Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ailesi cenazeyi almak için İstanbul'a uçtu
01 Nisan 2015, 19:26

Ailesi cenazeyi almak için İstanbul'a uçtu

Şafak Yayla'nın Çanakçı'da yaşayan ailesi,cenazeyi teslim almak üzere İstanbul'a gitti

Ailesi cenazeyi almak için İstanbul'a uçtu

Savcı Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan rehin alma olayını gerçekleştiren eylemcilerden Şafak Yayla'nın Çanakçı'da yaşayan ailesi,cenazeyi teslim almak üzere bugün İstanbul'a uçtu.

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ve eylemcilerin ölümüyle  sonuçlanan rehin alma olayına karışan eylemcilerden Şafak Yayla'nın Çanakçı'da yaşayan ailesi, cenazeyi teslim almak üzere bugün İstanbul'a gitti.

Şafak Yayla’nın öldüğü ailesine söylenmedi.

Çanakçı ilçesine bağlı Karabörg köyünde yaşayan baba Ş.Yayla ile anne A. Yayla'ya yakınları,adliyede düzenlenen operasyon sonucu ölü olarak ele geçirilen eylemcilerden Şafak Yayla'nın yaralı olduğunu bildirdi.

Yayla ailesi ilaçla sakinleştirildi

Geceyi Karabörg’deki evinde geçiren anne ve babanın ilaçla sakinleştirildiği,jandarmanın güvenlik önlemi aldığı belirtildi.

Üç çocuk sahibi anne ve baba Yayla,oğullarının cenazesini teslim almak üzere karayolu ile Trabzon Havalimanı'na oradan da İstanbul'a hareket etti.

Şafak Yayla’nın cenazesinin Çanakçı’ya getirilip getirilmeyeceği ise henüz bilinemiyor.

Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla kimdir?

Çağlayan'da öldürülen teröristlerin Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla olduğu açıklandı.

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerin kimlikleri belli oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da açıkladığı isimler twitter'da saatler önce bazı örgüte yakın hesaplar tarafından paylaşılmaya başlandı.

Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerin kimlikleri belli oldu. Operasyonda öldürülen iki teröristin Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla olduğu açıklandı.

YOLLARI İLK TEKİRDAĞ’DA KESİŞTİ

Savcıyı öldüren teröristler Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol, Tekirdağ F. Tipi Cezaevi'nden arkadaş çıktı. Yayla iki yıl öncecanlı bomba olduğu iddiasıyla tutuklandı, 3 ay önce çıktı. Bahtiyar Doğruyol ise bir yıl önce cezaevinden tahliye oldu.

BANA ‘BERKİN’ DEYİN!

İddialara göre, eylemcilerden biri polisle konuşurken, kendisine 'Berkin' denilmesini istedi. Polis de 'Tamam Berkin' diye hitap etti...

ŞAFAK YAYLA

Eylemcilerden 1991 Zonguldak doğumlu Şafak Yayla'nın İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu iddia edildi.Yine aynı iddialara göre müzakereler sürecinde polis ve avukatlarla sürekli Yayla'nın iletişim kurduğu,operasyon düzenlenmeden önce telefonda açıklama yapan eylemcinin de aynı kişi olduğu kaydedildi.

Savcıyı rehin alanlardan Şafak Yayla 2013’de 18 Ocak’ta yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı.Canlı bombalı eylem hazırlığı iddiasıyla tutuklanan Yayla cezaevinden geçen aralıkta tahliye oldu.

İKİ AĞABEYİ DE DHKP-C'Lİ

Bu arada Şafak Yayla'nın ailenin en küçüğü oldu,iki ağabeyinin de aynı DHKP-C örgütüne üye oldukları kaydedildi. Buna göre Şafak Yayla'nın iki ağabeyi bulunuyor. Bunlardan ilki Mehmet Yayla ikincisi ise ABD'nin terör listesinde bulunan Bulut yayla.Her ikisi de eylem yapmak üzereyken polis tarafından yakalandığı belirtildi.

BAHTİYAR DOĞRUYOL

Savcı Kiraz'ı şehit eden ikinci eylemcinin ise 1987 Ardahan doğumlu Bahtiyar Doğruyol olduğu açıklandı.Doğruyol'un da üniversite öğrencisi olduğu kaydedildi.

Bahtiyar Doğruyol 1987 doğumlu. 2012 yılında illegal yollardan yurtdışına çıkmaya çalışırken Edirne’de yakalandı.Yunanistan’daki Lavrion Kampı’na gitmeye çalışan Doğruyol tutuklanarak cezaevine konuldu,bir yıl önce cezaevinden tahliye edildi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2639 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss