Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK
26 Şubat 2015, 16:14

PKK "Kurtuluş Örgütü" mü Oluyor?

Yeniçeri ise listeden çıkması halinde PKK'nın Cenevre Sözleşmesi'ne göre hukuki statü kazanacağı uyarısı yaptı

PKK "Kurtuluş Örgütü" mü Oluyor?

"Türk Hükümeti, PKK örgütü ile görüşme yapıyor, o halde biz niye bu örgütü 'terör listesine' aldık?" diyen Avrupalılar, PKK'yı o listeden çıkarmayı tartışıyor. Örgütle yapılan görüşmelere baştan beri karşı olan MHP'nin ise bu yeni anlayışa yönelik önemli hukuki uyarıları var.

Sansürsüzhaber, PKK ile yürütülen müzakere sürecinin, Avrupa'da yarattığı etkileri, siyasilerle konuştu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, örgütün uluslararası terör listesinden çıkarılmasının, Hükümetin verdiği sözleri yerine getirmesi için yasal zemin oluşturacağını söyledi. Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise listeden çıkması halinde PKK'nın Cenevre Sözleşmesi'ne göre hukuki statü kazanacağı uyarısı yaptı.

PKK TERÖRÜNE KARŞI ULUSLARASI ZEMİNDE MÜCADELE YAPILAMAYACAK

Sansürsüzhaber’e konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son dönemdeki uygulamaları ile Hükümetin, PKK terör örgütünün eylemlerini meşrulaştırdığını söyledi. "Zaten örgütün muhattap alınması,  silahları ile birlikte kabullenildiğini gösteriyor" diyen Vural; Hükümetin, PKK'yı bir terör örgütü olarak görmediğini vurguladı. Vural, "bu gidişle Türkiye, PKK'nın bir terör örgütü olduğuna ilişkin yurtdışında beyanda ve talepte bulunamayacak" uyarısı yaptı.

"PKK'YA VERİLEN SÖZLERİ TUTUN" DİYECEKLER

MHP Grup Başkanvekili bir de endişesini paylaştı. Avrupa'da tartışmaya açılan, PKK'nın uluslararası terör örgütleri listesinden çıkarılması konusunun bilinçli olarak gündemde tutulduğunu vurgulayan Vural, "bundan sonra yurtdışından da Türkiye'ye 'PKK'ya verilen sözleri yerine getir' baskısı yapılabilir " diye konuştu.

VURAL: "PKK,HÜKÜMETİ SIKIŞTIRDI!"

PKK'nın 'kontrollü bir terör' uyguladığını ve Hükümeti köşeye sıkıştırdığını iddia eden Oktay Vural, terör eylemlerinin sürdüğünü, şehit haberlerinin geldiğini hatırlatarak, bu tür haberlerin duyulmasının özellikle engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Vural, "Teğmenimiz şehit oldu, Lice'deki olaylarda da şehidimiz var, PKK yolları tutuyor, şantiye basıyor, terörü Hükümete karşı koz olarak kullanıyor" değerlendirmesi yaptı. Tüm bu yaşanan süreç için "danışıklı dövüş" tanımını kullanan Vural, "Hükümet yaşananlardan rahatsız değil, tam tersine adımlarını atmak için bu olayları kullanıyor" dedi.

PKK LİSTEDEN ÇIKARSA KARA PARA AKLANACAK!

PKK'nın uluslararası toplum tarafından terör örgütü listesinden çıkarılması halinde finansmanını da artıracağını vurgulayan MHP Grup Başkanvekili, "Zaten AKP'nin terörün finansmanını kesmek gibi bir derdi yok. Varlık Barışı yasasıyla da, kaynağı belli olmayan parayı meşrulaştırma adımı atmışlardı. Listeden çıkarsa, maddi varlıklarını iyice meşrulaştıracak ve terörü besleyen kaynakların kullanımı suç olmaktan çıkacak" uyarısı yaptı.

YENİÇERİ: "LİSTEDEN ÇIKARSA,PKK 'KURTULUŞ ÖRGÜTÜ' OLUR!"

PKK'nın 2002 yılından beni uluslararası terör listesinde olduğunu hatırlatan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de AB'ye üye olan ülkelerin, listedeki örgütlerin mal varlığına ve gelirlerine el koymakla yükümlü olduğunu hatırlattı. Listeden çıkmanın ancak AB Dışişleri Bakanları'nın mutabakatı ile gerçekleşebileceğini belirten Yeniçeri, "eğer PKK listeden çıkarsa, bir kurtuluş örgütü olacaktır" dedi.

PKK YARDIM KAMPANYASI DA YAPILABİLİR!

Yeniçeri sözlerine şöyle devam etti: "Bu da rahatlıkla PKK'lıların para toplayabileceği, mali kaynaklarını geliştirebileceği, tüm kısıtlamalardan muaf olacağı anlamına geliyor.  AKP Hükümeti, PKK'yı meşru muhattap alarak, buna zemin hazırlıyor.  Avrupalılar da diyor ki 'Türkiye bunları muhattap kabul ediyorsa, biz niye muhattap almayalım... Makul ve meşru görmeyelim...' Türkiye'de 50 bine yakın insanın katlinden sorumlu terör örgütü, AKP sayesinde ülkenin karşısına ciddi bir hukuki sorun çıkarmış oluyor"

"AKP,PKK'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDEN ÇIKMASINI İSTİYOR"

Hükümetin, aslında içten içe, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılmasını istediğini öne süren Yeniçeri, "Mücadele etmeyerek AKP bu örgütü büyüttü. Sonra da müzakere başlattı. Şimdi ABD ve AB'nin listeden bu örgütü çıkarması, PKK'nın uluslararası toplum tarafından meşruiyet kazanmasını ve Hükümetin yaptığı görüşmelerin de zemine oturtulmasını sağlar" değerlendirmesi yaptı.

PKK, "SİLAHLI MUHALEFET" KİMLİĞİNE Mİ BÜRÜNECEK?

Hükümetin, bu haberlere özellikle tepki göstermediği görüşünü de savunan  Yeniçeri, "Demek ki zamanı gelmiş... Bu olan biten aslında rastlantısal değil. Avrupa'da PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması için AKP Hükümeti'nin de isteği var. Ama bu listeden çıktıktan sonra Türkiye'de nasıl bir durum meydana gelecek... Bunu da düşünmek gerek... PKK, terör örgütü listesinden çıkınca, silahlı muhalefet kimliği kazanacak. Cenevre Sözleşmesi'ne göre de kendini meşru/ hukuki korumaya sokacak. Böylece örgütün saldırılarına askeri cevap verilmesi halinde, ciddi hukuki sorunlar ortaya çıkacak" sözleriyle, geleceğe dair endişesini de paylaştı.

Burcu Oral Evren | Sansürsüzhaber.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 572 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss