleri vardı, giriş kapısı bile delik deşik olmuştu. Duvarlarda 180 kurşun izi tespit edildi. Bunların 150’si operasyonu gerçekleştiren polislerin silahından,30’u da teröristlerin silahından çıktı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit düştüğü adliyedeki odasının,çatışma sırasında adeta savaş alanına döndüğü ortaya çıktı.Duvarlarda 180 kurşun izi tespit edildi, bunların 150’ye yakınının DHKP-C’li iki eylemciyi etkisiz hale getirmek için operasyon yapan polislerin silahından çıktığı öğrenildi. Buna karşılık eylemcilerin ise 30 el civarında ateş ettiği belirlendi. Savcının odasındaki bu izleri silmek için başlatılan tadilat da tamamlandı. Odanın girişine ‘Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ tabelası asıldı.

Savcının şehit düştüğü odasının bulunduğu koridor operasyon sonrası yangın perdeleriyle kapatıldı. Kimsenin koridora yaklaşmasına izin verilmedi. Ancak odayı gezen adliye kaynaklarının verdiği detaylar, soru işaretlerini artırdı. Odanın her noktasında kurşun izleri olduğu, giriş kapısının bile delik deşik olduğu belirlendi. Odayı gezenlere refakat eden polislerin, kurtarma operasyonu sırasında güvenlik güçlerinin 150, eylemcilerin 30 civarında mermi kullandığı bilgisini verdiği kaydedildi. Alınan bilgilere göre operasyon, kapının arkasına odadaki eşyalarla bariyer yapıldığı için yan odanın duvarı patlatılarak gerçekleştirildi. Patlama sonucunda oda duvarında yaklaşık 150 santimetre yüksekliğinde 50-60 santimetre genişliğinde bir delik açıldı. Bunun üzerine Savcı Kiraz’ın bedenini kendilerine kalkan yapan eylemciler, pencere önünde köşeye çekilerek çatışmaya girdi. Bu nedenle kan izlerinin cam önündeki bölümde toplandığı tespit edildi.

Eylemcilerin öldürüldüğü köşedeki duvar ve camlarda onlarca kurşun izi bulunuyor. Odanın içerisi duvardan açılan delikten adeta yoğun ateşe tutulduğunu gösteriyor. Bu bilgiler eylemcilerin vücudunda onlarca kurşun girişinin tespit edildiği ve savcı Kiraz’ın bedeninin iki ateş arasında kaldığı iddialarını da doğrular nitelikte. Öte yandan Florence Nightingale Hastanesi’nin adli raporundaki ‘şehit savcı Kiraz’ın bedeninde 10 kurşun yarası tespit edildiği bilgisi’de operasyonda karşılıklı 180 civarında mermi kullanıldığı bilgisiyle örtüşüyor.

22 Temmuz sahur operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve ardından meslekten ihraç edilen eski Emniyet Müdürü Murat Çetiner, kurtarma operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda terörle mücadelede taktik seviye müzakere teknikleri eğitmeni olan Çetiner,operasyon sırasında duvarın patlatılarak içeriye girilmesini şöyle değerlendirdi:

“Savcı hayattayken odaya girilmiş olsaydı,polisin 100’ü aşkın mermi kullanması gibi bir durum söz konusu olamazdı.Zira bu,savcının da hayatının tehlikeye atılması anlamına gelir.Şayet polisin 100’ü aşkın mermi kullandığı bilgisi doğruysa, bu bilgi operasyonun kesinlikle savcının öldürüldüğü düşünülerek yapıldığı anlamına gelir”

zaman

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 836 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss