Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan bizi kandırdı!
14 Şubat 2015, 04:16

Erdoğan bizi kandırdı!

Üç çocuk yapın demesi kolay!

Erdoğan bizi kandırdı!

Üç çocuk yapın demesi kolay!

Başbakanlığı döneminde ailelere;”En az üç çocuk yapın” çağrısında bulunan Erdoğan’dan 3 çocuk yapan aileler şikayetçi.

Erdoğan’dan 3 çocuk yapın çağrısına uyarak 3 çocuk yapan aileler şikayetçi.

3.Çocuğunu doğuran annenin izin talebi yerine getirilmedi ve hem çocuğunu büyütmek hem de işine gitmek zorunda bırakılan anne çaresizlik içerisinde.

Ayrıca işyerinde kreş olmadığından anne kara kara düşünüyor ve "Üç çocuk yapın demesi kolay!" diye tepki gösteriyor.

Vaadedilenler yerine getirilmedi.

Kadın avukat protesto için 7 aylık bebeğiyle duruşmaya girdi

Anadolu Adalet Sarayı'nda bir kadın avukat, "doğum yapan kadınların çalışma hayatından dışlanmasını" ve "iş yerlerinde bebeklerinin bakımı için uygun ortam olmamasını" protesto etmek amacıyla duruşmaya 7 aylık bebeğiyle girdi. Bebeğinin bakımını da adliyede yaptığını belirten Meriç, ''Valla bir hakime hanımın odasında altını değiştirdim, oğlum biraz kamu malına zarar verdi ama'' diyerek güldü.

Annelerin çocuklarıyla birlikte hem iş yaşamında olabileceğini belirten avukat Feyza Altun Meriç, tüm anneleri dayanışmaya çağırdı.

"DAHA ILIMLI ŞARTLAR VERİLMELİ"

"Benim amacım bütün kadınların ortak problemine dikkat çekmek" diyen avukat Meriç, "Çalışsak da çalışmasak da, köyde de kentte de olsak çocuklarımızla yaşam alanı bulamıyoruz toplumda. Şimdi herkes ya çocuğunun büyümesine hasret kalarak çalışmak zorunda kalıyor evde oturmayı tercih eden de toplumdan dışlanıyor. İşveren kadınlara tam olarak ne zaman hamile kaldın diye soruyor. Bu ayıp bir şey, bu taciz sayılmalı bence. Ben burada demiyorum ki hepimiz toplanalım adli işleyişi bozalım. Bu değil olay. Mecbur kaldığımızda daha ılımlı şartlar bize verilmeli diye düşünüyorum" dedi.

"BU ŞEKİLDE DURUŞMALARA GİRMEYE DEVAM EDECEĞİM"

7 aylık bebeği Ali Yiğit Meriç ile duruşmalara da giren avukat anne, "Duruşmada hiç olumsuz bir şey yaşamadım. Duruşma seyrinde görüldükten sonra hakim bey, 'Allah bağışlasın' dedi. Ve ben 'Bu şekilde duruşmalara girmeye devam edeceğim ve bütün kadınlara da yayılır umarım' dedim" diye konuştu.

"BİR HAKİME HANIMIN ODASINDA ALTINI DEĞİŞTİRDİM"

Bebeğinin bakımını da adliyede yaptığını belirten Feyza Altun Meriç, "Bir iki kişiden rica ettim onların odasında öz bakımımızı yaptık. Altını değiştirdim, emzirdim vesaire. Valla bir hakime hanımın odasında altını değiştirdim, oğlum biraz kamu malına zarar verdi ama" diyerek güldü. 

"ÇOCUĞUMLA ÇALIŞMAK İSTİYORUM"

Kadınlara dayanışma çağrısında bulunan Meriç, "Benim talebim şu anda ben bütün kadınlara sesleniyorum; biz birlik olsak sokak başı kreş açarız. Biz birlik olursak taleplerimiz siyasi platformda da ses bulacak. Ben çalışmak istiyorum, çocuğumla çalışmak istiyorum. Burada da bunun garipsenmesini istemiyorum" dedi.Hürriyet

3 Çocuk Yapana Sosyal Yardım Geliyor

Eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği “3 çocuk yapın!” çağrısı sosyal yardım politikasına dönüşüyor.AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Türkiye’nin nüfusu tartışılarak yaşlanan nüfusa dikkat çekildi ve nüfus dinamiğinin arttırılması için önemli kararlar alındı.En az 3 çocuk isteyen,hatta 3 çocuğu da az bulan Başbakan Erdoğan bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i görevlendirdi.

3 çocuk yapana çeşitli vergi indirimleri ve teşvik amaçlı sosyal yardım yapılması planlanırken teşvik için asıl hedefin varlıklı ve yüksek öğrenimli ailelerin olduğu bildirildi. AK Parti MKYK toplantısı çıkışında konuşan Aile Bakanı Fatma Şahin ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 3 çocuk yapana şu anki mevzuatta yer alan yetersiz çocuk yardımları yerine ciddi ve gerçekten teşvik edici tutarların verileceğini açıkladı. Ayrıca 0 – 3 yaş arasındaki çocuklar için mama ve bez parası yardımlarının yapılabileceği, bu hususta gelişmiş ülkelerdeki tüm uygulamaların araştırılacağı bildirildi. Şu anda 8 hafta olan doğum öncesi ve sonrası iznin de 16 haftaya çıkarılması planlanıyor. Bunun haricinde şu an gündemde olan “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesinin de bu kapsamda atılan bir adım olduğu, iş hayatındaki kadınların çocuk yapma engellerini ortadan kaldırmak maksadıyla bu proje ile 10 organize sanayi bölgesinde kreş açılacağı belirtildi.

Maliye, Aile ve Çalışma bakanlarının ortak çalışması sonucu yürütülecek proje ile Türkiye’nin genç nüfusunun yükseltilmesi hedefleniyor. Ülkemizin nüfus yapısını inceleyen nüfus uzmanları tarafından şu anda nüfus artış hızının yavaşladığı, bu hızın 2030’lardan itibaren daha da azalacağı dolayısıyla genç nüfusun yerini giderek yaşlı nüfusa bırakacağı bildirildi. İşte bu olumsuz senaryoyu değerlendiren AK Parti yönetimi nüfusun arttırılması ve genç nüfusun devamlılığı için ciddi teşviklerin yapılması için düğmeye bastı. Bu durumun ileride sosyal politikaya dönüşeceğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yabancı ülkelerin sosyal programlarına incelediklerini ve özellikle 0 – 3 yaş arasındaki çocuklara çok önem verildiğini belirtti.

Doğum yapana destek yağacak

Çocuk teşvik paketi bugün Bakanlar Kurulu'na geliyor.

Pakette, uzun süreli doğum izni öngörülürken, çocuk sayısına göre kademeli emeklilik de masaya yatırılacak. Pakete göre; doğum iznine çıkan kadınların SGK primini devlet karşılayacak, çocuk yardımları artırılacak, işverene işe alma zorunluluğu getirilecek ve emeklilik hakkına erişebilme imkanları geliştirilecek. Çalışma, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra Meclis'e gönderilecek.

Doğum yapan kadına iş güvencesi, esnek çalışma seçeneği, nakit desteği ve muayene izni en önemli destekler arasında yer alıyor. Dar gelirli ailelere kreş desteği veriliyor. Çocuk teşviki bölgelere göre değişiyor. Çalışan kadının fazla olduğu illerde, esnek çalışma modeli desteklenecek. Ev kadınlarının maddi koşullarına göre hem nakit, hem de mama, bez gibi ihtiyaçlarının karşılanması öngörülüyor.

(Takvim)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 850 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss