Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP'den okul müdürlerine sandık talimatı
22 Mart 2015, 15:59

AKP'den okul müdürlerine sandık talimatı

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun Başbakana soruları

AKP'DEN OKUL MÜDÜRLERİNE SANDIK TALİMATI

​Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla okul müdürlerinin yemekli bir toplantıda AKP Teşkilatıyla bir araya getirildiği iddialarınI TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na AKP teşkilat yöneticilerinin, okul müdürlerine seçimlerde neler yapacakları ve sandıklarda hangi öğretmenleri görevlendirecekleri talimatlarını verdikleri iddiaları doğruysa bunun 7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimlerinde sandıklarda ciddi bir güvenlik sorunu yaşanacağı, bizzat okul müdürleri eliyle AKP lehine ciddi manipülasyonlar yapılacağı endişesine sebep olacağını söyledi. Neden Çankaya ilçesi diye soran Karaahmetoğlu bu toplantılar başka hangi il ve ilçelerimizde gerçekleşti ya da planlanıyor dedi.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun Başbakana soruları:

1.AKP Çankaya Teşkilatı tarafından Çankaya İlçesi okul müdürlerine Öveçler Turizm Meslek Lisesinde yemekli bir toplantı verildiği iddiaları doğru mudur? Toplantıya kimler katılmış, okul müdürleri dışında Milli Eğitim İlçe, İl ya da Bakanlık Bürokrasisinden kimler yer almıştır?

2.Toplantılar Ankara Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla mı gerçekleştirilmektedir?

3.Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği iddia edilen, 80 kişilik gruplar halinde toplantılara davet edilen 240 okul müdürünü AKP İlçe Teşkilatlarıyla bir araya getirme gerekçesi ne olabilir?

4.AKP teşkilat yöneticilerinin bahsi geçen toplantıları seçimlerin güvenliği için yaptıkları iddiaları doğru mudur?

5.AKP teşkilat yöneticilerinin, okul müdürlerine seçimlerde neler yapacaklarını ve sandıklarda hangi öğretmenleri görevlendirecekleri talimatlarını verdikleri iddiaları doğru mudur?

6.Seçimlerin güvenliğini sağlamak AKP Teşkilatlarının görevi midir? Bu iddialar doğru ise 7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimlerinde sandıklarda ciddi bir güvenlik sorunu yaşanacağı, bizzat okul müdürleri eliyle AKP lehine ciddi manipülasyonlar yapılacağı endişesini nasıl gidereceksiniz?

7. Benzer toplantılar Ankara’nın diğer hangi ilçelerinde gerçekleştirilmiştir? Çankaya İlçesinde gerçekleştirilmesinin sebebi nedir? AKP’nin oy oranının düşük olduğu ilçelerde benzer organizasyonlar yürütüleceği iddiaları doğru mudur? Bu toplantılar başka hangi il ve ilçelerimizde gerçekleştirilmiş ya da planlanmaktadır?

8. Büyük çoğunluğu Memur- Sen üyesi olup yeni atanan okul müdürlerini AKP Üyesi parti görevlisi gibi toplantıya çağırıp talimatlar verdiği iddia edilen kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

9.Konu ile ilgili,YSK,İçişleri ve Adalet,Milli Eğitim Bakanlıkları soruşturma başlatmış mıdır?

Selahattin KARAAHMETOĞLU SELAHATTIN.KARAAHMETOGLU@tbmm.gov.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 503 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss