Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıkçılar barınaklarını geri istiyor
28 Mart 2015, 12:27

Balıkçılar barınaklarını geri istiyor

Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı,belediyeden barınakların kendilerine teslim edilmesini beklediklerini söyledi

BALIKÇILAR BARINAKLARINI GERİ İSTİYOR

Görele’de geçimini kıyı balıkçılığından sağlayan küçük balıkçılar barınaklarını geri istiyor.

Karadeniz Sahil Yolunun geçmesi nedeniyle yıkılan ve daha sonra belediyenin projesi kapsamında yapılan Görele Küçük Balıkçı Barınağı asıl sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Belediye’nin asıl sahipleri olan Su Ürünleri Kooperatifine devretmediği Balıkçı Barınağında işgal ve suiistimallerin yaşandığını ileri sürüldü.Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı,kullanım hakları kendilerinde olmayan balıkçı barınaklarında balıkçı olmayanların işgali yaşandığını belirterek,belediyeden barınakların kendilerine teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Tavacı; “Birkaç yıl önce Kooperatifimizle belediye anlaşarak  balıkçı barınağımız modern bir şekilde projelendirilerek yapıldı. Ancak ne yazık ki yapıldıktan sonra barınak kooperatife devredilmesi gerekiyordu ve edilmedi. Buradaki 100 balıkçı kulübesi kimindir kime aittir dağıtımı yapılamadı. Halan burası belediyede göründüğünden balıkçılar kulübelere sahip çıkamıyor ve balıkçıların olması gereken kulübeleri balıkçı olmayanlar işgal ediyor.Balıkçılar ise mağdur durumda.Belediyenin balıkçı barınağı işlettiği nerede görülmüştür.Buralar yapıldıktan sonra kooperatifimize devredilmeliydi.”dedi.

BALIKÇILAR BARINAKLARINI GERİ İSTİYOR

Görele’de geçimini kıyı balıkçılığından sağlayan küçük balıkçılar barınaklarını geri istiyor.

Görele Belediyesi tarafından projelendirilerek yapılan balıkçı barınağının yeniden Su Ürünleri Kooperatifine devredilmediği için balıkçıların mağduriyet yaşadığını ifade edildi.

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı, belediyenin güzel bir projeyi hayata geçirdiğini ancak asıl hak sahiplerinin ise mağdur olduğunu söyledi.

Tavacı; “ Türkiye’de bir örneği görülmeyecek şekilde şuanda Görele Balıkçı Barınağı belediyeye ait görülmektedir. Oysa projenin tamamlanmasının ardından barınak balıkçılara gerekli şartlar yerine getirilerek devredilmeliydi. Ancak böyle olmadı. Barınağın kooperatife devredilmemesi de beraberinde bir çok suiistimalleri getiriyor. Balıkçı olmayanlar dahi gelip bir kulübe sahipleniyor.Hatta kapıları kapalı olan bir çok kulübelere zorla girilerek  geceleri birileri gelip kalabiliyor.Bunlar emniyet kayıtlarında da yer almaktadır.Oysaki burası kooperatife devredilseydi. Kuralar çekilecek balıkçılar kendi kulübelerini belirleyecek ve barınağına sahip çıkacaktır.Güzel bir projeye imza atan belediyemizin uzun bir zamandır kulübeleri asıl sahipleri olan balıkçılara verilmek üzere kooperatifimize vermesini bekliyoruz”dedi.

Haber-foto: Ahmet Bilge

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1037 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss