Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şafak Yayla'nın mezarına beton döküldü
09 Nisan 2015, 13:13

Şafak Yayla'nın mezarına beton döküldü

Şafak Yayla'nın ailesi oğlullarının mezarına 'koruma için' beton döktürdü

Şafak Yayla'nın mezarına beton döküldü

Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden eylemcilerden Şafak Yayla'nın ailesi oğlullarının mezarına 'koruma için' beton döktürdü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden eylemci Şafak Yayla'nın ailesi, oğullarının mezarını "koruma" amacıyla üzerini beton döktürdü.

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk köyünde yaşayan Yayla ailesi, olası saldırıya karşı oğullarının mezarının çevresi ve üstüne beton döktürüp, toprakla kapattırdı. Anne Aysel Yayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenaze sırasında ve sonrasında evlerinin taşlandığını, kendilerine ve oğullarına ağza alınmayacak sözler sarf edildiğini öne sürdü. Jandarmalar tarafından korunduklarını ifade eden Yayla, "Jandarmalar olmasa bize saldıracaklardı. 'Akşama gelip, onu çıkarıp dereye atacağım' diyor. Oğlumu çıkarıp dereye atacaklarmış. Benim cenazemi, benim acımı bana yaşatmadılar. Biz halkımıza çok güvendik ama halkımız bize bu işi etti" diye konuştu.

Cenazeden bir gün sonra evlerinin tacize uğradığını iddia eden Yayla, "Evimize saldırdılar. Yükseklerden ateş attılar. Konvoy halinde yollardan geçip bizi tehdit ettiler. Tabii ki o yüzden mezara beton döktürdük. Ne olur, ne olmaz. Gelirler. Su uyur, düşman uyumaz. Gece oğlumu oradan çıkarıp atarlarsa biz ne yapacağız?" ifadesini kullandı.

Baba Şinasi Yayla ise Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Ben kendi oğlum tarafında olmak zorundayım. Ama inanın, savcı kardeşime de üzüldüm. Onu da yetiştiren bir anne ve baba var. O da o fakültelere, dereceler alana kadar anne ve babası neler yaptı, kim bilir? O savcı kardeşimin en çok annesine, babasına üzülüyorum. Onlar da bir düş içinde, yani hayal kırıklığına uğramışlar. Belki hayalleri yarım kalmış. Çok üzülüyorum. Onlara da başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 990 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss