Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çay Üreticileri Önderi Tellioğlu vefat etti
26 Şubat 2015, 11:24

Çay Üreticileri Önderi Tellioğlu vefat etti

DEKAP Meclis Üyesi,Çay Üreticileri Sendikası Kurucu üyesi,Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu kurucu üyesi ve mali sekreterliği görevlerini yapan Karadenizin aydınlık ve mücadeleci yüzlerinden Halim Tellioğlu yaşamını kaybetti

ÇAY ÜRETİCİLERİNİN ÖNDERLERİNDEN HALİM TELLİOĞLU VEFAT ETTİ

DEKAP Meclis Üyesi,Çay Üreticileri Sendikası Kurucu üyesi,Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu kurucu üyesi ve mali sekreterliği görevlerini yapan Karadenizin aydınlık ve mücadeleci yüzlerinden Halim Tellioğlu yaşamını kaybetti.Evli ve beş çocuğu bulunan Halim Tellioğlu 21 Ocak Çarşamba günü Trabzon Of’ta toprağa verildi.

Yakalanmış olduğu hastalık nedeniye 19 Ocak pazartesi günü İstanbul’da vefat eden Halim Tellioğlu 21 Ocak 2015 Çarşamba günü Saat 10.00’da Of Belediyesi önünde yapılan törenden sonra Çarşıbaşı’nda kılınan öğle namazından sonra defnedildi.

01 Ocak 1955 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Halim Tellioğlu ilk ve orta okulu Of Gökçeoba(Kavalar) köyünde,liseyi ise Samsun İmam Hatip Lisesi’nde okudu.

Sınıf mücadelesinin yükseldiği 70’li yılların ortalarında devrimci mücadele ile tanışan Halim Tellioğlu,Kurtuluş Hareketi saflarında yerini alarak,ezilenlerin yanında olmaktan bir an bile tereddüt etmedi.

12 Eylül 1980 faşizminin ülkeyi kan gölüne çevirdiği karanlık yıllarda kaçağa düşen Tellioğlu kavgasından ve inançlarından asla vazgeçmedi.Devrimci mücadelesini gizlilik koşullarında inatla sürdürdü.

12 Eylül faşizminin etkilerinin zayıfladığı 1985 yılında tekrar açığa çıkarak sınıf mücadelesine legal platformlarda devam etti.TSİP’in çıkardığı İşçi Gazetesinde yazı işlerinde etkin görev aldı.

İstanbul’da demokratik mücadelenin aktif bileşeni olmayı sürdürdü.Faşizmin ülkeyi büyük bir hapishaneye çevirdiği koşullarda verdiği mücadele ile faşist baskının dağılmasına destek oldu.Sol içi dayanışmayı önemseyerek sürekli bunun kavgacısı oldu.

Yasaklanan 1 Mayısların özgürleşmesi için katıldığı korsan eylemlerde aktif görevler aldı.Bahar eylemleri ile ülkeyi sarsan işçi sınıfının daima yanında oldu.

Halim Tellioğlu 2000’li yılların başında Of ilçesine gelerek çay üreticilerinin örgütlenmesine katıldı. 2007 Yılında Çay Üreticileri Sendikası’nın kurucu üyesi oldu.Hemen ardından kurulan Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu kurucu üyesi ve mali sekreterliği görevini üstlendi.

2012 yılında akciğer kanserine yakalanan Halim Tellioğlu amansız hastalığına rağmen görevlerini aksatmadı. Akciğer ameliyatı olup kemoterapi gördükten iki ay sonra mayıs 2013’de via campesina(çiftçi yolu)’nun uluslararası toplantısına katılmak üzere Endonezya’ya giderek Türkiye’li çiftçileri temsil etti.Gezi direnişinin yaşandığı günlerde Endonezya’da olan Tellioğlu Dünya Çiftçilerine “Her Yer Taksim,Her Yer Direniş” sloganlarını attırmıştı.

Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu da Halim Tellioğlu’nun ölümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Derelerin Kardeşliği Platformu Meclis Üyemiz Halim Tellioğlu yakalanmış olduğu hastalıktan kurtulamayarak yaşamını kaybetmiştir.DEKAP olarak Of bölgesinde yapmış olduğumuz çalışmaları ekip olarak sürdüren Halim Tellioğlu yoldaşımız aynı zamanda çay üreticilerinin ve çiftçilerin haklarının korunması çalışmalarında önder insanlardan birisiydi.Yakalanmış olduğu hastalık nedeniyle kendisini kaybettik.O artık mücadelenin kendisi olmuştur.Halim Tellioğlu yoldaşımızı saygıyla anıyoruz.Ailesine,dostlarına ve DEKAP yapılanması içinde yer alan tüm dostlarımıza baş sağlığı diliyoruz”

devrimcikaradeniz

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 693 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss