Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cenaze yıkama kursu yapıldı
26 Şubat 2015, 12:33

Cenaze yıkama kursu yapıldı

Cenaze öncesi ve sonrası yapılacak işlemlerin anlatıldığı 32 saatlik kursta derslerin teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamalı olarak verildi.

Cenaze yıkama kursu yapıldı

Giresun İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Site Kız Kur’an Kursu da İl Vaizi Huriye Topşir tarafından “Cenaze Yıkama Kursu” yapıldı.

Cenaze öncesi ve sonrası yapılacak işlemlerin anlatıldığı 32 saatlik kursta derslerin teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamalı olarak verildiğini kaydeden Vaiz Huriye Topşir,teorik bölümde ölüm gerçeği, ölüme hazırlık, cenaze başında yapılması gerekenler ve cenaze sonrası yapılacaklar uygulamaların sahih kaynaklar ışığında anlatıldığını vurguladı.

Pratik bölümde ise konu mankeni üzerinde cenaze yıkamanın ve kefenlemenin nasıl yapılacağının uygulamalı olarak kursiyerlere aktarıldığını ifade eden Topşir, derslerde kursiyerlere ölüm gerçeği, ölmek üzere olan kişiye yapılması gereken görevler, cenaze namazı ve duaları, cenazenin taşınması ve defin işlemleri ile taziye adabı ve usülü hakkında bilgilerin de verildiğini kaydetti.

Topşir “Ölüm gerçeği er veya geç bizleri bulacaktır. Ölüme hazırlıklı olmak kadar ölüm anından sonra yakınlarımız, komşularımız ve mümin kardeşlerimize karşı teknik bilgi ve pratik uygulamaları içeren son görevimizi de layıkıyla gerçekleştirmek zorundayız. Dolayısıyla donanımlı bir eğitim süreci gerektiren bu uygulamaların doğru bir şekilde öğrenilmesi büyük önem arzetmektedir. Bu itibarla açılan bu kursların katılımcılar için çok faydalı olduğu kanaatimdeyim” diye konuştu.

Kursa katılan ve Geçici olarak görev yapan Kur’an Kursu Öğrteicileri yapılan sınavın ardın  başarılı olarak sertifika almaya hak kazandılar.

www.giresungazete.net

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 669 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss