Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhuriyetin
30 Ocak 2015, 02:02

Cumhuriyetin "Forsu" söküldü!

Hamzaçebi;Bunun adı diktatörlük

Cumhuriyetin “Forsu” söküldü!

Cumhurbaşkanlığı makamının Beştepe’ye taşınmasının ardından Çankaya Köşkü’ndeki fors da kaldırıldı. 1925 yılından bu yana Köşk’ün 1 numaralı nizamiyesinin duvarında bulunan 16 eski Türk devletini temsil eden yıldızlar ve ortada Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden yıldız söküldü.

Cumhurbaşkanlığı makamının Beştepe’ye taşınmasının ardından Çankaya Köşkü’ndeki cumhurbaşkanlığı forsu da söküldü. 1925 yılından bu yana cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan, devletin zirvesine 90 yıl boyunca hizmet veren Çankaya Köşkü’nde bir dönem artık tamamen sona erdi. Köşk’ün 1 numaralı nizamiyesinin duvarında bulunan 16 eski Türk devletini temsil eden yıldızlar ve ortada Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden yıldız söküldü. Forsun yerinde geriye sadece duvardaki delikler kaldı. Köşk’ün değişik yerlerinde bulunan forsların da kaldırılmasına başlandı. Çankaya Köşkü’nün kullanım hakkının halen cumhurbaşkanlığında olduğu, başbakanlığa devrinin henüz yapılmadığı, devir işlemlerinin yakında gerçekleştirileceği öğrenildi.

5 yıllık bir ara olacak

Bu arada TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çankaya Köşkü’nün giriş kısmında bulunan “Cumhurbaşkanlığı Forsu” nun kaldırılmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Çankaya Köşk’ü cumhuriyetin sembolüdür. O istediği kadar o forsu oradan kaldırsın, götürsün. Bizim için cumhurbaşkanlığı köşkü orasıdır. Türkiye Erdoğan’dan sonra tekrar cumhurbaşkanlığını Çankaya Köşkü’ne taşıyacak. Sadece 5 yıllık bir ara verilmiş olacak. Türkiye tekrar gerçek cumhurbaşkanına, Çankaya Köşkü’ne layık olan cumhurbaşkanına kavuşacaktır.”

Bunun adı diktatörlük

Hamzaçebi başkanlık sistemi konusundaki tartışmalara ilişkin olarak da “Sayın Davutoğlu’nun kukla olduğu ortaya çıktı. Erdoğan kendisine özel bir cumhurbaşkanlığı istiyor, bunun adı diktatörlük” açıklaması geldi. Hamzaçebi, “Saray diyor ki, biz 2015’teki seçimi başkanlık sistemi seçimi olarak alıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine oy isteyecek, meydan meydan dolaşıp Anayasayı çiğneyerek, tarafsızlığını bir kenara atarak başkanlık sistemi için oy isteyecek. Sayın Davutoğlu siz meydanlarda ne için oy isteyeceksiniz, herhalde kendinize oy istemeyeceksiniz, öyle anlaşılıyor. Sayın Erdoğan’ın başkanlık sistemi için oy isteyeceksiniz. Erdoğan kendisine özel bir cumhurbaşkanlığı istiyor, bunun adı diktatörlük” diye konuştu.

Bu bir linç kültürü

Ayrıca AKP’li vekil İsmet Uçma’nın, “Mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz” önerisine Akif Hamzaçebi, “Mahallenin namusunu mahalleli koruyacak, bu namusa dil uzatan biri varsa onu mahalleli cezalandıracak. Linç kültürü bu, tam bir linç kültürü. Bunu asla kabul etmiyorum. Sayın Uçma’nın özür dilemesini bekliyorum” diye yanıt verdi.

yeniçağ

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 677 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss