Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik şirketleri bizi nasıl soyuyor?
26 Şubat 2015, 11:39

Elektrik şirketleri bizi nasıl soyuyor?

Enerji Bakanımızı da kutlamak lazım.. Hem vatanı hem milleti çok seviyor!

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ BİZİ NASIL SOYUYOR?

Bir dolmuşa bindiniz.. Ücretinizi verdiniz.. Şoför size döndü, "Abi-abla.. Sen benzin-mazot parasını verdin.. Evden durağa kadar boş geldim..Durağa kadar gelme parası, kahvaltı yaptım, kahvaltı parası, durak parası, kahya parası, lastik parası, yağ parası,cam kırılabilir parası, kaportada boya çizilebilir parası, aracın yıpranma parası, motor bakım parası vs., "ilave katkı" payı ödeyeceksin dese.. 2 TL dolmuş ücretine 3TL daha ilave etse ve sizden 5 TL alsa olur mu?

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ BİZİ NASIL SOYUYOR?

Bu ülkede halen,sadece Yüce Allah celle ve ala'dan korktuğu için "İmamlık" yapan hocalar var mı? Müftülerde,Diyanet'te bu kapsamdadır..

Hani var ya o, "imanla cüzdan" arasına sıkışanlar.. "Cebindeki paraya" muhalif olup,sırf "Allah'tan korktuğu" için fetva veren hocaları arıyorum,göreniniz var mı?

Yoksa her alanda olduğu gibi, "din" alanında da "ithalat mı" yapalım?

Arap ülkelerine bakmayın.. O çok meşhur üniversite yada fakülteleri de geçin.. Çünkü yok.. Etiketinde "İmam-hoca" yazanlar, "Ahret günü hesap vermekten" yani "ilahi adaletten" korksalardı zaten evinizde yaktığınız iki lambadan bu kadar farklı isimler altında, "hak" etmedikleri ücret alınır mıydı?

Fotoğrafa iyi bakın ve tek tek okuyun..

Ne "müthiş zeka" değil mi? Bu "zekaya" hayranım..!! Benim zekam onun zekası yanında halt etmiş.. Eline su dökemez valla.. Kutlamak,tebrik etmek lazım..Bu zekayı,memleketin başına "Ekonomi Bakanı" yapmak lazım..

Tevekkeli, benimde zekam "çalışmadı" değil hani.. Birden "şak" etti bir şey.. Acaba diyorum, TEK yani Türkiye Elektrik Kurumu satılmadan önce "zarar" ediyordu ya hani.. İş bu bilmem kaç kalem, "haksız" ücretlendirmeyi yapmadığı için mi zarar ediyordu? Acaba alsa idi zarar etmez miydi?

O zaman ki "Enerji Bakanları" kimden yana çalışıyordu? Vatanı milleti hangi dönemin Enerji Bakanları daha çok seviyordu? O dönemlerde Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) zarar ettiğine göre demek ki onlar,"vatanı milleti sevmiyorlardı!!!"..

Şimdi ki Enerji Bakanımızı da kutlamak lazım.. Hem vatanı hem milleti çok seviyor..

Memleketin en Yüce Mahkemesi, "vatandaştan "çeşitli isimler altında "ek ücret" alıp "haksız kazanç" elde edemezsin.. Geriye dönük 10 yıl "hak etmediğin" ve "aldığın" paraları hak sahiplerine faizi ile ödeyeceksin" dedi..

Bu habere, fakir vatandaş çok sevindi.. Hemen Elektrik işletmelerine yada Tüketici Hakem Heyetlerine koştu.. "Haksız" yere "soyulan" o kadar çok vatandaş varmış ki.. Neredeyse memleketin yarısından fazlası kuyruklara girdi..

Eyvah.. Elektrik Şirketlerini ve Enerji Bakanlığını bir "yangındır" sardı ki, Alim Allah.. Fakir halkın zar zor denk getirip ödemeye çalıştığı faturalardan elde edilen haksız kazanç, baldan tatlıydı çünkü.. Şimdi nasıl ödenirdi vatandaşa?

 Aynı zamanda "Hacı" olan Enerji Bakanımız çıktı ekranlara müjdeyi!!! verdi.. Yeni "kanun" çıkarılacaktı..

Yanlış anlaşılmasın.. Enerji Bakanımızın "hacılığına asla sözümüz yok.". Yüce Allah celle ve ala kabul buyursun ve tekrar nasip etsin inşallah..

O kanun çıkarıldı.. Kanuna göre Elektrik şirketleri "haksız" kazancı tahsil etmeye devam edecekti" ve artık "yoksul" halk, "hakkını aramaya gidemeyecekti.". "Yani mahkemelere baş vuramayacaktı.."

Nasıl? Tam "hacı-hoca" işi değil mi?

Ben yazımın başında, "Bu ülkede hala, sadece Yüce Allah celle ve ala'dan korktuğu için "İmamlık" yapan "hocalar" var mı?" diye sormadım mı?

Eee, hadi.. "Var" diyen çıksın ortaya ve versin fetvayı..

Şu fotoğrafta görülen ve "alacak" diyerek "vatandaştan tahsil edilen" ücretler "hak" mıdır, "helal" midir?

Allah'tan gerçekten "korkuyor" ve "Ahret günü hesap verileceğine inanıyorsan" ver cevabını..

Bir hatırlatma yapalım..

Bir dolmuşa bindiniz.. Ücretinizi verdiniz.. Şoför size döndü, "Abi-abla.. Sen benzin-mazot parasını verdin.. Evden durağa kadar boş geldim..Durağa kadar gelme parası, kahvaltı yaptım, kahvaltı parası, durak parası, kahya parası, lastik parası, yağ parası,cam kırılabilir parası, kaportada boya çizilebilir parası, aracın yıpranma parası, motor bakım parası vs., "ilave katkı" payı ödeyeceksin dese.. 2 TL dolmuş ücretine 3TL daha ilave etse ve sizden 5 TL alsa olur mu?

Elektrikteki "haram kazanç" oluyor da bu neden olmasın? Aslında "emsal" teşkil eder.. "Diğer meslek ve iş kollarında" da bu uygulama yapılmalı bence..

İtiraz mı? Etmeyin derim.. Hemen "ilgili kanun" çıkarılacak ve "hakkınızı arayacağınız yollar kesilecektir.."

Ufukta bir seçim var.. Ve siz, "seçmen" olarak sandık başına gideceksiniz.. Ne yapacaksınız?

Bu "seçilenler" değil mi böylesi "haksızlıkları" reva görenler? Uzaydan gelmedi ya bunlar.. Bunlarda oy alarak seçildi.. Kim verdi onlara oyları?

Bana hiiiiç öyle bakmayın.. Bence, "Acaba ben verdim mi?" diye bir sorun kendinize.. Öyle ya "birileri verdi bu oyları" ve "acısını hep beraber" çekiyoruz..

Bu günahtır.. Bunun vebali vardır.. "Kurunun yanında yaşta yanar" Ata sözünde olduğu gibi.. "Cüzdanları arasında sıkışan imam-hocalar" veremez bu "fetvayı" ama ben söyleyeyim.. "Kul hakkına" girer.. 77 milyon olan ülkede kaç milyon elektrik faturası ödüyor? Tek tek nasıl bulacak helalleşeceksiniz? Bu iş Ahrete gider..

Bence Ahrete bırakmayın.. Oy verirken çok iyi düşünün.

webhaberim.net

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 656 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss