Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suratında Özgecan'ın tırnak izleri var!
15 Şubat 2015, 12:00

Suratında Özgecan'ın tırnak izleri var!

Özgecan Aslan'ın cenazesini kadınlar taşıdı

Suratında Özgecan’ın tırnak izleri var!

Katil,tecavüzcü,vahşi yaratık ve cani Ahmet Suphi Altındöken'in yüzünde #ÖzgecanAslan'ın tırnak izleri.

Özgecan'ı binlerce kadın uğurladı

2014 de 247 kadın öldürüldü.

Özgecan Aslan'ın cenazesini kadınlar taşıdı...

İmam 'çekilin' dedi,kadınlar geri durmadı: Özgecan Aslan'ın cenazesini kadınlar taşıdı...

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın cenazesini kadınlar taşıdı...

Mersin'in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen Özgecan Aslan son yolculuğuna uğurlandı.

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

Özgecan Aslan'ın başına gelenlere sosyal medyada tepki yağmaya devam ediyor;

Cemile Bayraktar;

“Amerika'da da oluyor, çenenizi kapatın.

Türkiye, bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan,tecavüze kalkışılan ve bıçaklanıp öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan'a аğlаrken,Yеni Şafak yazarı Cemile Bayraktar'dan akıllara durgunluk verecek bir yorum geldi .

Tarsus ilçesinden Mersin'е gitmek isterken kaybolan,daha sonra bıçaklanmış ve yаkılmış cesedine ulaşılan Özgecаn Aslan olаyı Türkiye'yi ayağa kaldırdı.Birçok yerde protestolar başlarken,kadına yönеlik şiddete acil çözüm istendi.

Böylesi bir atmosfеrdе.

Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, sosyаl medyada yapılan "Müslüman ülke "еlеştirilеrinе cevap verirken,tеcavüz olаylаrının Amerikа'da da yaşandığını belirterek "çеnеnizi kapatın "dedi.Bayraktar eleştiri yаpаn kişileri isе fırsatçılıkla suçlаdı.

Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar Twitter'dan şunları yazdı: "Müslüman ülke,tecavüz... fırsatçılığına soyunmayın,Amеrika'da her iki dakikada bir kadın tecavüze uğruyor.Şimdi çenenizi kapatın"

Yaşar Parlak;

“Sadece kanundan korkan insan,kanunun kendine ulaşamayacağını hissettiği anda her türlü kötülüğü yapacaktır.Kanundan başka ve daha önce korkacağı bir şeyler yerleştirmeli insan yüreğine..!!!

Ali Tezel;

“Mısırdaki esma'ya ağlar, suudi kralı için yas ilan eder,kendi ülkesinde 20 yaşında genç kız tecavüz edilip yakılır sesi bile çıkmaz! Bu ülkede insan insanlığından utanıyor.Nerdesin Obama diye biyerlerini yırtan zaat,sana sesleniyorum.Nerdesinnnnnnnn?”

Ali Dursun;

“İnsanı insan gibi yetiştirmenin yolları mutlaka olmalı ve ayrıca insanı canavarlaştıran ve bu boyutta vahşileştiren,insanlığından uzaklaştıran koşullarında ortadan kaldırılması gerekir,tersinden okumak gerekirse,mutlaka insani koşulların yaratılması gerekir”

Derya Ataş;

“Oğullarınıza: Karşı cinse saygı duymayı öğretin.Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin.Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.Dokunmaktan korkmamasını öğretin.Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.Hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.Ama bunları önce kendi içinizdeki "çocuğa" öğretin. Sevgili sonraki kuşaklar! Eğer bizden;daha doğrusu bizim olduğumuzdan daha adil,daha barışçı ve daha akılcı değilseniz,canınız cehenneme.*Albert Einstein”

Ali Aydın Gülyaz;

“Rabia için ağlayanlar,kafasınıza kuş sıçsa beynim dışarda diye çığlık atacak onursuzlar.Ülkende karanlık sokaklara çekilip boğazlanan kadınlarına,evlatlarına,çocuk yaşta evlendirilenlere sahip çıksan.Yetimin öksüzün kaşığından çalanlar,döl israfı ahlak çürüğü,imansızlar çocuk katilinin çıkını yalamayı bırakın.Aklı kasığıyla yer değiştirmiş,memleketimin müslümanları buyurun tecavüz sofrasına.Suratlarınıza tükürülse kimin adını zikredeceğiniz belli.Soysuzlar”

Prof.Dr.Nurullah Aydın;

“KADINA ŞİDDETİ KINIYORUM.

Hayatının baharında genç Üniversiteli Özgecan Aslan,minübüsle evine giderken kaçırılmış,önce bıçaklanmış ve sonra öldürülmüş ve sonra cesedi yakılmış.Vahşet.Son 10 yılda 7 binden fazla kadın cinayeti,4 binden fazla kayda geçmiş tecavüz, sayısız taciz var.

Hangi dinden,hangi ırktan,hangi etnik gruptan,hangi partiden olursanız olun,Türkiye'yi sarmalayan bu vahşete ortak tepki duymaya çağırıyorum”

TC Nuray Dilmaç;

“Sosyal medyayı tebrik ediyorum.Bu duruma gösterilen tepki inanılmaz yoğunlukta ve size de teşekkür ederim hocam ama bir de diğer taraf var ki inanılması güç,hakikaten hangi dinden hangi ırktan gelmiş anlamak mümkün değil insan mı???????????? şüphedeyim...Yazıklar olsun !!!! Olayı terbiyesizlik olarak değerlendiren zihniyetten tutun da,bugün ne giysem yarışmasında yorumcu zanneden koyunlar ve en önemlisi kahkahalarımızı öldürmeye çalışan bir devletle karşı karşıyayız..... !!!! Zor yani hocam zor kadın olmak bu memlekette”

Martin Küçükyel;

“Bu tip olaylar ülkeyi yöneten kişilerin tutumları ile olur.Sen yasa da böyle yapanı 5 sene yatırıp iyi halden bırakırsan.Millet,hacısına,hocasına fetva verirken 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilirsiniz dersen,kadınlari hep ikinci planda aşağılayıcı görürsen,topluma verdiğin değer ve anlayış seni buralara getirir”

Kamil Patan;

ÖZGECAN 'ı duyduğumdan bu yana şaşırdım kaldım...

Bu durumu anlamaya çalıştım,

Kimi kınayacağımı,kimi lanetliyeceğimi kestiremedim...

Bunları bu kadar aşağılık,vahşi hale ne getirmiş olabilir diye düşündüm...Bu olayı yapanları ne bu kadar vahşileştirmiş,bu kadar hayvanlaştırmış olabilirdi...Sadece bu olayın suçlusu bu olayı yapanlarmıydı,kadını cinsel obje gösteren reklam dünyasının,medyanın suçu yok muydu...Peki zekasıyla değil de vücüduyla dikkat çekmeye çalışan kadınlar bu durumu tetiklemiş olamaz mıydı, peki ya siz beyler burada ahlak abidesi kesilip te bir bayanın samimi yaklaşımını fırsata çevirmeye çalışan siz beylerin erkek muhabbetlerinde yaptığınız konuşmaların suçu yok muydu?....KINIYORUM BUNU YAPANLARI KINIYORUM,İNSANLARA ERKEK İNSAN YADA KADIN İNSAN OLARAK AYRIM YAPMAYAN, HER KADINA CİNSEL OBJE GÖZÜYLE BAKAN GİZLİ SAPIKLARI KINIYORUM,HEM CİNSLERİNİ ZEDELEYEN KÖTÜ NİYETLİ KADINLARI KINIYORUM,SAPIKLAŞMIŞ TOPLUMU KINIYORUM...KADINLARA YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUM.....VE ÖZGECANA DA YÜCE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”

Ali Dursun;

"Böylesi gelişmelerde ilk akla gelen çözüm/süzlük bunu yapanların öldürülmesi ancak bu düşünce başkaca bir çözüm önerisi olmayanlara mahsustur.2014 yılında 247 kadın öldürülmüş.Diyelim ki,bunu yapanı öldürdük,bu sorunları çözmeye yeter mi?İnsan dünyaya gelirken böyle değildir,melek olarak gelir ancak onu canavarlaştıran bu kapitalist sistemdir. Herşeyi para ve kar olarak gören bu sistemde,böylesi akılalmaz şeyler yaşamaya devam edeceğiz.İçimizdeki canavarı büyüten bu sistemi süratle terk etmemiz gerekiyor"

Haber : Ali Dursun - Sosyal Medya

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1331 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss