Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anne davası mezar açtırdı
19 Mart 2015, 01:58

Anne davası mezar açtırdı

İki kardeş,annelerinin nüfusuna geçmek için 37 yıl sonra mezar açtırdı

Anne davası mezar açtırdı

İki kardeş,annelerinin nüfusuna geçmek için 37 yıl sonra mezar açtırdı.

TRABZONLU Cemil Gürsoy’un imam nikahlı eşi Sevim Kalkan’dan doğan iki oğlu resmi nikahlı eşi Hatice Gürsoy üzerine kaydedilince 37 yıl sonra sorun yaşandı. Yıllar sonra acı gerçeği öğrenin iki kardeş,  dayılarının kendilerini kabul etmemesi üzerine avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak, nüfus kaydının düzeltilmesi davası açtı. Mahkeme,  iki kardeşten kan örneği alınmasına, 37 yıl önce hayatını kaybeden Sevim Kalkan’ın mezarının açılarak kemik örnekleri alınıp DNA testi yapılmasına karar verdi.

TRABZONLU Cemil Gürsoy'un imam nikahlı eşi Sevim Kalkan 1978 yılında evinin önünde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. İmim nikahlı eşinin ölümünün ardından Hatice Gürsoy ile resmi nikah kıyan Cemil Gürsoy, biri 6 aylık diğeri bir yaşında olan Mustafa ve Erkan Gürsoy adlı iki oğlunu evlendiği kadının üzerinden nüfusa kaydetti. İki kardeş, uzun yıllar anne dedikleri Hatice Gürsoy'un üvey anneleri olduğunu,gerçek annelerinin ise bir kazada öldüğünü öğrendi.

DAYILARI KABUL ETMEYİNCE

Yıllar sonra acı gerçeği öğrenin Mustafa ve Erkan Gürsoy kardeşler, dayılarının kendilerini kabul etmemesi üzerine avukatları Elvan Canbakkal aracılığıyla 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, nüfus kaydının düzeltilmesi davası açtı. Mahkeme, iki kardeşten kan örneği alınmasına, 37 yıl önce hayatını kaybeden Sevim Kalkan'ın mezarının açılarak kemik örnekleri alınıp, DNA testi yapılmasına karar verdi.

KEMİK ÖRNEKLERİ ALINDI

Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda Sevim Kalkan'ın Arsin İlçesi'ndeki mezarı açıldı. Mahkeme hakimi ve Adli Tıp Kurumu görevlilerinin huzurdu   Kalkan'ın mezarı açıldı ve cesedinden 5 ayrı diş ve bacağından iki ayrı kemik örneği alındı. Gürsoy kardeşlerden ise kan örneği alınarak, DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Mustafa ve Erkan Gürsoy, "Köyde bizim annemizin kim olduğu biliniyor. Annemizin mezarının açılacağını bilseydik,biz bu davayı açmazdık" dediler.Bu arada maktulun mezar taşında ise Cemil eşi Sevim Gürsoy yazdığı dikkat çekti.

gunebakis-gazetesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 982 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss